reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

bozienka dobrze że masz mamę ... nawet nie wiem co Ci mam napisać , bo wszystkie słowa wypadają jakoś strasznie blado . ( zaraz wlezę na zamknięty )

reklama
Ewstra, Lastpetunia - gratuluję Wam córeczek!
Mini - mi też lekarz mówił, że standardowo usg robi się w 30-tym tygodniu, ale możemy ok. 25-tego powtórzyć, więc to chyba dobry termin.
Villandra - to ja mam wyniki krwi poniżej normy dla ciężarnych. Zobaczę w poniedziałek co na to lekarz. WBC mam za wysokie, ale myślę, ze to wynik przeziębienia, które przechodziłam.
Ajako - myślę, że i na starym sprzęcie widać, czy dziecko leży główką w dół czy nie ile może mniej więcej ważyć
Lina - ja też z pierwszej ciąży źle nie wspominam glukozy, a bałam się jej bardzo po wypowiedziach innych. A miałam dwa testy 50 i 75.
Lastpetunia - u nas w niektórych przychodniach pielęgniarki same sugerują, żeby do glukozy dodać cytryny - widać rożne są podejścia.
Manta - świetnie, że badanie było takie udane. Trafiło Ci się z tym testem usg.
Bozienka - brak mi słów. Trzymam kciuki, aby wszystko było w porządku. Pomyśl sobie - teraz najważniejsza jest córcia, a potem będę się martwić o resztę.

Mnie trochę martwi, że Wasze dzieciaczki mają po 400g, a mój ma tylko 280. Wg usg wiek ciąży był 21 tyg 0 dni, niby z wykresu, który maszyna sporządziła waga urodzeniowa ma być ok. 3400 i lekarz tez nie mówił, że coś jest nie tak, ale same wiecie... Emilka tez nie była wielkoludem - zawsze na usg malutka, waga urodzeniowa 3050g, a teraz jest na 90-tym centylu wagowo i wzrostowo.

Manta świetne wieści i super przeżycie bo mogłaś wszystko dokładnie zobaczyć :tak: jak nie chciał twarzy pokazać to beż sprawdzania kto mogę stwierdzić że chłopak :-D

Ewstra w życiu nie miałam torbieli nie pomogę, ale myślę, że skoro lekarz mówi żeby sie nie matwić i że jest dobrze, to bym mu zaufała, chyba że masz do niego jakieś ale...

Bozienka teraz leż i bierz leki jak przykazał pan dr a wszystko będzie dobrze, masz jakąś kontrolę niedługo czy normalną wizytę za miesiąc? Najważniejsze że córeczka zdrowa, a czy dr coś zalecił, więcej pić czy coś na te wody?

Doris a jak się waży takie dzieciaczki ?? To oblicza komputer i niekoniecznie musi tyle faktycznie ważyć . Pomyłki się zdarzają w takich obliczeniach :tak:
Mojej siostrze lekarka przed porodem wyliczyła wagę na 3300 a urodził się 2600 :-D , więc ja bym się na Twoim miejscu puki co nie przejmowała . A wzrost jest w porządku ??

bozienko kochana :* trzymaj sie niewiem jak mam cie pocieszyc ale wiedz nze jestesmy z toba:* trzeba byc dobrejmysli i odpoczywac :*

Bozenka lez z poducha pod pupa i z nogami do gory. Uda sie tylko nie stresuj sie.
Ja mialam taka sytuacje w ciazy z Kacprem ale w szpitalu od 30 tc a od 28 w domu lezalam.
Maly urodzil sie w 36 tc ale to juz inna sprawa.
Bedzie dobrze, malenstwo najwazniejsze teraz.

Manta tylko pozazdroscic i pogratulowac :-)

hej diewczynki ja po wizycie troszeczke pryzlamana :( z mala naszczescie wsyztsko dobrze ale mam za malo wod obkurczajaca sie macice :( badania poprawione ale wdalszym ciagu leki musze brac lezec z czyms pod pupa zeby niebylo nacisku na syzjke i miec nadzieje ze wytrzymam fajnie niejest jestem kompletnie zalamana :(
na pewno bedzie ciezko ale zobaczysz ze wszystko bedzie dobrze.:tak:

reklama
Do góry