reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
kindzia maja juz ma 4 lata wiec za pozno duzo za pozno. a swoje przeszla, dobrze ze ja wyciagneli z tego bo bylo bardzo zle.
Ja po swoich przejsciach chodze do kilku lekarzy, ale wole aby ktos inny potwierdzil drugiego opinie ... dzieki temu mam dzieci przy sobie zywe

Mnie w tej ciąży grzybek omija co jest dla mnie sporym zaskoczeniem bo dość często mi się przytrafiał :-)

A ja dziś po wizycie - ech chyba nie lubie mojej pani ginekolog :dry:
Kiła - ujemnie , WZW - ujemnie , CRP ponad normę (norma 0-5 ja mam 9,3) tylko machnęła ręką , nawet mi nie wyjaśniając .
Polan Porodu - co to jest ?? bo ona pierwsze słyszy :hmm: Za dużo dziecko czytasz w internecie :dry:
Wizyta za trzy tygodnie - mimo że prosiłam żeby była za dwa - bo teraz to różne rzeczy się dzieją i mogę mieć dużo pytań ( np jak się naczytam w internecie ) - nie ma takiej potrzeby .
Pytam czy mocz i morfologię mam robić - nie ma takiej potrzeby ( miałam dwa razy jak do tej pory a zaczęłam ósmy miesięc :baffled:)

Zbadała mi szyjkę - jest ok , niby skrócona i rozwarcie na opuszek ale to normalne :tak:a trzy tygodnie temu przepisała mi Luteinę z tego powodu ...

Dobrze że to już koniec ciąży :-D

Mini - o...no , ale masz doktorkę... z tym netem to często słyszę jak ginekolodzy mówią swoim pacjentkom , że za dużo czytają, a później cuda-wianki wymyślają... ziarenko prawdy w tym jest;p
ale morfologia, mocz dwa razy tylko!? mamma mia... ja co miesiąc musiałam nosić i w karcie ciąży mam z każdej wizyty zapiski odnośnie krwi i moczu;o :> ale babsko masz dziwaczne..

co do wyższego CRP - z tego co ja wiem to chyba świadczy o jakimś toczącym się stanie zapalnym w organizmie... (przeziębiona nie jestes czy coś w tym stylu?)... ręką machnęła, bo nie jest jakoś bardzo podwyższone może... (?) hm...

mini no to pani dokror no "dusza czlowiek"!!!Krzywde bym takim zrobila:-)
Mi co wizyte nie daje na morfologie ale juz mamusia swoje u mnie wymeczy ze i tak i tak robie na kazda wizyte to samo siku:-)

Manta a pewnie że lepiej żebym nie czytała w internecie bo po co mi coś wiedzieć :-D Dobrze że jest ten internet bo bym nie wiedziała co to ten CRP skoro ona nie bardzo była chętna mi wyjaśnić :baffled:

Przeraża mnie ta morfologia i mocz , chyba sobie zrobię na własną rękę :sorry2:

Matitka to widzę dobrze robisz, że jedna opinie lekarza konfrontujesz z opinia drugiego :tak:
a z tym zapaleniem płuc to mogła tez byc wina bakterii w szpitalu i musieli na cos zwalić, żeby tylko nie na nich było :dry:

Mini co za babsko?! Ona zawsze z takim podejściem do pacjenta? Wrrrrrrrrr... Może na nastepnej wizycie dostaniesz skierowanie na morfologie, żeby była świeża przed porodem?

Manta co innego naczytac sie głupot w necie i sie nakręcać, a co innego podchodzic do tego racjonalnie... a nie wydaje mi się, żeby Mini sie nakręcała jak jakis podlotek, bo gdzies na forum cos przeczytała ;-) a z drugiej strony do jasnej Anielki to lekarz po to jest, żeby rozwiewac wątpliwości... a czasem ziarenko niepokoju może okazać się strzalem w dziesiątkę naszej intuicji... tak czy inaczej dobry lekarz nie powinien lekcewarzyć niczego o co go pacjentka pyta :tak:

reklama
Mini dobrze , że jest dobrze... a lekarze zawsze się rządzili swoimi prawami.... :sorry2: tak jest było i będzie... tak jak nauczyciele (czyt. ja jestem nauczycielką z zawodu) :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Do góry