reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
Hejka,
Jak wróciłam padłam odrazu spać, zresztą mężo też heh ;-)

Cóż moge powiedzieć o wizycie, chyba tylko to ,że nic właściwie nie wiem..
Tutaj USG nie robi lekarz, tylko "sonografer" :oo2:
No to weszlismy, polozylam sie, zaczal badać. Cisza , facet wlepiony w ten ekran nie wiadomo co zaraz powie, zerkam na męża tez w skupieniu patrzy- ale nie, po chwili sie uśmiechnął :-D Maleństwo wcisnęło mi sie w lewą strone i tak mnie ciskał i dociskał by obraz zdobyć , że myślałam , że wykituje ( plus pełny pęcherz :baffled: ).
No ale wkoncu obrócil ekran do mnie, akurat w tej samej chwili mały nerwus tak rozbrajajaco zamachał rączkami ( jak się okazało dlatego mąż zacieszał bo caly czas młode machało złe tymi rączkami, że ktoś je szturcha :-D ) no ale w tej samej chwili przestał i poszedł w najlepsze spać ;-) ( mama wkoncu zobaczyła ekran, sie wyluzowała i ten też najwyraźniej). No i co pokazał rączki, nózki, serduszko ,żołądeczek. Troche mnie popociskał i koniec.
No ok wstałam, usiedliśmy i coś tam stuka w komputer.
Nagle mówi "no to musimy zmienić date porodu bo malec jest równo o tydzień starszy i ma 70, 8 mm :szok: ( dwa tygodnie temu bylo 37,2mm)- i termin z 26.03.2012 na 19.03.2012...
Czyli z 12 tygodnia i 2 dnia jest 13 tydzien i 2 dzień :szok:
Nagle w 14 tydzien wkoczyłam :szok:
Nie wiem osobiście czy to dobrze? Wkoncu jestem pewna daty poczęcia.. czy to normalne by dziecko nadgoniło rośnięcie o równy tydzien?
No i po tym wstał i mówi, że zmienic trzeba date tego drugiego usg ( 18-20 tydzien) i wyszliśmy z sali :/

Czekając na pobranie krwi na PAPPA dostalismy raport z tego i tam dopiero był wynik Nt:
CRL: 70,1 mm, NT- 1,9 mm
I zadnej wzmianki o nosku czy dobrze czy źle nic :/:(

Za dwa tygodnie mają przyjść wyniki.. Smutno mi troche, bo w PL odrazu mówią jak nosek i NT i jak one maja sie do rozmiaru ciąży..A tu lipka, trzeba się domyślać. :-(
Na kartce są jakieś wykresy może ktoś zrozumie:
IMAG0182.jpg

No i fotka bączka:

IMAG0178.jpg

No i to drugie USG na 2 listopada jest.
Jak teraz mam liczyć ciąże według USG czy trzymać się OM? Ale wkoncu jak malec wiekszy a oni wszystko dostosowuja do danego terminu porodu z usg..hmm

Angel przesliczny baczek malutki :)
No to teraz jestesmy w tym samym tygodniu :)
Bardzo sie ciesze ze wszystko ok :)A badania napewno wyjda ok:)Trzymam kciuki :)

Angel super że wszystko ok,maluszek śliczny,u mnie wyszło że o 5 dni jest starsza ciąza,ale maluszki rosną swoim tempem,może być większy niż wychodzi z om,ale ja trzymam się terminu z om
co do wzrostu maluszka u mnie też tak szybko podwoił swoje rozmiary

angel super wiadomosci :) sliczny maluszek :) gratuluje....
tu w uk ciezko o jakiekolwiek wiadomosci.... bardzo szybko zrobili ci ten test PAPPA :eek: mi zawsze powtarzali ze to sie robi w 15 tygodniu... ja ide dopiero 27/09 na ten test to bedzie 15t6d... dziwnie tu jest

angel sliczny dzidzius :) umnie tez ciaza starsza o ponad poltorej tygodnia napoczatku sie nieprzejmowalam bo myslalam ze sie wyrowna ale jak mialam robione usg w szpitalu to tez wyszlo ze ejst starsza o tyle samo wiec chyba zaszlam w ciaze hmm wlasnie kiedy heheheheh ;) moze sie wyrownac a moze owulacje mialas przesunieta i dlatego tak jest.Ehh fajniutko wizyty za wami ehh a ja do jutra stresa bede miala
ivi a co z toba ??

angel sliczny dzidzius :) umnie tez ciaza starsza o ponad poltorej tygodnia napoczatku sie nieprzejmowalam bo myslalam ze sie wyrowna ale jak mialam robione usg w szpitalu to tez wyszlo ze ejst starsza o tyle samo wiec chyba zaszlam w ciaze hmm wlasnie kiedy heheheheh ;) moze sie wyrownac a moze owulacje mialas przesunieta i dlatego tak jest.Ehh fajniutko wizyty za wami ehh a ja do jutra stresa bede miala
ivi a co z toba ??

tylko ta różnica może byc też z tego że dziecko duże będzie
u mnie zawsze się terminy przesuwały i to nawet o 2 tygodnie i urodziłam w terminie z om

reklama
Do góry