reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

Mata
Mnie tez cos tam bierze... siet jak tego dziada sie pozbyc.. ja biore lactovaginal, bez recepty ale czy on cos da... a cos Ci teraz mocniejszego zapisał? czy nic?
a na nfz to usg nie jest w
7-9 tc (bicie serduszka)
po 20tc połowkowe
koło 36tc (czy sie obrociło do porodu)
???????
ja bym tak te 3 usg obstawiła

Ja na grzybka dostałam juz cos na raceptę, tylko nie umiem tych hieroglifów rozszyfrować ;-) w aptece u mnie nie było tego, będę musiała do miasta podjechać, ale wiem przynajmniej, że jedno opakowanie to jakieś 35 zł, a ja muszę mieć 2 :dry:

Ja miałam pierwsze usg w 3 tc, żeby zobaczyć czy w ogóle jestem w ciąży, kolejne jakoś w 7tc - w moim przypadku było to ustaleni terminu porodu bo wg OM sie nie da oraz podgląd serduszka. Powinno byc jeszcze usg 12-14 tc ale niestety gin wziął urlop i dobry czas przeleciał... dlatego sądzę, że na następnej wizycie będzie usg, albo chociaż słuchanie serduszka

reklama
kindzia hehe jak bym miala planowac plec to bym napewno sie niezastanawiala teraz i nieczekala tak a tak napradwe to tak dokonca niewiem kiedy dokladnie doslzo do zaplodnienia ;) wiec niemam co obnliczac z tych roznych smiesznych tesow wychodza rozne roznosci.Doris nikazy ma tak dobrze i kasy pod dostatkiem usg4d jest czym fajnym ale jezeli jest niekonieczne wcale niebede go robic zeby sie tylko dowiedziec plci wole wydac kase na cos innego a drogie to wcale niejest asz tak 150zl kosztuje zniby duzo ale i nieduzo niekore wizyty z zwyklym usg tyle kosztuja trzeba bedzie to nawet do porodu poczekam i wtedy ie dowiem co nosilam pod seruszkiem chciala bym wiedziec wczesniej ale jak sie nieda to sie nieda

super,że z wizyt same dobre wieści
ja wiem czy usg 3d jest bardziej dokładne na określenie płci,u mnie lekarze się nie pomylili do tej pory trafili,zobaczymy jak będzie teraz,na razie gin mówi że dziewczynka,ale mówi że nie jest pewna

dziewczyny przecież lekarz badający na 3d lub 4d i tak wszystkie pomiary robi na normalnym"czarnobiałym" bo te trójwymiarowe nie pokazują "wnętrza" dziecka tak dokładnie jak to potrzebne:) wiec 3d to raczej dla zobaczenia buźki i rączek niż dokładnego badania;)
ja na 3d idę tylko na połówkowe po 20 tyg, do super lekarki z super sprzętem.. A pozostałe USG mam "normalne"

dziś moja wizyta, proszę o kciuki....

dziewczyny przecież lekarz badający na 3d lub 4d i tak wszystkie pomiary robi na normalnym"czarnobiałym" bo te trójwymiarowe nie pokazują "wnętrza" dziecka tak dokładnie jak to potrzebne:) wiec 3d to raczej dla zobaczenia buźki i rączek niż dokładnego badania;)
ja na 3d idę tylko na połówkowe po 20 tyg, do super lekarki z super sprzętem.. A pozostałe USG mam "normalne"

dziś moja wizyta, proszę o kciuki....

Ivi moja też :zawstydzona/y: Tylko ja dopiero mam ta genetyczna na pomiar NT i wogole ... Padne spac po południu po tych 5 godzinach snu jak nigdy i nerwach hehe
Dam znać oczywiście......

reklama
Do góry