reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

Tricia no proszę niby podobna opieka jednak troszkę inna na koniec :) Super, ze masz to usg bedziesz dokladnie wiedziala co tam sie w brzuszku dzieje i na jakim etapie jest twoja dzidzia do wyjscia na swiat :)

Niezapomnij wpaść i napisac jakie wiesci z frontu :)

reklama
Angel Kamila Ewstra
a pijecie te herbatki malinowe i bierzecie wiesiołka?
bo jak tak
to juz tam na dole powinniscie " byc przygotowane" do porodu
takze olejek rycynowy siup (1/4 szklanki + sok pomaranczowy)
na pewno zadziała
nie załowac i sie nie bac
przeczysci i organizm sam "wywoła"porod

tylko musicie byc własnie tam "przygotowane" z szyjka i macica zeby trudny porod nie był

Nigdzie tu nie znalazłam tych lisci i wiesiolka :(
A z olejkiem kurcze sprobowalabym, tak juz w terminie gdybym wiedziala wlasnie jak szyjka czy toto wogole skrocone cos otwarte...

Ehh wiecie ja to mam z tym wszystkim najwiekszy stres w zwiazku z nasza sytuacja mieszkaniowa.. no nic jakos to bedzie..

w aptece internetowej w uk widziałam

mnie to naturalnie przecićsiło "bacterios" od Remka
3 dni miał wirusowke, kupy -wodniste, potem M
mnie wzieło w piatek na wieczor zle sie czułam
w nocy przeczyszczanko i skurcze i sie rozbujało

a tez miałam w planach olejek na 8 marca jakby sie nic nie ruszyło

Ah no tak w necie..ale to juz za pozno teraz..
Pomysle nad tym olejkiem.. w necie faktycznie czyta sie o niesamowitej jego skutecznosci w tej materii :)

angel- niemam zednego konsultanta ani nikogo takiego chyba ze mam a nie wiem nawet.... no nic pozostaje czekac i wierzy ze bedzie ok... za wiele mi nie powiedziala o nastepnej wizycie tyle ze beda robic standardowo siki itp i bede miala zaoferowana membrane sweep... ale pozatym nic no moze poza ' mam nadzieje ze urodzisz do poniedzialku' - no dzieki ja tez...:angry::angry::angry::angry:

najgorzej ze te hormony mnie wykoncza moglabym ryczec i ryczec i ryczec:baffled:

membrane sweep ? to masaz szyjki? No to wiesz juz zawsze cos :tak:
Gadam z kwiateczkiem bo ona tez z UK i tez ma po terminie 3 dni masaz z polozna ;-)
I teraz wychodzi , ze po terminie ( pare dni) midwife robia ten masaz, wtedy jak nie podziala spotkanie w szpitalu odnosnie indukcji.
Wiec na chwile obecna ja juz zgłupiałam, bo w tym 33 tygodniu w szpitalu ..no nie pamietam zabij mnie co mowil dokladnie asystenicna, ale, ze na tego 21 marca mam zabukowana wizyte w szpitalu "bo oni nie chca przenoszenia" ..
I teraz jak bylam i zobaczyli ta wizyte to juz stwierdzili, ze z midwife nie musze miec :sorry2:
No nic poczekamy do tego 21 - ciekawa tylko jestem czy torbe brac czy nie , zupelnie nie wiem czy to ma byc jakas pogadanka o wywolywaniu, czy jakas polozna jednak zrobi mi masaz ( ale to nie potrzeba wizytacji w szpitalu do tego to nie wiem) czy co.. No ale sie nie dowiem, bo moja polozna ZNOWU ;) ma urlop do przyszlego poniedzialku ;-)

Damy rade laski , napewno damy :)

reklama
Do góry