reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
kindzia maja juz ma 4 lata wiec za pozno duzo za pozno. a swoje przeszla, dobrze ze ja wyciagneli z tego bo bylo bardzo zle.
Ja po swoich przejsciach chodze do kilku lekarzy, ale wole aby ktos inny potwierdzil drugiego opinie ... dzieki temu mam dzieci przy sobie zywe

Mnie w tej ciąży grzybek omija co jest dla mnie sporym zaskoczeniem bo dość często mi się przytrafiał :-)

A ja dziś po wizycie - ech chyba nie lubie mojej pani ginekolog :dry:
Kiła - ujemnie , WZW - ujemnie , CRP ponad normę (norma 0-5 ja mam 9,3) tylko machnęła ręką , nawet mi nie wyjaśniając .
Polan Porodu - co to jest ?? bo ona pierwsze słyszy :hmm: Za dużo dziecko czytasz w internecie :dry:
Wizyta za trzy tygodnie - mimo że prosiłam żeby była za dwa - bo teraz to różne rzeczy się dzieją i mogę mieć dużo pytań ( np jak się naczytam w internecie ) - nie ma takiej potrzeby .
Pytam czy mocz i morfologię mam robić - nie ma takiej potrzeby ( miałam dwa razy jak do tej pory a zaczęłam ósmy miesięc :baffled:)

Zbadała mi szyjkę - jest ok , niby skrócona i rozwarcie na opuszek ale to normalne :tak:a trzy tygodnie temu przepisała mi Luteinę z tego powodu ...

Dobrze że to już koniec ciąży :-D

Mini - o...no , ale masz doktorkę... z tym netem to często słyszę jak ginekolodzy mówią swoim pacjentkom , że za dużo czytają, a później cuda-wianki wymyślają... ziarenko prawdy w tym jest;p
ale morfologia, mocz dwa razy tylko!? mamma mia... ja co miesiąc musiałam nosić i w karcie ciąży mam z każdej wizyty zapiski odnośnie krwi i moczu;o :> ale babsko masz dziwaczne..

co do wyższego CRP - z tego co ja wiem to chyba świadczy o jakimś toczącym się stanie zapalnym w organizmie... (przeziębiona nie jestes czy coś w tym stylu?)... ręką machnęła, bo nie jest jakoś bardzo podwyższone może... (?) hm...

mini no to pani dokror no "dusza czlowiek"!!!Krzywde bym takim zrobila:-)
Mi co wizyte nie daje na morfologie ale juz mamusia swoje u mnie wymeczy ze i tak i tak robie na kazda wizyte to samo siku:-)

Manta a pewnie że lepiej żebym nie czytała w internecie bo po co mi coś wiedzieć :-D Dobrze że jest ten internet bo bym nie wiedziała co to ten CRP skoro ona nie bardzo była chętna mi wyjaśnić :baffled:

Przeraża mnie ta morfologia i mocz , chyba sobie zrobię na własną rękę :sorry2:

Matitka to widzę dobrze robisz, że jedna opinie lekarza konfrontujesz z opinia drugiego :tak:
a z tym zapaleniem płuc to mogła tez byc wina bakterii w szpitalu i musieli na cos zwalić, żeby tylko nie na nich było :dry:

Mini co za babsko?! Ona zawsze z takim podejściem do pacjenta? Wrrrrrrrrr... Może na nastepnej wizycie dostaniesz skierowanie na morfologie, żeby była świeża przed porodem?

Manta co innego naczytac sie głupot w necie i sie nakręcać, a co innego podchodzic do tego racjonalnie... a nie wydaje mi się, żeby Mini sie nakręcała jak jakis podlotek, bo gdzies na forum cos przeczytała ;-) a z drugiej strony do jasnej Anielki to lekarz po to jest, żeby rozwiewac wątpliwości... a czasem ziarenko niepokoju może okazać się strzalem w dziesiątkę naszej intuicji... tak czy inaczej dobry lekarz nie powinien lekcewarzyć niczego o co go pacjentka pyta :tak:

reklama
Mini dobrze , że jest dobrze... a lekarze zawsze się rządzili swoimi prawami.... :sorry2: tak jest było i będzie... tak jak nauczyciele (czyt. ja jestem nauczycielką z zawodu) :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Do góry