reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

Maruusia w porównaniu do zarobków i do kosztów życia to wizyta prywatna w anglii chyba nie jest taka droga ;-)Tak przynajmniej mi się wydaje :sorry2:

reklama
ja na usg jeżdżę prywatnie, za normalne płacę 80zł a 4d 150 :-) byliśmy bardzo zadowoleni bo jak szukaliśmy wcześniej to wszędzie ok 300zł, może dlatego że to nowo otwarte centrum medyczne, mój gin prowadzący nas tam skierował, sprzęt mają wypasiony i lekarz, który bada też jest super kompetentny i bardzo sympatyczny więc trafiło się nam :happy2:

dziewczyny swietne wiesci, ciesze sie, ze u nas na marcu tak dobrze:tak::-)
tricia- gratulacje serdeczne!! super corenka....swietnie!! i nie bedzie Alberta hihi;-):-D serio baby gora!
kamila- bardzo, bardzo sie ciesze,ze z Wasza kinder niespodzianka tez wszytsko super!!:-) i podziwiam, szacun!
ja juz teraz wolalabym sie nie zdziwic:no:

a pisalam Wam, ze przy mojej coreczce to do 7 miesiaca na kazdym usg wychodzil chlopak?! a tu nagle w polowie 7 miesiaca ciazy takie info; oooo jaka piekna coreczka:szok: malo nie zeszlam na zawal na tej lezance :-D:-D
nie wiem co to bylo?? taka pepowina czy co tam dyndalo? wyszlam z gabinetu i napisalam do mojej mamy smsa; mamus kupuj sukienki!!!!! i oczywiscie sie poryczalam hehehe

Tunia ciesze sie ze wsio oki doki, mała/małe robia mamie małego psikusa... czas pokaze kto tam sobie mieszka... moze sie zmini a moze nie... Leonek bardzo ładnie. Naprawde super.

Tricia wysyp dziewczynkowy a jak... zdrowe silne .. tylko sie cieszyc..
Zostawcie jedna dzieczynke dla "cini mini"s":):):):)

A ja jednak wole tak jak moj gin robi co do płci
jak moj gin nie pewny to nie mowi.
Jak przemowi to absolutna pewnosc ze tak juz bedzie. Nadal milczy.

dziewczynki gratuluje kolejnych udanych wizyt i zdrowych maluszków :-)

Mini niestety to prawda, ja teraz to na własnej skórze odczuwam jak trzeba każdą dosłownie zł przeliczyć czy dobrze wydana jest, żyjemy od sierpnia z pensji męża bo ja czekam na kasę z ZUSu :oo2: i jak pomyślę sobie o tym że niektórzy mają jeszcze mniej kasy bo zarabiają wg minimalnej średniej krajowej to aż mi się wierzyć nie chce jak można przeżyć :shocked2:

Ja sie w kwesti zarobkow w pl nie wypowiadam, bo znowy zostane "zakrakana"

Ale te co tu zyja, to wiedza jak jest. I jak trzeba składa na kazda wizyte prywatna
(bo nfz robi sobie za nas jaja po prostu, tylko "nieliczne" maja to szczescie i kompetentnych ginkow z nfz, badania i dobra opieke, a o moim porodzie tylko wspomne, co to jest "rodzic po ludzku?" przez dwie godziny lezałam goluśka, trzesaca sie z zimna a oni sobie chodzi i ogladali, a na moje prosby ze chciałaby sie okryc (czułam sie skrepowana po prostu) nikt nie reagował... ale to juz było.. na szczescie...

Ostatnia edycja:
dziewczynki gratuluje kolejnych udanych wizyt i zdrowych maluszków :-)

Mini niestety to prawda, ja teraz to na własnej skórze odczuwam jak trzeba każdą dosłownie zł przeliczyć czy dobrze wydana jest, żyjemy od sierpnia z pensji męża bo ja czekam na kasę z ZUSu :oo2: i jak pomyślę sobie o tym że niektórzy mają jeszcze mniej kasy bo zarabiają wg minimalnej średniej krajowej to aż mi się wierzyć nie chce jak można przeżyć :shocked2:
A od kiedy jesteś na zwolnieniu bo ja jestem od 9 września i miałam pensje z zakładu i teraz podobno mają mi wypłacić tylko za 7 dni a reszta zus i też się zastanawiam ile będę musiała czekać:dry:A można się przestawić gorzej jak ma się więcej i robi się mniej to wtedy ciężko byłam w odwrotnej sytuacji i dałam rade ale po tych podwyżkach totalnie na wszystko nie wiem czy dałabym rade.Wiec podziwiam osoby co potrafią utrzymac z jednej niskiej pensji.

reklama
kindzia :szok: niema takiego prawa zeby cie zostawili bez okrycia nawet na stole operacyjnym lerzysz przykryta odkryte masz tylko miejsce operacji nie rozumie czegos takiego co oni sobie mysla ze kobieta rodzaca niezwraca uwagi na to jak ja traktuja.Ja na swoj porod niemam co nazekac polozna przyjmujaca mnie milutka delikatna zrobila co ma zrobic przeprowadzila wywiad zawiosla na sale porodowa tam lerzalam w swojej koszuli z mozliwoscia chodzenia brania prysznicu i wogole moglam robic co chcialam mezowi kazali przyjsc pozniej bo bylo bez sensu zeby w srodku nocy siedzial zmena jak i tak to byly dopiero poczatki potem zmiana tez mila co prawda z polozna sie wyklucilam ze ja juz musze przec no ale to inna bajka znia zawsze mialam na pienku :) lekarze mili jak mnie zobaczyuli juz przy koncu tak powiedzieli ze niebede mnie meczyc jak urodzilam synka dostalam na brzuszek moglam przytulic itd potem wzielo go pokazali tatusiowi i na badania zemna zrobili pozdek wywiezli zebym odpoczela po godzinie kazali sie wykompac i pojechalam do synka a pozatym bez problemu jak popwiedzialam ze niechce byc nacinana to mnie nie nacinali co jest wielkim plusem bo w innych szpitalach czy trzeba czy nie nacinaja, jak by mi tak zrobili ze bym gola lezala i kazdy mogl namnie popatrzec to bym zrobila taka awanture po porodzie ze masakra niejestem jakims zwierzeciem zeby mnie tak traktowac

Do góry