reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

Marusia i ja gratuluję córeczki a we czwartek znów ja podejrzysz i na pewno wszystko będzie dobrze, a zdjęcie masz super na pamiątkę :happy:

mnie lekarz nastawiła na długie badanie połówkowe, ciężko jest dopatrzeć się wszystkiego w tak krótkim czasie, tym bardziej jeszcze jak dziecko jest leniuszkiem i nie współpracuje jak moje, no chyba że cudem ułoży się do badania to szybko pójdzie

ja w przychodni w 12 tyg miałam zrobione badanie w 10 min bo dzidziuś się ułożył doktor jest tam milczek więc badanie przeprowadził wpisał sobie coś w swoja kartę, mi uzupełnił co miał i tyle... trudno się mówi ale ludzie są jacy są jedni za dużo aż mówią drudzy jakby języka nie mieli...
prywatnie też chodzę co miesiąc i tam badanie prawie godz trwało, wywiad cały, USG chyba ze 40min bo mały nie dał się pani dr pomierzyć, ale mieliśmy za to oglądania tyle że ja byłam szczęśliwa, oczywiście w końcu udało się sprawdzić pani dr to co zamierzała, ale ja musiałam podczas badania wstawać przekręcać się i jakieś inne eksperymenty co by moje dziecko zmieniło pozycję z leżącej na boczku na właściwą... a pani dr bardzo miła sympatyczna, można z nią porozmawiać o wszystkim co cie nurtuje
wniosek mogłabym taki wyciągnąć że lekarze na NFZ są gburami i nie przykładają się, a prywatnie jest super bo zapłacisz, ale nie bo mam doświadczenie nie z ciąży ale już wcześniej wśród wielu lekarzy i tych co przyjmują na NFZ i tych prywatnie, że co lekarz i kraj to obyczaj... czasem trzeba długo szukać żeby trafić na takiego, który w nas wzbudzi zaufanie, a wiadomo każdy jest inny bardziej i mniej wrażliwy z różnymi doświadczeniami i różnymi wymaganiami

no a we czwartek mam właśnie wizytę w przychodni, chyba połówkowe to będzie... okaże się po wizycie, a w przyszłym tyg 3listopada na pewno połówkowe prywatnie już się nie mogę doczekać i oczywiście powoli zaczynam się stresować co i jak z nastawieniem oczywiście, że musi być wszystko dobrze a nawet super

reklama
Anula dokładnie . Moja lekarka jest chyba dobra bo ludzie ją chwalą , ale USG zrobiła mi w 5 minut i zamiast do mnie to mówiła do pielęgniarki "szyframi" . Też mi nic nie wyjaśniała a jak się zapytałam to nie była chętna do pogaduszek :no:
Zobaczymy jak będzie wyglądać moje państwowe USG połówkowe i czy będzie trwało więcej niż 5 minut . No ale jak nie będę zadowolona i moim zdaniem za mało sprawdzi to sobie chyba jeszcze pójdę prywatnie .

Dziewczny które były już na połowkowym . Ile trwało wasze badanie i co dokładnie sprawdzała lekarka ??

Mini dzieki:-)Ale czy Wy tez tak macie, ze wyobrazacie sobie jakies starszne rzeczy jak idzieci na usg albo na wizyte?Bo ja mam tak caly czas.

Tunia ja tak miałam z Boryskiem . Teraz nie przyjmuje do wiadomości że z dzidziusiem może być coś nie tak . Choć i tak jak coś jest nie tak to bardzo się martwię :zawstydzona/y: ale jestem dużo spokojniejsza tak porównując do poprzedniej ciąży

jutro to i ja ci odpowiem:-) bo i ja ide a wlasciwie to ja juz dzisiaj mowie ze panika mi sie zaczela:baffled:Mini moze dlatego tak mam ze to pierwsza ciaza, ale ja zawsze bylam panikara a teraz to juz wogole.

reklama
tunia ja sie boje przed kazda wizyta choc wiem ze z malenstwem jest wsyztsko dobrze bo sie rusza ale to moze moja podswiadomosc ze wyniki zle ze grozi szpital sie odzywa i dlatego panikuje a jak wyjde z gabinetu to usmiech nieschodzi mi z twarzy ehhh musialam dziwnie wygladac jak szlam do auta po wizycie ostatniej jak sie dowiedzialam ze coreczka bedzie ale co mi tam niezwracalam uwagi na to bylam wtedy najszczesliwsza osoba na ziemi :)

Do góry