reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

ja sie staram ufac lekazowi chociaz w wlasnego przypadku wiem ze nie powinnam.
lepiej czasami sprawdzic.

Nie nakrecac sie tez niepotrzebnie.

reklama
ja tez uważam, że nie ma się co nakrecac jak gin mówi, że jest ok, a jak ma sie watpliwośc to iść jeszcze do innego. jakby nie było to ich robota. dbanie o ciąże to jedno, a panika to drugie.dlatego nie ma co wystawiac diagnoz np. za pośrednictwem internetu co niektórzy robią. . fakt net sie przydaje zby wiedziec jak często np. zrobic USG, jakie badania zrobić w ciązy albo dowiedzieć sie o róznych rzeczach formalnych jak np. prawa pacjenta itd, ale nie mozna sobie podciagac dolegliwosci innych ludzi pod siebie bo to jest juz przesada. jak sie jest w ciązy to trzeba zaufać lekarzowi, który ja prowadzi i tyle. także atomówka bardzo Cie proszę nie panikuj Kochana bo Twoja dzidzia ładnie rośnie z tego co pamietam i do lekarza tez chodzisz regularnie. serio oni wiedzą co robią. nie ma się co sugerowac moimi problemami o których zaczynam żałować, że napisałam i sie przejmujecie co niektóre. ja miałam szereg róznych rzeczy, które się złożyły na diagnozę, sama dokładnie nie wiem jakich bo lekarzem nie jestem. także prosze mi tutaj nie panikowac drogie Panie i się relaksować. jest sobota i jest luzik. a jak stresik to świeczki, kolacyjka i co tam chcecie :tak: juz nie będe wnikać ;-)

Ostatnia edycja:
Ja wiem kochane,że nie można się nakręcać i uwierzcie staram sie tego nie robić, ale to nie takie proste
Myślę,że jest to spowodowane tym,że nie do końca ufam mojej lekarce. Przez to,że jest taka cicha i mówi dwa zdania przez całą wizytę jakoś nie mam do niej przekonania

Oj pere a co tam sie znowu dzieje?? :( Jak sie czujesz co nowego??
Ja nie pomoge..mialam tylko w szpitalu mocz pobierany do badania, najgorsze co mnie spotkalo makabra jaki ból ;/

MaMIcurina bo różnice w wymiarach są normalne , pod warunkiem że nie są za duże albo się nie pogłębiają .
Czytałam że dziewczyna która miała tą hipercośtam urodziła dziecko w 32 tyg ( czyli mniej więcej jak Bozienka) z wagą 840 g ....

Mini, MaMicurina bo to własnie o to chodzi, że mi się to pogłębiało z tymi róznicami. Mała na poczatku rosła dobrze dopiero później się porobiło, zaczęła bardzo odstawać od wieku ciąży i rozmiarowo i wagowo. Także serio nie ma co panikować jak lekarz Wam nic nie mówi. Na 100% by zwrócili uwage na duże róznice. Dla mnie to jest raczej oczywiste, że dzidzie róznie rosną. Cięzko żeby tak nie było, każdy z nas jest inny jedni większi drudzy mniejsi i z dziećmi przeciez jest tak samo. Tak ja pisałam u mnie to był szereg róznych rzeczy, wyłapanych przez lekarzy. Także tak jak pisałam nie nakrecajcie się z mojego powodu bo zaczynam miec wyrzuty sumienia:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
reklama
Perelandra ja mam kłopoty z nerkami ale cewnika mi nie zakładali. Zawsze miałam rozbijane wszystko antybiotyki a jak zaszłam w ciąże to moje nerki się wyciszyły i dają jak narazie spokój :tak:

Do góry