reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
tu spotkanie z ginem graniczy z cudem ja 'zasluzylam' na wizyte u gina jak po drugim poronieniu, po zabiegu- krwawilam 3 miesiace ;/ wtedy juz stwierdzilam ze tu nidgy sie nie zajma pacjentem jak trzeba i albo mi sie poszczeci i urodze dziecko albo kiepsko widze jakies leczenie tu....
dlatego teraz kazdy dzien ciazy teraz jest dla mnie moim malym sukcesem

Witam

Ja na chwile, bylam dzis u gina no i :
- nie wiem czy grzyb wykurzony bo jeszcze dzisw ostnia dawke mam wziasc to raz
- mam zrobic w poniedzialek bdanie krwi i moczu i w srode znow przyjsc z wynikami to zorbi mi od razu bdanko
-slyszalm dzidzie ;] uffffff

No i lekarz powiedzial ze bedzie cc - ufff i jupi- ze ja sie kwalifikuje na cc przez to co przeszlam z pierwsza ciązą (uspokoił mnie bo ja wariowalam ze bede sn nie po tych przejsciach co mialam!!)

ze na przełonie 29/30 tc do szpitala mnie połozy zeby przebdac i pilnowac- bo w tym tygodniu (30) rodzilam syna ;]

wiec mega szczeliwa jestem ;]

Kami -fjanie ze jest ok i mam nadzieje ze donosisz dzidziorka ;]

Ja tez już po wizycie
Badania moczu ok, teraz muszę zrobić na następną wizytę krew i mocz. Wizyta 2.11
Na USG połówkowe idę na początku listopada, dokładnej daty jeszcze nie znam

Na koniec poprosiłam Panią dr czy mogłybyśmy chociaż serducha posłuchać, bo panikuję
Powiedziała,że NIE bo ma słaby sprzęt i nie ma dźwięku ale jak chce to możemy ją podejrzeć
Oczywiście tylko czekałam na taką propozycję
No i jest maluszek, serduszko migało szybciutko więc wszystko ok
Pani dr nie mogła złapać brzdąca wyraźnie bo był wyjątkowo pobudzony i tańczył po całym brzuszku
Ale na chwilkę się zatrzymał i wtedy było cudownie widać wszystko. Duży jest niesamowicie, rączki i nóżki wyraźne:):)
W pewnym momencie pomachał słodką, małą rączką i chyba poczuł,że jest obserwowany bo zrobił się spokojniejszy i dał mamusi popatrzeć na siebie

Teraz jestem spokojna i będę sobie z widokiem machającej rączki czekała na USG połówkowe

kamilaedi- czyli duzo, duzo szczescia Wam zycze i zeby juz nie wyniknely zadne problemy, ale zeby krwawic po zabiegu 3 miesiace...:szok:

Kasiurek- no i super, widzisz wszystko sie uklada po Twojej mysli!

atomowka- swietne wiesci! super, ze zobaczylas taki cudny widok!!

kamilaedi- czyli duzo, duzo szczescia Wam zycze i zeby juz nie wyniknely zadne problemy, ale zeby krwawic po zabiegu 3 miesiace...:szok:

Kasiurek- no i super, widzisz wszystko sie uklada po Twojej mysli!

atomowka- swietne wiesci! super, ze zobaczylas taki cudny widok!!
Ja wiem ze tu z panikare robie forumowa ale serio jestem spokojniejsza chociz boje sie zabiegu, usypiania itd ale wiem ze jak sie przydarzy powtorka (mam nadzieje ze nie) to od rzu cc zrobia i dziekco uwolnia nie bed mnie meczyc i dziecko !!!!!! terz w pon zorbic badania i odebrc wyniki yhh boje sie ze cos wyjdzie nie tak !

eee Kasiurek nie przesadzaj, ja tez panikuje, nie wydaje mi sie, zebys byla jakas wyjatkowa w tym wzgledzie;-):-)
a czemu mieliby Cie usypiac do tego ciecia? jest jakis powod ku temu?

Kasiurek nie martw się,zrobią cc w odpowiednim momencie

Atomówka super,że wszystko w porządku,a widok maluszka jest słodki i można tak patrzeć wiecznie

Kamila trzymam kciuki aby teraz wszystko poszło bez problemów

Kasiurek spokojnie, jak będzie to planowana cc to raczej Ciebie nie uśpią, tylko dadzą znieczulenie miejcowe, że będziesz świadoma co się dzieje:tak: w nagłych przyadkach cc najczęściej nie ma czasu na podawanie miejscowego, tylko usypiają, bo to szybsze, a tu wiadomo liczy sie każda minuta :tak:

Atomówka hi hi jak to dobrze się składa, że słaby sprzęt do słuchania serduszka jest :cool2:

Kamilaedi smutne to co piszesz... nie rozumiem jak tylu lekarzy w UK może żyć w zgodzie z sumieniem i nic nie działać szybciej, nie pomagać, nie starać się... system systemem, ale że nikt nie próbuje choć minimalnie być ponad to...

reklama
Kasiurek - to super, że będziesz pod szczególną opieką i że zrobią Ci CC. Ja też muszę pogadać z lekarzem i przemyśleć co bym wolała. Do cc to standardowo nie usypiają, tylko jest znieczulenie w kręgosłup. Ja nie wiem co lepsze, bo leżenie 6 godzin bez czucia w nogach też nie jest fajne (mi tak po 6-ciu zaczęło wracać czucie, podobno zdarza się wcześniej...).
Atomówka - świetnie, ze się udało podejrzeć - to nawet lepsze niż tylko posłuchać serduszka.

Do góry