reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

bozienka dobrze że masz mamę ... nawet nie wiem co Ci mam napisać , bo wszystkie słowa wypadają jakoś strasznie blado . ( zaraz wlezę na zamknięty )

reklama
Ewstra, Lastpetunia - gratuluję Wam córeczek!
Mini - mi też lekarz mówił, że standardowo usg robi się w 30-tym tygodniu, ale możemy ok. 25-tego powtórzyć, więc to chyba dobry termin.
Villandra - to ja mam wyniki krwi poniżej normy dla ciężarnych. Zobaczę w poniedziałek co na to lekarz. WBC mam za wysokie, ale myślę, ze to wynik przeziębienia, które przechodziłam.
Ajako - myślę, że i na starym sprzęcie widać, czy dziecko leży główką w dół czy nie ile może mniej więcej ważyć
Lina - ja też z pierwszej ciąży źle nie wspominam glukozy, a bałam się jej bardzo po wypowiedziach innych. A miałam dwa testy 50 i 75.
Lastpetunia - u nas w niektórych przychodniach pielęgniarki same sugerują, żeby do glukozy dodać cytryny - widać rożne są podejścia.
Manta - świetnie, że badanie było takie udane. Trafiło Ci się z tym testem usg.
Bozienka - brak mi słów. Trzymam kciuki, aby wszystko było w porządku. Pomyśl sobie - teraz najważniejsza jest córcia, a potem będę się martwić o resztę.

Mnie trochę martwi, że Wasze dzieciaczki mają po 400g, a mój ma tylko 280. Wg usg wiek ciąży był 21 tyg 0 dni, niby z wykresu, który maszyna sporządziła waga urodzeniowa ma być ok. 3400 i lekarz tez nie mówił, że coś jest nie tak, ale same wiecie... Emilka tez nie była wielkoludem - zawsze na usg malutka, waga urodzeniowa 3050g, a teraz jest na 90-tym centylu wagowo i wzrostowo.

Manta świetne wieści i super przeżycie bo mogłaś wszystko dokładnie zobaczyć :tak: jak nie chciał twarzy pokazać to beż sprawdzania kto mogę stwierdzić że chłopak :-D

Ewstra w życiu nie miałam torbieli nie pomogę, ale myślę, że skoro lekarz mówi żeby sie nie matwić i że jest dobrze, to bym mu zaufała, chyba że masz do niego jakieś ale...

Bozienka teraz leż i bierz leki jak przykazał pan dr a wszystko będzie dobrze, masz jakąś kontrolę niedługo czy normalną wizytę za miesiąc? Najważniejsze że córeczka zdrowa, a czy dr coś zalecił, więcej pić czy coś na te wody?

Doris a jak się waży takie dzieciaczki ?? To oblicza komputer i niekoniecznie musi tyle faktycznie ważyć . Pomyłki się zdarzają w takich obliczeniach :tak:
Mojej siostrze lekarka przed porodem wyliczyła wagę na 3300 a urodził się 2600 :-D , więc ja bym się na Twoim miejscu puki co nie przejmowała . A wzrost jest w porządku ??

bozienko kochana :* trzymaj sie niewiem jak mam cie pocieszyc ale wiedz nze jestesmy z toba:* trzeba byc dobrejmysli i odpoczywac :*

Bozenka lez z poducha pod pupa i z nogami do gory. Uda sie tylko nie stresuj sie.
Ja mialam taka sytuacje w ciazy z Kacprem ale w szpitalu od 30 tc a od 28 w domu lezalam.
Maly urodzil sie w 36 tc ale to juz inna sprawa.
Bedzie dobrze, malenstwo najwazniejsze teraz.

Manta tylko pozazdroscic i pogratulowac :-)

hej diewczynki ja po wizycie troszeczke pryzlamana :( z mala naszczescie wsyztsko dobrze ale mam za malo wod obkurczajaca sie macice :( badania poprawione ale wdalszym ciagu leki musze brac lezec z czyms pod pupa zeby niebylo nacisku na syzjke i miec nadzieje ze wytrzymam fajnie niejest jestem kompletnie zalamana :(
na pewno bedzie ciezko ale zobaczysz ze wszystko bedzie dobrze.:tak:

reklama
Do góry