reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
Hejka,
Jak wróciłam padłam odrazu spać, zresztą mężo też heh ;-)

Cóż moge powiedzieć o wizycie, chyba tylko to ,że nic właściwie nie wiem..
Tutaj USG nie robi lekarz, tylko "sonografer" :oo2:
No to weszlismy, polozylam sie, zaczal badać. Cisza , facet wlepiony w ten ekran nie wiadomo co zaraz powie, zerkam na męża tez w skupieniu patrzy- ale nie, po chwili sie uśmiechnął :-D Maleństwo wcisnęło mi sie w lewą strone i tak mnie ciskał i dociskał by obraz zdobyć , że myślałam , że wykituje ( plus pełny pęcherz :baffled: ).
No ale wkoncu obrócil ekran do mnie, akurat w tej samej chwili mały nerwus tak rozbrajajaco zamachał rączkami ( jak się okazało dlatego mąż zacieszał bo caly czas młode machało złe tymi rączkami, że ktoś je szturcha :-D ) no ale w tej samej chwili przestał i poszedł w najlepsze spać ;-) ( mama wkoncu zobaczyła ekran, sie wyluzowała i ten też najwyraźniej). No i co pokazał rączki, nózki, serduszko ,żołądeczek. Troche mnie popociskał i koniec.
No ok wstałam, usiedliśmy i coś tam stuka w komputer.
Nagle mówi "no to musimy zmienić date porodu bo malec jest równo o tydzień starszy i ma 70, 8 mm :szok: ( dwa tygodnie temu bylo 37,2mm)- i termin z 26.03.2012 na 19.03.2012...
Czyli z 12 tygodnia i 2 dnia jest 13 tydzien i 2 dzień :szok:
Nagle w 14 tydzien wkoczyłam :szok:
Nie wiem osobiście czy to dobrze? Wkoncu jestem pewna daty poczęcia.. czy to normalne by dziecko nadgoniło rośnięcie o równy tydzien?
No i po tym wstał i mówi, że zmienic trzeba date tego drugiego usg ( 18-20 tydzien) i wyszliśmy z sali :/

Czekając na pobranie krwi na PAPPA dostalismy raport z tego i tam dopiero był wynik Nt:
CRL: 70,1 mm, NT- 1,9 mm
I zadnej wzmianki o nosku czy dobrze czy źle nic :/:(

Za dwa tygodnie mają przyjść wyniki.. Smutno mi troche, bo w PL odrazu mówią jak nosek i NT i jak one maja sie do rozmiaru ciąży..A tu lipka, trzeba się domyślać. :-(
Na kartce są jakieś wykresy może ktoś zrozumie:
IMAG0182.jpg

No i fotka bączka:

IMAG0178.jpg

No i to drugie USG na 2 listopada jest.
Jak teraz mam liczyć ciąże według USG czy trzymać się OM? Ale wkoncu jak malec wiekszy a oni wszystko dostosowuja do danego terminu porodu z usg..hmm

Angel przesliczny baczek malutki :)
No to teraz jestesmy w tym samym tygodniu :)
Bardzo sie ciesze ze wszystko ok :)A badania napewno wyjda ok:)Trzymam kciuki :)

Angel super że wszystko ok,maluszek śliczny,u mnie wyszło że o 5 dni jest starsza ciąza,ale maluszki rosną swoim tempem,może być większy niż wychodzi z om,ale ja trzymam się terminu z om
co do wzrostu maluszka u mnie też tak szybko podwoił swoje rozmiary

angel super wiadomosci :) sliczny maluszek :) gratuluje....
tu w uk ciezko o jakiekolwiek wiadomosci.... bardzo szybko zrobili ci ten test PAPPA :eek: mi zawsze powtarzali ze to sie robi w 15 tygodniu... ja ide dopiero 27/09 na ten test to bedzie 15t6d... dziwnie tu jest

angel sliczny dzidzius :) umnie tez ciaza starsza o ponad poltorej tygodnia napoczatku sie nieprzejmowalam bo myslalam ze sie wyrowna ale jak mialam robione usg w szpitalu to tez wyszlo ze ejst starsza o tyle samo wiec chyba zaszlam w ciaze hmm wlasnie kiedy heheheheh ;) moze sie wyrownac a moze owulacje mialas przesunieta i dlatego tak jest.Ehh fajniutko wizyty za wami ehh a ja do jutra stresa bede miala
ivi a co z toba ??

angel sliczny dzidzius :) umnie tez ciaza starsza o ponad poltorej tygodnia napoczatku sie nieprzejmowalam bo myslalam ze sie wyrowna ale jak mialam robione usg w szpitalu to tez wyszlo ze ejst starsza o tyle samo wiec chyba zaszlam w ciaze hmm wlasnie kiedy heheheheh ;) moze sie wyrownac a moze owulacje mialas przesunieta i dlatego tak jest.Ehh fajniutko wizyty za wami ehh a ja do jutra stresa bede miala
ivi a co z toba ??

tylko ta różnica może byc też z tego że dziecko duże będzie
u mnie zawsze się terminy przesuwały i to nawet o 2 tygodnie i urodziłam w terminie z om

reklama
Do góry