reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
Gratuluję udanych wizyt!
Ja dzisiaj robię drugie podejście do usg, tym razem musi się udać. Niestety dopiero po pracy, wiec czeka mnie jeszcze cały dzień.

Hej Dziewczynki :) Serdecznie Gratuluje udanych wizyt :) super zdjecia :)

Tak sobie mysle, ze chyba marzec nam w chlopcow obrodzi :)
bo te wszystkie dziewczyny, ktorym doktor juz cos zasugerowal to widze, ze SAMI CHLOPCY :)
ciekawe jak to bedzie w rzeczywistosci :)

Również się pochwalę, mam za sobą usg genetyczne i wszystko wyszło bardzo dobrze, czekam na wynik testu podwójnego.

Na wizycie u gina mój maluszek słodziutko sobie spał i również wszystkie badania (wyniki) wyszły bardzo dobrze. Nawet cukry są w miarę.

Kolejna wizyta za mną - wygląda na to że będę odwiedzać lekarza co 2 tygodnie
wszystko ok, było badanie, cytologia, zmniejszył dawkę duphastonu do 3x na dobę no i zrobił usg - widziałam Maleństwo na monitorze jak machało rączkami i nóżkami,;
lekarz oglądał i oglądał z każdej strony, bo w przychodni sprzęt jest lipny
jak obliczyłam to chyba było moje 8 usg podczas tej ciąży :szok: - 1. potwierdzające ciążę (dopochwowe) 2. 6 tc 3. 8 tc.4. 9tc 5. 11 tc 6. 12 tc 7. 12 tc - genetyczne 8. 15 tc
mój lekarz pobił rekord

reklama
Mini - dzięki za troskę, wszystko w porządku. Po prostu zwykle piszę z pracy, a poniedziałki i weekend oczywiście mam wolne.

USG w piątek się udało o tyle, że lekarz mnie przyjął. Z dzidziusiem wszystko w porządku: 72 mm, przezierność i kość nosowa w normie. Czekam jeszcze na wyniki badania krwi - mają być dopiero we wtorek.
Ogólnie jestem bardzo niezadowolona z podejścia lekarza. Jak Wam pisałam, zdecydowałam się na test Pappa i poszłam do przychodni, w której wychodził mi najtaniej. Przychodnia liczy sobie za usg 300 zł (na szczęście firma ubezpieczeniowa mi zwróci), ale jest to o wiele drożej niż inne przychodnie, a warunki badania tragiczne. Przychodnia jest prywatna, ale mają kontrakt z NFZ-tem na testy Pappa i pacjentki są traktowane jak w NFZ-cie, albo i gorzej, nawet pomimo, że ja oficjalnie musiałam zapłacić za badanie i byłam jako osoba prywatna. Papier na leżance nie zmieniany po pacjentkach, lekarz wykonuje badanie właściwie tylko dla siebie, nie jest skierowane do pacjentki - czyli nie opisuje dokładnie poszczególnych narządów. Badanie przez brzuch, ale tak naciskał, że mnie bolało. Na szczęście zatrzymał sondę na chwilę i widziałam, jak dzidzia macha rączkami :)
Mam tylko nadzieję, że mimo takiej ignorancji pacjentki lekarz jest doświadczony i wszystko dobrze zbadał. Niemniej nie czuję się zbyt komfortowo po tym badaniu. Zdjęcia mam kiepskie, płci nie dało się określić. W noc przed badaniem śnił mi się chłopiec, ale póki co dalej mogę liczyć na dziewczynkę.

Do góry