reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

Bozienka
teraz to wiem
ale to był moj pierwszy porod
wszystko było nowe i nieznane a zarazem "przerazajace" ,
nikt mi nic nie tłumaczył, co mi beda robic, dlaczego,
chodzili , radzili sie a ja lezałam goła..
to było gorsze o bólu od wszystkiego.. wspominam to stasznie...

nic .. młoda byłam i naiwna..

Bozienka to wazne ze wspominasz porod dobrze, teraz z drugim bedzie Ci łatwiej,
ja musze "pokonac" bariere.. ale damy rade... musi byc dobrze..
teraz do wielu spraw podchodze inaczej...

Ostatnia edycja:
reklama
Bozienka rodziłaś w tarnowie ??
Ja też na swój poród nie mam co narzekać , nie był idealny ale było duzo plusów . Największy z nich to położne , trafiłam naprawdę na super babki , bardzo delikatne i taktowne .

Kindzia
ja jestem przerażona że takie sytuację się zdarzają . Szkoda że niekiedy porody traktują "taśmowo" a nie indywidualnie .
U nas polityka jest typowo "pro rodzinna" najważniejsze dziecko a matkę można traktować jak inkubator :wściekła/y:

niby wspominam BARDZO DOBRZE porod ale rodzilam w prywatnym szpitalu tak tez chodizlam do lekarza teraz bede rodizc w innym szpitalu niewiem jakie tu maja metody jak sie rodzi rozne sa opinie najbardziej przeraza mnie sala szejscio osobowa niewyobrazam sobie tego zgielk parowa gorac MASAKRA jeszcze mam troszke czasu zeby sie wypytac jakie maja tu metody bo nacinana niechce byc chyba ze w ostatecvznosci ale synek wyszedl bez problemu mysle ze cora tez wyjdzie chyba ze ;) obawiam sie strasznie ale musimy to porzezyc najwyzej wyklne wszytskie polozne wykluce sie o swoje a przy skurczach to lepiej niezadzierac zemna zrobie pozadek znimi i bede rodzic po ludzku ;) albo mnie wyrzuca hahahaa

tricia- gratuluje zrowej coreczki !!!:-);-)
perelandra- 4,5 miesiaca - jakos tak strasznie dlugo to zabrzmialo...no ale bedziemy czekac, oby zlecialo tak szybko jak pierwsza polowa:-):-)

z poznaniem plci korcilo troche jak zapytali czy chcemy wiedziec, ale co tam jak postanowione to postanowione :cool2:

ja za tydzien w czwartek i nie moge się doczekać jak zwykle...;-)

Hbs, cytomegalia, cytologia, toxoplazmoza, WR(VDRL) - wszystko zrobione, wszystko cacy... uffff. - ile to dziwactw :)

jestem niecierpliwa na swoja wizytę już.. ajajaj:)

Trzymam kciuki za wasze oczywiście;-))

reklama
Maruuusia trzymam mocno kciuki by bylo ok!
Jesli coś polecam Ci ta przychodnie w centrum Londynu ( bardzo latwy dojazd)_ http://www.med-pol.eu/
Ceny najnizsze w londku bo 50 f za usg - 100 za Usg z badaniem :)
Bylismy w 7 tc potwierdzic. Babeczka bardzo miła. Nawte jak mialam w 11 tc watpliwosci z tym lekkim plamieniem to zadzwonilam tam i gadalam z nia, mowila, ze gdyby tylko w londynie byla by mnie przyjela a tak poinstruowala co robic. ( przyjmuja w weekend).

Mini co do ceny- punkt widzenia napewno zalezy od miejsca siedzenia ;-)
Jak dla kogos 100 f to drobne, to nie ma o czym gadac. Ale tutaj do konca nie chodzi o zarobki, bo jak by bylo trzeba to nie poumieralibysmy z glodu dajac ta stówe na wizytę ;-) Tu bardziej chodzi o świadomosc jaką taki pieniadz ma wartość tutaj. 100zl w polsce dasz za kilka siatek zarcia z marketówki albo kilka bodziakow, smoczka? Tu za 100 f dostaniesz łozeczko/kolyske, albo laktator/sterylizator/komplet butelek albo mate i leżaczek fishera.. No dlatego troszke ciezkie serce dac taka kase kiedy tyle mozna za to mieć ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry