reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
Mariusia ehhh nie wiem czemu tak jest, ja tez mialam mieszane uczucia po tym moim usg w 12 tygodniu.. nic nie mówił, kamienna twarz, z raportow sama doczytywalam jakie NT mialo...
Moze byloby inaczej gdyby tym zajmowal sie lekarz anie pielegniarz..
Wiec tym bardziej ja bym sie nie martwiła! Serio cos jest delikatnie nie tak jak byc powinno ( w sensie nie, ze z dzieckiem ale juz ladnie sie nie ulozylo i juz problem ) i oni juz nie wiedza co ze soba zrobic;/ Zobacz co mnie spotkalo z glupim badaniem krwi i ile nerwów kosztowało i lotu do Pl;/

Więc naprawde nie martw się, wszystko będzie dobrz- najwazniejsze, ze płec w 100% potwierdzona :-) I cieszyc sie, ze za kilak dni zobaczysz znowu małą fikającą ! :-)

P.S
Przypomnij z jakiej czesci Londynu jestes i jaki szpital masz?

My jeździmy na Barnet Hospital.
Dokładnie jest tak jak napisałaś. Dla nich to jest rutyna, zrobić USG, wpisać w komputer i wydrukować raport. Zero kontaktu z pacjentem. Sama się dziś dopytywałam, co sprawdza i czy jest ok. A żeby zobaczyć małą chwilę dłużej, musieliśmy ją łaskawie poprosić, bo jeździła jak szalona, jakby gdzieś jej się spieszyło. Czysta masówka w tym szpitalu. Nie wspomnę, że nawet nie zmierzyła małej...

No nic, może w czwartek uda się jej sprawdzić.
I tak w Polsce pójdę kontrolnie w listopadzie. Tam mój lekarz chociaż do mnie mówi i pokazuje wszystko sam z siebie. Nie mówiąc o tym, że bada dokładnie i powoli, a nie jak struś pędziwiatr...

Maruusia śliczne zdjęcie . Super że trafiłaś na lekarza który chce wszystko dokładnie zbadać . Nie każdy jest taki dociekliwy :tak: Przynajmniej masz pewność że jest dokładny i dobrze malutką zbada ...
A badanie USG to praca , lekarz musi się skupić na tej czynności i pewne dlatego mało rozmowny .

Mini sęk w tym ,że to nie lekarz ;) Pielęgniarka- ultrasonografistka, musi zrobić swoje i spisac raport.

Marusia a w listopadzie zjezdzacie na stale juz?? Spoko bedzie ok, a listopad za pasem i sobie sprawdzicie wszystko jak nalezy :tak:

marusia superrrrr zdeiecie sliczna dzidiza a czasami tak jest ze dzidizus ulozyl sie tak ze sie nieda nic zbadac nieprzejmuj sie napewno wsyztsko jest dobrze gratulacje coreczki :) i slicznego zdiecia :)

reklama
Do góry