reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

Bozienka pisz na głównym jak Ci mija dzień z maluszkiem . Jak Kasjan sprawdza się w roli braciszka i w ogóle wszystko wszystko :-) To że nie mamy jeszcze dzidziusiów nie znaczy że nas to nie interesuje :tak:

reklama
nefi - trzymaj się kochaniutka i nie daj się smutkom..

bozienka - super że wyniki malutkiej takie dobre!! a faktycznie dużą masz dziewczynkę:tak::-)

Jeny - udało mi sie nadrobić ostatnie 40? 50? stron - na raty trochę, więc wybaczcie, że nie odniosę się po kolei.

Cieszę się bardzo, że u większości pomyślne wieści. Widzę, że kilkoro dzieciaczków się nam za sprawą lekarzy określiło do wyjścia - no, no.

Tym, co się kłopotki pojawiają mniejsze lub większe - głowa do góry, już niedługo bedzie po wszytskim i na pewno wszystko dobrze się ułoży i zakończy happy endem ;-) Tego się wszystkie trzymajmy.

nefi nie smuć się (i to pisze ta optymistka, co dzisiaj siebie w ogóle nie poznaje :blink:) - damy radę, jutro będzie lepiej :tak:

no dobrze to piszę o mojej szpitalnej tułaczce.
mała była jednak z hipotrofia czyli zachamowanym wzrostem, więc łozysko pod monitoringiem miałam. do tego okazało sie, że moja anemia poszła bardzo do przodu i jeszcze wyniki związane z krzepliwościa krwi mi sie bardzo pogorszyły. miałam nawet akcje z zanikiem tetna małej, na szczęscie fałszywy alarm, ale co się strachu najadłam to moje.
dostałam zastrzyki na rozwój płucek no bo zagrozenie porodem przedwczesnym, leki na poprawienie przepływów. obowiązkowo codzienne ktg. mała podrosła i juz wszystkie parametry ma na 35 tydzień, poza brzuszkiem. brzuszek jest ważny, poniewaz jak jest mniejszy to własnie może wskazywac na problemy z odżywianiem malutkiej. takze dalej musze obowiazkowo co najmniej dwa razy w tygodniu biegac na ktg, co jeszcze to pewnie dowiem sie w poniedziałek od mojej pani doktor.
dlaczego wczoraj ryczałam... bo to jest tak najpierw sie stresujesz, że się nie dostaniesz do szpitala, póxniej, że tam jesteś, a jak maja Cie wypisac to sie tez martwisz, że coś w domu przeoczysz i może być źle. także totalna hustawka emocjonalna.
do tego oddział też no wiadomo same dziewczyny z ciążami, każda tam w sumie ma jakis problem i często to sie udziela.
takze ogólnie źle nie jest, ale musze juz do konca ciązy uważac i w razie czego gnac do szpitala.

nefi kochana wsyztsko juz bedzie dobrze zaniedlugo twoje malenstwo bedzie juz z toba i niebedziesz sie tak martwic a wiem jak to jest lezec w szpitalu z ciezarowkami ktore miaja tez jakies problemu ciazowe eghh moze sobie czlowiek dobrac do glowy,Nefi trzymam kciuki zeby bylo juz wszytsko dobrze i zbeys juz niemusiala ladowac w szpitalu no chyba ze na prodowce ;) a malenka napewno urosnie do porodu tak ze sie zdziwisz ;) buziaki od cioci dla niuni :)

reklama
nefi co to jest ta hipotofia ?? jak to wykryli ?? jak to się leczy - tymi lekami na poprawienie przepływów ??
Dużą różnicę mała miała w brzuszka ?? A teraz jesteś na lekach ??

Do góry