reklama
Angel.
Zwierzoholik;)
Ewstra kurcze , dziwnie trochę że nie badają tak Was
Ola to trzymam kciuki
Ja własnie tak po tych niektórych tu sytuacjach.. , że dziewczyny szły na normalne badanie nic nie czuły a szyjka skrócona, ze nawet pessar musiał byc ( amandla).. to ja jestem przerażona :-(
Juz myslalam, ze to chociaz zawsze boli i czuc, wtedy szpital i cos MOŻE poradza.. A tu sie okazuje, ze to potrafi byc bezobjawowe :-(
Pozostaje nadzieja, ze jest ok. I tego sie trzymajmy.
Mini55
&&&&&
Angel ja mnie lekarka powiedziała że mam skracającą się szyjkę i rozwarcie to zaczęłam szukać info na ten temat . I znalazłam fajny artykuł że porodu przedwczesnego ( jeśli taki ma być ) nie da się zatrzymać żadnymi środkami tak jak nie da się zatrzymać porodu o czasie . I te wszystkie działania mogą tylko nieco opóźnić taki poród .
Biorąc pod uwagę ilość przedwczesnych porodów to Polska wypada dość blado mimo takiej opieki ... Może właśnie za dużo ingerencji w te nasze ciąże jest tego przyczyną ... spekuluje teraz oczywiście , ale kto wie co za kilka lat wyjdzie ;-)
Biorąc pod uwagę ilość przedwczesnych porodów to Polska wypada dość blado mimo takiej opieki ... Może właśnie za dużo ingerencji w te nasze ciąże jest tego przyczyną ... spekuluje teraz oczywiście , ale kto wie co za kilka lat wyjdzie ;-)
U mnie też szyjki nie badają. Oni tu twierdzą, że problemy z szyjką zdarzają się zaledwie w 10% przypadków (czy nawet poniżej 10%) i w większości da się je przewidzieć już na początku ciąży albo (jak ktoś już rodził) na podstawie przebiegu poprzedniej ciąży. A no i że to normalne, że szyjka się skraca, ale wcale nie musi to prowadzić do przedwczesnego porodu.
Tako rzecze Ameryka. Nie wiem, czy to dobrze czy źle.
Tako rzecze Ameryka. Nie wiem, czy to dobrze czy źle.
matitka
Fanka BB :)
jA bylam teraz u innego lekarza i on powiedzial ze nie bada kobiet w ciazy co wizyte na samolocie, chyba ze sa uplawy czy swedzenie. Ja go poprosilam bo mloda czasami tam nisko czulam i mialam swira ze moze znowu sie skraca jak w przypadku kacpra.Angel ja mnie lekarka powiedziała że mam skracającą się szyjkę i rozwarcie to zaczęłam szukać info na ten temat . I znalazłam fajny artykuł że porodu przedwczesnego ( jeśli taki ma być ) nie da się zatrzymać żadnymi środkami tak jak nie da się zatrzymać porodu o czasie . I te wszystkie działania mogą tylko nieco opóźnić taki poród .
Moze i od badania na samolocie tak z tymi szyjkami jest??
Moze i od badania na samolocie tak z tymi szyjkami jest??
Moje znajome Amerykanki twierdzą, że od badań ginekologicznych w ciąży bierze się większość ciążowych infekcji. Ale jakoś nie sądzę, żeby dało się tego dowieść czy temu zaprzeczyć.
matitka
Fanka BB :)
moja kolezanka jakby prowadzila ciaze za granica np w Angli nigdy by nie miala dzieci. Ma jakas tam chorobe co uniemozliwia jej donoszenia ciazy bez lekow podtrzymujacych, a tak ma dwoje dzieciTricia u nas też skracanie czy rozwieranie szyjki to normalne , ale nas też dużo się dmucha i chucha na zimne :-)
Angel.
Zwierzoholik;)
Przykre to ale..miałaby po 3 poronieniach :/ Ale dobrze, ze nie musiała czegos takiego doświadczac. Ja napewno do tego 4 ktoym by sie zajeli bym ni edotrwala..moja kolezanka jakby prowadzila ciaze za granica np w Angli nigdy by nie miala dzieci. Ma jakas tam chorobe co uniemozliwia jej donoszenia ciazy bez lekow podtrzymujacych, a tak ma dwoje dzieci
Uwazam, ze abstrakcja jest przechodzic 10 miesiecy w ciazy zeby ginekolog ani razu nie zbadał. A jak jakies innowyznaniowe nie chcą, to nie. Ale na życzenie powinno cos takiego byc dostepne i tyle. Jak chociazby z ta infekcja..
reklama
mata-kow
mama do kwadratu :)
Moje znajome Amerykanki twierdzą, że od badań ginekologicznych w ciąży bierze się większość ciążowych infekcji. Ale jakoś nie sądzę, żeby dało się tego dowieść czy temu zaprzeczyć.
w ciązy z Dobrusia grzybek wylazł mi na drugi dzień po wizycie u ginki i badaniu na samolocie teraz niestety co wizyta grzybol sie odzywa, więc wskakuje na moment na samolot, żeby gin stwierdził jak tam hodowla