reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

Angel - gratulacje! Piękne zdjęcia.

Znieczulenie podpajęczynówkowe do cc (nie jest to zewnątrzoponowe) jest w kręgosłup - najpierw znieczulają miejsce wkłucia, a potem robią wkłucie, więc jest bezbolesne. Znieczulone masz wszystko od pasa w dół, więc nogi są bezwładne, zakładają cewnik. Leży się po tym przez 8 godzin, a po tym czasie zdejmują cewnik i każą wstać. Miałam to znieczulenie dwa razy (raz przy zabiegu) i po podaniu cała się trzęsłam - było mi zimno - to też jest normalna reakcja. Z tego co pamiętam, to uczucie bezwładu mijało po ok. 6-ciu godzinach, ale podobno może minąć już po 4-ech. Cóż. Nie jest to fajne uczucie leżeć i nie móc się ruszyć, ale wszystko jest do przeżycia jak wiadomo. Najlepiej się przespać w tym czasie, żeby czas szybciej minął - ja niestety nie sypiam w dzień, więc było mi ciężko.

acha - dziekuje za info ;] czyli po 8 godzinach sie wstaje ? bo ja mialam znieczulenie ogolne i mnie uspano , a dziewczyny jak rodzily to potem przez 2 dni albo 36 godzin lezaly plackiem inie mogly sie podniesc bo inaczej mialy miec mega bol glowy podobno

Ja dzis po wizycie jestem - a wiec wyniki krwi jak sie okazalo sa w normie, mocz tez wiec mam dalej brac duphaston ale juz 2x po 1/2 tabletki wiec wychodzi jedna tabletka na dzien a nie dwie wiec luzik ;] no i zaczac brac *spam* mam. wizyte mam 26 października dopiero . potem mam 4 listopada genetyczne i sie dowiem moze co tam siedzi ;] hihi no i czy nadal wsio ok ;]

reklama
Ja u lekarza byłam w poniedziałek. Ale zmierzył tylko ciśnienie, zważył, pomacał brzusio i maszynka jakąś sprawdził czy serduszko bije. Wszytko jest w porządku i wyniki co miałam miesiąc temu też w porządku. W niedzielę idę na wizytę do polskiego ginekologa to będę miała zrobione usg:-) a później pójdę na usg w Polsce -początek grudnia. Ale wtedy zrobię sobie 4d.

tunia super że wszystko dobrze:-)

ale wizyt się posypało,czekamy na wieści

Kasiurek super że wszystko jest w porządku

obciążenie glukoza ble,ja na razie nie mam,ale pewnie na następnej wizycie dostanę skierowanie

reklama
Ola, Miśka – gratulacje, że dzieciaczki zdrowo rosną.
Kasiurek – ja miałam to znieczulenie 2 razy i nie miałam żadnego bólu głowy. Ból jedynie w miejscu cięcia. Nie wiem, czy to jest standard, ale u nas obowiązkowo każą wstać po 8-iu godzinach, żeby się zrosty nie porobiły. Każą też spacerować z tego samego powodu – nie od razu, ale w kolejnych dniach. Ja przed pierwszym wstaniem dostałam kroplówkę przeciwbólową.
Anula – to może poczekaj na drugie skierowanie i jeśli będziesz miała 75g, to zrób tylko takie – jest podobno bardziej wiarygodne. Ja miałam dwa razy, ale dla mnie nie było to wcale jakieś szczególnie obrzydliwe. I nie dodawałam cytryny.

Dołączam się do oczekujących na wizytę – mam w najbliższą sobotę. Bardzo chciałabym, żeby gin podejrzał na usg, ale pewnie raczej tylko posłuchamy tętna.

Do góry