reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

matitka tak tez liczę ruchy i przepływy mi robili, wszystko było ok dlatego pozwolili mi w ogóle wyjśc do domu bo nie było takie pewne czy w ogóle wyjdę przed porodem.

reklama
nefi , matitka dziękuje bardzo .
Moja miała większy brzuszek niż główkę( brzuszek jako jedyny był we właściwym tygodniu) ale na kolejnym spadł jej o dwa tygodnie ( w stosunku do terminu ) od tej pory nie miałam robionego USG - lekarka stwierdziła że niby wszystko jest ok ale nie porównywała wyników do poprzedniego USG ...Hmmmm troszkę się tym zestresowałam :eek:
chyba jednak pójdę na wszelki wypadek na to USG prywatnie . Pogadam jeszcze z lekarką ...
Niby mała ślicznie się rusza i ogólnie jest ok ale chyba dla świętego spokoju sobie to sprawdzę ..

mini wybierz sie na USG do kogos o kim wiesz, że ma dobry sprzet i jest dobrym specjalistą. niech Ci pomierzy maluszka i sprawdzi przepływy. czasem maja jekieś szajsowate aparaty USG i cuda wychodza w tych pomiarach. lepiej raz zabulić niż się stresować. uspokoisz sie troszke. no i od 35 tygodnia u nas zalecaja 2 razy w tygodniu KTG. ja własnie w 32 tygodniu poszłam do doktora, który wiem, że ma i dobry sprzet i wiedzę no i taka akcja po tym wszystkim wyszła jak widzisz.

Ostatnia edycja:
nefi pójdę chyba do mojej ginki tylko prywatnie ,choć nie wiem jaki ma sprzęt . Niestety nie wiem też który lekarz w moim mieście ma dobry sprzęt w swoim gabinecie -no i dość ciężko jest się u nas dostać do ginekologa prywatnie - a moja, wiem że we wtorki przyjmuje to może by mnie do siebie na samo USG wcisnęła ;-)
NIby dwa tygodnie to nie dużo ale ten spadek chyba może być niepokojący ...

Mini a może forum regionalne Ci pomoze z wyborem kogos na USG. Looknij co tam piszą. Ja mojego pana doktora od USG własnie z opinii kobitek znalazłam, wczesniej nie wiedziałam, że ktos taki istnieje, a póxniej sie okazało, że prawie wszystkie kobiety jakie znam i maja dzieci przeszły przez jego gabinet. takze spokojnie moze u Ciebie po prostu mniejsza dzidzia jest, ale osobiście uważam, że warto te trzy razy USG robić tak jak zalecają. właśnie około 12, 20 i 32 tygodnia.

Ostatnia edycja:
nefi kiedyś szukałam dobrego gna - ale o każdym są tak skrajne opinie że ciężko mi się było zdecydować :-D
Zobaczę jak się potoczy rozmowa na wizycie poniedziałkowej , rzucę jej hasło z tym brzuszkiem zobaczymy co powie jak zbagatelizuje to może innego lekarza poszukam a jak się przejmie to zapytam czy u siebie w gabinecie ma dobry sprzęt żeby to dokładnie zbadać :sorry: jak nie ma to może mi kogoś poleci :eek:

Nefi trzymaj się, teraz już będzie lepiej tylko. Jesteś pod opieką, mała nadgoniła trochę więc jest ok

Ja też już zaczynam się martwić czy u mnie ok wsio, bo Aleks też ma różnicę w wymiarach główki i brzuszka
Niby moja gin i lekarz robiący USG mówili,że jest ok ale kurde jakoś mnie to nie przekonuje do końca
W nast tyg mam raz jeszcze USG więc wybadam wszystko
Matko zwariować można w tej ciąży

atomowka -zaś wariujesz. Jak gin mowi,z e ok...to ok...nie nakręcaj się tylko dlatego, ze któraś ma tutaj kłopot z wymiarami:> oszalejesz kobitoo jak za kazdym razem bedziesz tak panikowac;p u mnie tez jest roznica i jest wszystko ok. weź się w garść! :p

Ja mam brzuch za mały na ten tydzień ciąży, więc mnie wysłali na usg, ale tam wszystko wyszło ok. Różnice w wymiarach są max. kilka dni. Za to stwierdzili, że mała ma za dużo płynu w żołądku i po porodzie mają ją sprawdzać czy nie ma przerostowego zwężenia odźwiernika (pierwszy raz w ogóle o czymś takim usłyszałam:no:). Generalnie na 90% tego nie ma, więc się nie martwię. A jakby jednak niestety miała to super, że już teraz zwrócili na to uwagę i od razu po porodzie ją zdiagnozują.

reklama
no i to jest właśnie problem czytania na forum, bo dziewczyny zaczynacie się nakręcać i wyszukiwać problemów tam gdzie ich nie ma, trzeba trochę dystansu złapać i zaufania do lekarza w końcu on skończył studia a nie my :tak:

Do góry