reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
neficieszę się się że z małą się wszystko wyjaśniło jak narazie, trzeba być dobrej myśli że będzie wszystko ok, bo do napewno będzie trzymam kciuki i fajnie że wizyta się udała i że małą ma już włoski :-)

Gagucha zaciskamy kolanka i czekamy do terminu ;-)

Nefi to super wieści :tak: co do wymiarów - mi gin mowił, że z pomiarami to róznie bywa, bo on może dokałdnie zaznaczyć, ale maluszek tak sie ustawi, że wynik i tak będzie zafałszowany. Poza tym, jesli wiekszośc wymiarów jest mniejsza od wyliczonego wieku to może po prostu taka uroda maluszka, niekoniecznie spowodowana jakimikolwiek problemami z łozyskiem :tak:

Dziewczyny, bardzo dziękuję za słowa otuchy! Wiem, że dam radę:-)

lastpetunia
-cudowne wiesci, grunt, ze nie ma nic czym musialabys sie niepokoic!
nefi-jak dobrze, ze przynosisz nam optymistyczne wiesci :) wszystko bedzie dobrze, bo jestes pod kontrola, wiesz na czym stoisz, na co musisz uwazac etc. takze badz spokojna.

Kasiurek-oczywiscie szyjka sie nie wydluza, to chyba fizycznie niemozliwe... Piszac "znow" mialam na mysli postepujacy proces. 2 miesace temu szyjka wynosila 3,6 cm, miesiac temu 3,2 a teraz ZNOW skrocila sie o kilka mm. Tak wiec systematycznie sie skraca..niestety.

dziewczyny, ktore maja problemy z szyjkami itp. na pocieszenie napisze tak;
moja kuzynka po pierwszej cudnej, bezproblemowej ciazy szybko zaszla w druga, no i problemy byly od samego poczatku z utrzymaniem jej, a pozniej juz od 5 miesiaca ciazy lezenie, leki, ruch tylko do WC, bo rozwarcie na 1,5 cm, sporo przyznacie:tak:
a pozniej jak sie skonczylo? wywolywaniem po terminie, ale dzidzia jak malowana, zdrowa to najwazniejsze!

wiec jak mowia, ze lezec, to lezec i bedzie dobrze! chyba, ze nie posluchacie sie ladnie i bedziecie oszukiwac z tym lezakowaniem.

gagucha- to raczej nici z takich dalekich wyjazdow, prawda?

lastpetunia- super wiesci, bardzo sie ciesze:-):-) juz nie bedziesz do porodu w Zabrzu??;-)

nefi- tak jak Ci pisalam o mojej coreczce z ta miedniczka, nic groznego, ale obserwowac trzeba po porodzie, kontrolne usg i badania moczu, bedzie dobrze!
i moja corcia na kazdym usg wychodzila o wiele za mala jak na wiek ciazy no i taka jej uroda; drobna jest i chudziutka, jak juz pisalam ma ponad 3 latka i wazy 13 kg, dobrze, ze to dziewczynki, nie ma sie co martwic drobna budowa:tak:

reklama
Nefi a jak wychodzą Ci te wymiary , no i dziwne że termin Ci przyspieszył bo tak raczej przy większych dzieciaczkach się zmienia :rolleyes2:
Uważaj na siebie i obserwuj malutką - pewnie taka jej uroda ale lepiej chuchać i dmuchać na zimne :tak:
Permanentnie będę trzymać kciuki żeby było dobrze :tak:

Do góry