reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
Gratuluję udanych wizyt!
Ja dzisiaj robię drugie podejście do usg, tym razem musi się udać. Niestety dopiero po pracy, wiec czeka mnie jeszcze cały dzień.

Hej Dziewczynki :) Serdecznie Gratuluje udanych wizyt :) super zdjecia :)

Tak sobie mysle, ze chyba marzec nam w chlopcow obrodzi :)
bo te wszystkie dziewczyny, ktorym doktor juz cos zasugerowal to widze, ze SAMI CHLOPCY :)
ciekawe jak to bedzie w rzeczywistosci :)

Również się pochwalę, mam za sobą usg genetyczne i wszystko wyszło bardzo dobrze, czekam na wynik testu podwójnego.

Na wizycie u gina mój maluszek słodziutko sobie spał i również wszystkie badania (wyniki) wyszły bardzo dobrze. Nawet cukry są w miarę.

Kolejna wizyta za mną - wygląda na to że będę odwiedzać lekarza co 2 tygodnie
wszystko ok, było badanie, cytologia, zmniejszył dawkę duphastonu do 3x na dobę no i zrobił usg - widziałam Maleństwo na monitorze jak machało rączkami i nóżkami,;
lekarz oglądał i oglądał z każdej strony, bo w przychodni sprzęt jest lipny
jak obliczyłam to chyba było moje 8 usg podczas tej ciąży :szok: - 1. potwierdzające ciążę (dopochwowe) 2. 6 tc 3. 8 tc.4. 9tc 5. 11 tc 6. 12 tc 7. 12 tc - genetyczne 8. 15 tc
mój lekarz pobił rekord

reklama
Mini - dzięki za troskę, wszystko w porządku. Po prostu zwykle piszę z pracy, a poniedziałki i weekend oczywiście mam wolne.

USG w piątek się udało o tyle, że lekarz mnie przyjął. Z dzidziusiem wszystko w porządku: 72 mm, przezierność i kość nosowa w normie. Czekam jeszcze na wyniki badania krwi - mają być dopiero we wtorek.
Ogólnie jestem bardzo niezadowolona z podejścia lekarza. Jak Wam pisałam, zdecydowałam się na test Pappa i poszłam do przychodni, w której wychodził mi najtaniej. Przychodnia liczy sobie za usg 300 zł (na szczęście firma ubezpieczeniowa mi zwróci), ale jest to o wiele drożej niż inne przychodnie, a warunki badania tragiczne. Przychodnia jest prywatna, ale mają kontrakt z NFZ-tem na testy Pappa i pacjentki są traktowane jak w NFZ-cie, albo i gorzej, nawet pomimo, że ja oficjalnie musiałam zapłacić za badanie i byłam jako osoba prywatna. Papier na leżance nie zmieniany po pacjentkach, lekarz wykonuje badanie właściwie tylko dla siebie, nie jest skierowane do pacjentki - czyli nie opisuje dokładnie poszczególnych narządów. Badanie przez brzuch, ale tak naciskał, że mnie bolało. Na szczęście zatrzymał sondę na chwilę i widziałam, jak dzidzia macha rączkami :)
Mam tylko nadzieję, że mimo takiej ignorancji pacjentki lekarz jest doświadczony i wszystko dobrze zbadał. Niemniej nie czuję się zbyt komfortowo po tym badaniu. Zdjęcia mam kiepskie, płci nie dało się określić. W noc przed badaniem śnił mi się chłopiec, ale póki co dalej mogę liczyć na dziewczynkę.

Do góry