reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

Angel super że z dzidzią ok

IVi hurrra mamy pierwszą potwierdzoną dziewczynkę:-D Strasznie się cieszę i zrobiłam sobie nadzieję że może i mnie dziś lekarka coś podpowie odnośnie płci :tak: Idę dziś na USG ...

Dziewczyny na tym etapie już przez brzuch mi będzie robić czy dopochwowo ?? bo już nie pamiętam

reklama
Super sie czyta te "nowinki " z wizyt
a potem bede newsy z porodowek

Mini troche ciezko powiedziec moze jeszcze te dopochwowe Ci walnac, bo jest dokładniejsze
a duzzzy masz juz brzuszek, bo jak tak to jest szansa ze bedzie przez brzunio
no to czekami na fotki i relacje

Ivi co tu duzo mowic... najfajniej jak sie spełniaja marzenia........ ciesze sie razem z Toba.... w 16 tc ciezko okreslic dziewczynke na 100%
ale mysle ze akurat u Ciebie nic tam sie nie zmieni i jak to gin powiedziała nic nie wyrosnie!!!!!
Emilka jest boska!!!

Kolejne usg zawsze zmieniają termin porodu ale na nich sie juz nie patrzy.
Bo wzrost nie jest jedynym wyznacznikiem "dojrzałosci" dziecka. Jest jeszcze całe wnetrze i inne parametry zew.
Mnie (i nie tylko bo porownywałam tez parametry kolezank ciezarowek) w 36tc
głowka wychodziła na 39tc
nozki na 38tc
itd i tak po prostu jest

Z synkiem miałam w uk robione z krwi w 13tc i około 16. Ale to było 4 lata temu.

Angel, Ivi super ze po wizycie wszystko dobrze, super zdjęcia dzieciaczków

Ivi gratuluje córeczki, bo jak już nic tam ma nie wyrastać Emilka śliczne imię :)

ja we wtorek mam wizytę ale mi się czas zaczyna dłużyć, wróciłam już od mamy i w domku jestem i odliczam... muszę się za jakieś porządki brać i przestać tyle myśleć

A ja mialam isc na wizyte 23 wrzesnia i nie pojde bo moj pan doktor jest na urlopie kazal mi przyjsc 7 padziernika jezeli nic sie nie dzieje...

Kamila - nie masz co czytać, zaufaj lekarzom. Może są dwie różne metody badania. Ja wiem, ze jest jakiś test podwójny i test potrójny, ale nie wiem jaka jest między nimi różnica. W Polsce tego badania w ogóle nie wykonuje się poniżej 35-tego roku życia (a przynajmniej nie jest finansowane z nfz). Nie ma co się stresować.

Byłam i widziałam małego dzidzia :-D
Trochę się zestresowałam na początku bo czekałam w długiej kolejce jedna z młodych dziewczyn wyszła z płaczem z USG :-( chyba serduszko nie biło .
Więc z duszą na ramieniu wejszłam do gabinetu , ale okazało sie że wszystko ok , serduszko biję , nerki , wątroba nóżki i rączki wszystko na swoim miejscu . Dzidziuś rośnie dokładnie z moim suwaczkiem :tak:
Płci niestety nie poznałam , więc dalej mam nadzieje na dziewczynę :-D.

reklama
Do góry