reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

doris dobrze ze chociaz wiesz ze z dzidizusiem wsyztsko wporzadku :) i wlasnie lekarze tacy sa a pierdziela ze sa z powolania tylko jakiego powolania chyba pieniężnego dosc ze placisz to jeszcze ci robia laske ehhh co to sie robi na tym swiecie

reklama
Tak sobie mysle, ze chyba marzec nam w chlopcow obrodzi :)
bo te wszystkie dziewczyny, ktorym doktor juz cos zasugerowal to widze, ze SAMI CHLOPCY :)
ciekawe jak to bedzie w rzeczywistosci :)

Bedzie mniej wiecej po rowno...

a miedzy 13-17 tc to zawsze jak lekarz cos juz "zasugeruje ze dynda" to tylko na chłopca...
dziewczynki nie za ryzykuje.. ciezej ja obczaic po prostu ...
wiec na połowkowym dziewczynki sie objawia.. na pewno

kindzia nawet mi niemow bo ja chce w czwartek wiedziec a to bedzie 17 t a jak u chlopca szybciej widac tzn ze jak w 17 t niebedzie siuraka to znaczy ze bedzie dziewczynka proste heheheh ;) umnie i tak maz do kazdego mowi ze kornelia to kornelia tam to kornelia kopie kornelia pujdzie do przedszkola hehehe a ja mo mowie tylko zerby niebylo rozczarowania puzniej jak bedzie Kornel ;) i ja sie tez lapie natym ze mowie do brzuszka jak do niej :) ztym ze ja tak miala od poczatku

fajnie ze do tej pory wsyztskie badania super i oby tak dalej ;]

co do chlopców samych - to ogolnie rodzi sie ich wiecej -potem wystepuje selekcja naturlna (na demografi mialam o tym - lepiej nie gadac ale ogolnie w wieku 6 lat ilosc chlopców i dziewczynek sie wyrównuje) pewnie na polowkowych badnich bedzie waidomo co i jak ;] wiec pewnie jelsi dobrze licze październik/listopad bedzie wiadomo co tam komu dynda bądź nie ;]

Doris , Kindzia fajnie żeście się odezwały :-)

Doris najważniejsze że dzidzia zdrowa , szkoda nerwów na takiego lekarza bo to nie ważne czy idziesz państwowo czy prywatnie , płacę za usługę i wymagam przynajmniej szacunku ( ostatnio dużo dr Hausów się porobiło :baffled: )

Bożenka
ja też bym już chciała wiedzieć ale weź poprawkę że do końca ciąży jeszcze może się to zmienić . Jak urodziłam Boryska to obok mnie leżała dziewczyna która miała mieć chłopca a urodziła dziewczynkę . A koleżanka moja miała na odwrót miała być Ania a urodził się Kubuś :-)

Doris oj to chyba ta przychodnia za duzo pacjentów miec nie będzie jak ma takie podejście :dry: najważniejsze, że wszystko dobrze :tak: a teraz trzymam kciuki za wyniki badań :tak:

Perelandra super, że po wizycie wszystko ok :tak: a częstsze wizyty pozwolą spokojnie dotrwac do końca ciąży :-)

A ja własnie wróciłam z wizyty, dzisiaj był cyrk na kółkach, bo ktoś karty pomieszał i było troche czekania. Dostałam listę kolejnych badań, do tego receptę na leki, żeby grzybka mojego pogonić, bo sie rozpanoszył, a w I trymestrze nie sa ponoć żadne leki bezpieczne... niestety nie miałam usg (chodzę na nfz...) ale następna wizyta za 2 tygodnie i wtedy może będę miała... A do tego czasu są szanse, że poczuje kopniaczki, bo z Dobrusią czułam w 17 tc, a w kolejnych ciążach ponoć szybciej sie czuje
wink2.gif

mini wiem wiem duzo zalezy od sprzetu i lekarza szwagierka miala miec synka pod koniec ciazy poszla do lekarza prywatnie i okazala sie dziewczynka i urodzila Dorotke hehe 2 ciaza to samo ztym ze wczesniej poszla do lekarza prywatnie i okazala sie Agatka :) ja w 1 ciazy widzialam siusiaka juz w 15 tygodniu lekarz niepewny powiedzial ze moze moze i w 27 synek dopiero rozlozyl nuzki jak ytatus przyszedl 1 raz na wizyte i sie potwierdzilo teraz w 12 tez cos dyndalo ale niechciala zgadywac wiec czekam do kolejnej a znajac moje szczescie bede czekac jeszcze dlugo ;) mata napiszesz wkponcu jak po wizycie bo sie doczekac niemoge

mata teoretycznie czuje sie 2 tygodnie wczesniej ale tez zalezy od aktywnosci dzidizusia i od grobosci tuszczyku ;) ehh te grzybki cos lubia marcowe mamusie ;) ja mam nadzieje ze swojego przegonilam :) to trzymam kciuki zeby kolejna wizyta byla z usg :) i zebys poczula kopniaczki jak najszybciej :)

Ostatnia edycja:
kindzia nawet mi niemow bo ja chce w czwartek wiedziec a to bedzie 17 t a jak u chlopca szybciej widac tzn ze jak w 17 t niebedzie siuraka to znaczy ze bedzie dziewczynka proste heheheh ;)

Bozienka no własnie nie takie proste to jest....
uwierz ze w 17tc nie dadza Ci pewnosci na core... najwyzej na 70%
bo własnie w tym 17tc u dziewczynek jescze te "lechtaczki" sa wystajace nie do konca schowane i dlatego musi ewidentnie dyndac zeby gin powiedział ze chłpopak a jak takie słabe cos wystaje to moze byc i dziewczynka i chłopak,
mojej kolezance tez powiedziano ze nic tam nie widac takiego znaczacego bedzie dziewczynka a na połowkowym ze juz chłopak.. i nie jest to odosobniony przypadek..
.
ja chcesz bardziej zgłebic temat to popytaj dziewczyn na watku "jak zaplanowac płec chłopak dziewczyka" one teraz sa własnie na etapie 14-19 tc i one dokładnie analizuja temat bo nastawione na konkretna płec i maja parcie czy im sie udałao zaplanowac czy nie.

Doris trzymam kciuki za dobre wyniki.. no coz .. wiadomo jak jest ... trzeba miec szczescie zeby trafic na dobrego specjaliste a zarazem dobrego człowieka...

Mata a czego nastepna masz za dwa tyg, z wynikami masz przyjsc bo to jeszcze nie połowkowe co nie, a usg bedziesz miała?

Mini::) buziak a Ty kiedy smigasz na wityte... my to tak rowno idziemy z suwaczka
ja mam 20 ...
ps pomyl;iłmz z kasiurek:) ale tydz to tez łeb w łeb:)

Bozienka wyjscie jest pojsc na 3d i wszystko jasne, tam to pomyłek raczej nie bedzie... chociaz troche szkoda bo na 3d to dobrze pojsc po 20tc zeby tak połowkowe od razu było bo wtedy lepiej widaxc i przepływy i narzady no małego człowieczka..
a to kosztuje no chyba ze sie kasy jak lodu ma...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kindzia nastepna wizyta za 2 tyg, bo musimy skontrolować czy grzybek sobie poszedł. Na ostatniej wizycie (6 tyg. temu dostałam zalecenie płukanek z tantum rosa i globulki z kwasem mlekowym, żeby przetrzymać do II trymestru) ale nic to mi nie dało i sie tylko pogorszyło... Mam nadzieje, że za 2 tyg. będzie usg, chociaż juz miałam 2 na nfz a niby zalecaja 3, dlatego teraz nie miałam ;-)

reklama
Mata
Mnie tez cos tam bierze... siet jak tego dziada sie pozbyc.. ja biore lactovaginal, bez recepty ale czy on cos da... a cos Ci teraz mocniejszego zapisał? czy nic?
a na nfz to usg nie jest w
7-9 tc (bicie serduszka)
po 20tc połowkowe
koło 36tc (czy sie obrociło do porodu)
???????
ja bym tak te 3 usg obstawiła

Do góry