reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

matitka tak tez liczę ruchy i przepływy mi robili, wszystko było ok dlatego pozwolili mi w ogóle wyjśc do domu bo nie było takie pewne czy w ogóle wyjdę przed porodem.

reklama
nefi , matitka dziękuje bardzo .
Moja miała większy brzuszek niż główkę( brzuszek jako jedyny był we właściwym tygodniu) ale na kolejnym spadł jej o dwa tygodnie ( w stosunku do terminu ) od tej pory nie miałam robionego USG - lekarka stwierdziła że niby wszystko jest ok ale nie porównywała wyników do poprzedniego USG ...Hmmmm troszkę się tym zestresowałam :eek:
chyba jednak pójdę na wszelki wypadek na to USG prywatnie . Pogadam jeszcze z lekarką ...
Niby mała ślicznie się rusza i ogólnie jest ok ale chyba dla świętego spokoju sobie to sprawdzę ..

mini wybierz sie na USG do kogos o kim wiesz, że ma dobry sprzet i jest dobrym specjalistą. niech Ci pomierzy maluszka i sprawdzi przepływy. czasem maja jekieś szajsowate aparaty USG i cuda wychodza w tych pomiarach. lepiej raz zabulić niż się stresować. uspokoisz sie troszke. no i od 35 tygodnia u nas zalecaja 2 razy w tygodniu KTG. ja własnie w 32 tygodniu poszłam do doktora, który wiem, że ma i dobry sprzet i wiedzę no i taka akcja po tym wszystkim wyszła jak widzisz.

Ostatnia edycja:
nefi pójdę chyba do mojej ginki tylko prywatnie ,choć nie wiem jaki ma sprzęt . Niestety nie wiem też który lekarz w moim mieście ma dobry sprzęt w swoim gabinecie -no i dość ciężko jest się u nas dostać do ginekologa prywatnie - a moja, wiem że we wtorki przyjmuje to może by mnie do siebie na samo USG wcisnęła ;-)
NIby dwa tygodnie to nie dużo ale ten spadek chyba może być niepokojący ...

Mini a może forum regionalne Ci pomoze z wyborem kogos na USG. Looknij co tam piszą. Ja mojego pana doktora od USG własnie z opinii kobitek znalazłam, wczesniej nie wiedziałam, że ktos taki istnieje, a póxniej sie okazało, że prawie wszystkie kobiety jakie znam i maja dzieci przeszły przez jego gabinet. takze spokojnie moze u Ciebie po prostu mniejsza dzidzia jest, ale osobiście uważam, że warto te trzy razy USG robić tak jak zalecają. właśnie około 12, 20 i 32 tygodnia.

Ostatnia edycja:
nefi kiedyś szukałam dobrego gna - ale o każdym są tak skrajne opinie że ciężko mi się było zdecydować :-D
Zobaczę jak się potoczy rozmowa na wizycie poniedziałkowej , rzucę jej hasło z tym brzuszkiem zobaczymy co powie jak zbagatelizuje to może innego lekarza poszukam a jak się przejmie to zapytam czy u siebie w gabinecie ma dobry sprzęt żeby to dokładnie zbadać :sorry: jak nie ma to może mi kogoś poleci :eek:

Nefi trzymaj się, teraz już będzie lepiej tylko. Jesteś pod opieką, mała nadgoniła trochę więc jest ok

Ja też już zaczynam się martwić czy u mnie ok wsio, bo Aleks też ma różnicę w wymiarach główki i brzuszka
Niby moja gin i lekarz robiący USG mówili,że jest ok ale kurde jakoś mnie to nie przekonuje do końca
W nast tyg mam raz jeszcze USG więc wybadam wszystko
Matko zwariować można w tej ciąży

atomowka -zaś wariujesz. Jak gin mowi,z e ok...to ok...nie nakręcaj się tylko dlatego, ze któraś ma tutaj kłopot z wymiarami:> oszalejesz kobitoo jak za kazdym razem bedziesz tak panikowac;p u mnie tez jest roznica i jest wszystko ok. weź się w garść! :p

Ja mam brzuch za mały na ten tydzień ciąży, więc mnie wysłali na usg, ale tam wszystko wyszło ok. Różnice w wymiarach są max. kilka dni. Za to stwierdzili, że mała ma za dużo płynu w żołądku i po porodzie mają ją sprawdzać czy nie ma przerostowego zwężenia odźwiernika (pierwszy raz w ogóle o czymś takim usłyszałam:no:). Generalnie na 90% tego nie ma, więc się nie martwię. A jakby jednak niestety miała to super, że już teraz zwrócili na to uwagę i od razu po porodzie ją zdiagnozują.

reklama
no i to jest właśnie problem czytania na forum, bo dziewczyny zaczynacie się nakręcać i wyszukiwać problemów tam gdzie ich nie ma, trzeba trochę dystansu złapać i zaufania do lekarza w końcu on skończył studia a nie my :tak:

Do góry