reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
Kindzia mam Gyno Pevaryl - dozwolony od II trymestru. Tylko trudo dostać (musieliśmy w aptece zamawiać) no i 3 globulki 34 zł (ja 2 opakowania musiałam kupić). Ale po 1 już widzę poprawę :tak: do tego tantum rosa do irygacji, żeby szybciej wypłukać to paskudztwo... a bez recepty jak nfejcia nie jest jeszcze mocna to pałeczki kwasu mlekowego :tak:

Hemoglobine ma 11,7 a norma to 12,3-15,3, a dwa tyg. temu miałam 12,5...
teraz dodatkowo miałam robione RDW-CV i mam 14,7 a norma 11,5-14,5...
W poprzedniej ciąży brałam zwykłe to do żucia (paskudne) potem zmienione na sorbifer (ponoć świetne żelazo), no ale co mi po świetnym żelazie, skoro sie nie wchłaniało jak trzeba :sorry:
no nic, zostało mi czekać do wizyty (i wcinać wszystko co ma dużo żelaza, zupę buraczkową juz sobie zrobiłam ;-))

mata ja tez mam dalej wyniki niezabardzo jedne sie poprawily inne sie pogorszyly :( ale wazne ze z dzidza dobrze a na anemie zacznij brac magnez i witaminy poprawia sie :) i obys grzybka sie pozbyla jak najszybciej,a mnie gardlo zaczelo bolec jest mi zimno lrze pid kocem i wlkaczylam sobie piecyk elektryczny :(

magnez? chyba zelazo na anemie ?? magnez na skurcze zelazo na anemie ;]

Mata dzieki
No to i tak nie masz takiej złej hemoglobiny, ja miałam ost 10,5 i powiedział mi gin ze mam pilowac!! bo jak zleci do 9 to idziemy do szpitala... zoabaczymy jak dzisiaj
co do zelaza i wchłaniania to czym popijasz??
wyczytałam ze trzeba sokiem pomaranczowym
bo wtedy zelazo wchłania sie najlepiej (wszystkim co ma wit Cduzo)
bo woda, herbata (a tym z reguły popija sie tabsy)
, a zwłaszcza mleko czy kawa cos tam robia z kwasami zołodkowymi i nie ma wchłaniania zelaza.

Kindzia popijałam wodą - ja tylko woda popijam, a do tego wit c była chyba... juz nie pamiętam. ZObaczymy co ten gin mi zaleci. A Ty to rzeczywiście masz niski poziom...

Mam wyniki
hemoglobine sobie podciagnełam do 12,3... hurra

ale ....
leukocyty rosna (ostat powy gornej granicy 11,8 a teraz jeszcze wyzej) 12,6 *10^3
i w moczu min. bacterie
dobrze ze na wizycie we wtorek mam wymaz i cytologie.. no zobaczymy

Witam
Byłam wczoraj u lekarza i z dzidziuchem wszystko w najlepszym porządku, niestety nie udało się podejrzeć kto tam mieszka, tzn. pani doktor nie chciała nic zdradzić bo powiedziała, że to za wcześnie. Mój mąż twierdzi, że widział "pindolka" ;) więc może zbieramy drużynę piłkarską. Nie pozostaje nam nic innego jak czekać niecierpliwościa na następne usg ( za 4 tyg.) może wtedy dzidziuś nam się ujawni :)

Ostatnia edycja:
reklama
jopal super,że wszystko ok z dzidziusiem

kamilaedi
wiesz czasami lekarze nie są pewni do końca czy to ta płeć na pewno i dlatego nie mówią,moja gin też powiedziała,że widzi dziewczynkę,ale nie jest pewna,na razie tylko podejrzewa,a z najmłodszą córką powiedziała już w 13 tygodniu będzie córka

Do góry