reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

Manta super , fajnie że tak dokładnie wszystko zostało zbadane i że masz pewność że dzidziuś zdrów jak rydz :-)
Dobrze że się zgodziłaś na praktykantkę .. dzięki Tobie nasze dzieci będą miały dobrą kadrę ginekologiczną :-D

reklama
Dziewczyny moze wy mi powiecie : jak mialm usg w 8 tygodniu lekarz dokladnie zbadal janiki bylo czysto, teraz od jakiegos czasu mam lekki dyskonfort janika, powiedzialam wczoraj o tym na badaniu i wyszla torbiel ok2.5 cm powiedziano mi, ze jak bym mialam 6 cm to jest sie czym martwic.Jednak nie daje mi to spokoju.Moze tez tak macie? Bede w pl to mam wizyte z moja ginekolog wiec musze czekac .

Ewstra ja nie pomogę :no: ale może lekarz ma rację ??? Poczytaj najwyżej w necie o tym albo idź do innego lekarza na konsultację jak bardzo się martwisz

Manta ale ci zazdroszczę tego usg na tym wypasionym sprzęcie. Super że wszytko posprawdzali i ze dzidzia zdrowa jak rybka:-)

Ewstra ja ci nie pomogę, ale jeżeli lekarz powiedział ze nie ma czym się martwić, to chyba na razie jest wszytko ok

Manta fajowe to USG aż miło sie czyta takie wieści
Powiedz mi tylko kochana jak to było widać,że maluch sika? Normalnie taki strumień leciał czy jak ? Jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić
W ogóle to ja głupia myślałam,że nasze maluchy jeszcze nie siusiają :zawstydzona/y:

Dziewczyny moze wy mi powiecie : jak mialm usg w 8 tygodniu lekarz dokladnie zbadal janiki bylo czysto, teraz od jakiegos czasu mam lekki dyskonfort janika, powiedzialam wczoraj o tym na badaniu i wyszla torbiel ok2.5 cm powiedziano mi, ze jak bym mialam 6 cm to jest sie czym martwic.Jednak nie daje mi to spokoju.Moze tez tak macie? Bede w pl to mam wizyte z moja ginekolog wiec musze czekac .

W ciąży torbieli nie mam. Miałam przed ciążą, była dość niewielka i wchłonęła się bez problemu. Ja bym w tej sprawie posłuchała lekarza i raczej nie czytała w necie o torbielach (!). Tylko powinni kontrolować regularnie, czy się nie powiększa. Ale czytanie o torbielach to jest zły pomysł:baffled:.

Manta, wspaniale jest czytac takie dobre wiesci! Gratuluje! wiem jakie to szczeście byc badaną na takim sprzecie. Moj szpital tez ma takie cudo :) skorzystałam z tego dobrodziejstwa juz w 12 tc. Badanie trwalo 45 minut, lekarz sprawdzil wszystkie mozliwe narządy. Kolejna taka wizyta już za tydzien! nie mogę się doczekac. A noo i chwała Ci za to, ze zgodziłaś się na praktykantkę :-) jak inaczej maja sie kształcic ci nasi przyszli lekarze :rofl2:

Trzymam mocno kciuki za kolejne wizyty!

Ewstra-zaufaj lekarzowi. Mały torbiel to nie jest duży problem, ciazy na pewno nie zagrozi. Jesli sie nie wchlonie, uporasz sie z nim po narodzinach dziecka.

Manta- super wiesci! do pozazdroszczenia taki skrupulatny doktor i takie badanie!
ale serio ja tez nie wiedzialam, ze dzidzia sika w brzuchu:szok: a jak to widac jak plywa w tych wodach???
aha a co bedziecie mieli, bo nie kojarze?

Ewstra- ja tez nie pomoge niestety:-( ale jak na to wpadlas z tym jajnikiem? bolal Cie czy jak? mialas juz wczesniej jakies torbiele? ja nie wiem czy moj gin w ogole sprawdza moje jajniki, bardzo watpie.

Ewstra- ja tez nie pomoge niestety:-( ale jak na to wpadlas z tym jajnikiem? bolal Cie czy jak? mialas juz wczesniej jakies torbiele? ja nie wiem czy moj gin w ogole sprawdza moje jajniki, bardzo watpie.
Kilka lat temu mialam malenka torbielke, ktora sie wchlonela. Teraz odczuwalam , ze ten jajnik tak mnie pobolewa jak przed owulacja (klucie , no nie wiem jak to opisac) nie czytam , tez po forach bo wiem , ze czytajac mozna sie choroby jakiejs nabawic.

reklama
hej diewczynki ja po wizycie troszeczke pryzlamana :( z mala naszczescie wsyztsko dobrze ale mam za malo wod obkurczajaca sie macice :( badania poprawione ale wdalszym ciagu leki musze brac lezec z czyms pod pupa zeby niebylo nacisku na syzjke i miec nadzieje ze wytrzymam fajnie niejest jestem kompletnie zalamana :(

Do góry