reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
neficieszę się się że z małą się wszystko wyjaśniło jak narazie, trzeba być dobrej myśli że będzie wszystko ok, bo do napewno będzie trzymam kciuki i fajnie że wizyta się udała i że małą ma już włoski :-)

Gagucha zaciskamy kolanka i czekamy do terminu ;-)

Nefi to super wieści :tak: co do wymiarów - mi gin mowił, że z pomiarami to róznie bywa, bo on może dokałdnie zaznaczyć, ale maluszek tak sie ustawi, że wynik i tak będzie zafałszowany. Poza tym, jesli wiekszośc wymiarów jest mniejsza od wyliczonego wieku to może po prostu taka uroda maluszka, niekoniecznie spowodowana jakimikolwiek problemami z łozyskiem :tak:

Dziewczyny, bardzo dziękuję za słowa otuchy! Wiem, że dam radę:-)

lastpetunia
-cudowne wiesci, grunt, ze nie ma nic czym musialabys sie niepokoic!
nefi-jak dobrze, ze przynosisz nam optymistyczne wiesci :) wszystko bedzie dobrze, bo jestes pod kontrola, wiesz na czym stoisz, na co musisz uwazac etc. takze badz spokojna.

Kasiurek-oczywiscie szyjka sie nie wydluza, to chyba fizycznie niemozliwe... Piszac "znow" mialam na mysli postepujacy proces. 2 miesace temu szyjka wynosila 3,6 cm, miesiac temu 3,2 a teraz ZNOW skrocila sie o kilka mm. Tak wiec systematycznie sie skraca..niestety.

dziewczyny, ktore maja problemy z szyjkami itp. na pocieszenie napisze tak;
moja kuzynka po pierwszej cudnej, bezproblemowej ciazy szybko zaszla w druga, no i problemy byly od samego poczatku z utrzymaniem jej, a pozniej juz od 5 miesiaca ciazy lezenie, leki, ruch tylko do WC, bo rozwarcie na 1,5 cm, sporo przyznacie:tak:
a pozniej jak sie skonczylo? wywolywaniem po terminie, ale dzidzia jak malowana, zdrowa to najwazniejsze!

wiec jak mowia, ze lezec, to lezec i bedzie dobrze! chyba, ze nie posluchacie sie ladnie i bedziecie oszukiwac z tym lezakowaniem.

gagucha- to raczej nici z takich dalekich wyjazdow, prawda?

lastpetunia- super wiesci, bardzo sie ciesze:-):-) juz nie bedziesz do porodu w Zabrzu??;-)

nefi- tak jak Ci pisalam o mojej coreczce z ta miedniczka, nic groznego, ale obserwowac trzeba po porodzie, kontrolne usg i badania moczu, bedzie dobrze!
i moja corcia na kazdym usg wychodzila o wiele za mala jak na wiek ciazy no i taka jej uroda; drobna jest i chudziutka, jak juz pisalam ma ponad 3 latka i wazy 13 kg, dobrze, ze to dziewczynki, nie ma sie co martwic drobna budowa:tak:

reklama
Nefi a jak wychodzą Ci te wymiary , no i dziwne że termin Ci przyspieszył bo tak raczej przy większych dzieciaczkach się zmienia :rolleyes2:
Uważaj na siebie i obserwuj malutką - pewnie taka jej uroda ale lepiej chuchać i dmuchać na zimne :tak:
Permanentnie będę trzymać kciuki żeby było dobrze :tak:

Do góry