reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

Atan kochana nie bądź smutna:) cudne wiadomości przyniosłaś - dzieciątko rośnie zdrowo :) i to najważniejsze!!

pinula - dobrze że wyniki skontrolowane :) czyli odliczamy do podglądania siusiaka :D

reklama
Atan najważniejsze że maluszek zdrowo rośnie,może na następnym usg nie będzie taki wstydliwy i pokaże kim jest

Pinula super,ze wyniki sa dobre,czekamy na usg

ja następna wizytę mam 25 i wtedy będę miała i usg połówkowe,teraz już sprawdzała maluszka,ale na następnym będzie to dokładniejsze badanie

Atan- pierwsze co to wchodze dzisiaj tutaj szukajac wiesci po Twojej wizycie i baaaardzo sie ciesze, ze z dzidzia wszystko ok, to najwazniejsze!!!
choc wiadomo, szkoda, ze sie nie pokazala, ciekawe czy moje sie odkryje jutro.......no to ja nastepna, jutro rano i mam juz ogromnego, ogromnistego stresa, tak sie boje, ze wyjdzie cos nie tak....

Atan- najważniejsze, że dzidziuś się dobrze rozwija, a płci może nie dać się określić jeszcze przez jakiś czas. Wiem, ze to może być frustrujące, każda z nas chciałaby już wiedzieć, ale nic nie poradzimy jeśli dzidziuś się odpowiednio nie ułoży.

Atan- pierwsze co to wchodze dzisiaj tutaj szukajac wiesci po Twojej wizycie i baaaardzo sie ciesze, ze z dzidzia wszystko ok, to najwazniejsze!!!
choc wiadomo, szkoda, ze sie nie pokazala, ciekawe czy moje sie odkryje jutro.......no to ja nastepna, jutro rano i mam juz ogromnego, ogromnistego stresa, tak sie boje, ze wyjdzie cos nie tak....

wszystkie się martwimy,ale na pewno wszystko jest ok i maluszek zdrowo rosnie

My po wczorajszej wizycie padlismy w domku.

Berbeć nasz 'malućki' ma 19 tygodni.
Serduszko ślicznie nam puka, ma dwa przedsioneczki więc elegancko... mamy śliczny mały żołądeczek, pępowinka działa jak powinna, kości udowe wyraźne, bąbel rośnie proporcjonalnie. Tatus wypatrywał "pindolka", ale brzdąc tym razem zawstydzony. :-)
Rozkłada sie tylko przy Doktorze od badań prenatalnych. hehe.

Mamuśce szyjka się nie skraca tylko PLT(płytki) za szybciutko spadły, ale to moze przez ostatnie biegunki i inne dolegliwości. Mamy przepisane żelazo(tardyferon) i dwa razy w tygodniu witaminki (wtedy żelazo pomijamy, żeby nie faszerować maluszka).

Za dwa i pół tygodnia powtorka morfologii w celu skontrolowania płytek. Jeżeli nie spadną to wizyta 3.11... w innym wypadku wizyta zaraz po odebraniu wyników z morfologii. (tfu! tfu! tfu!) - mamy nadzieję jednak , że dopiero 3.11 czeka nas wizyta, a nie wcześniej. Na tzw. "połówkowe" idziemy miedzy 22, a 24 tygodniem, skierowanie dostaniemy 3.11.

Jesteśmy pod bardzo dobrą opieką więc nie mamy się czym stresować, bo o każdej porze dnia i nocy mozemy zadzwonić i napisać smsa do naszej Doktoreczki.

Ja obecnie po kanałowym leczeniu zęba..."zdycham", bo puszcza znieczulenie.
Czeka mnie jeszcze jedna taka wizyta. - oby ostatnie kanałowe w moim życiu;p

Życzymy dużo zdrówka i udanych wizyt oraz cudownych wieści.
Pozdrawiamy kolorowo.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry