reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
mocno kibicuje kazdej jednej

juz widze ze wszystkie magiczny 38tc przeskoczyły
takze juz terminowo kazda jest

wow Kamila a u Ciebie to 40tc idzie ale zleciało:)

wszystkie juz czekaja i nie moga sie doczekac, ja dzis mam kulminacyjna wizyte w szpitalu:) dowiem sie w koncu o wywolaniu czegos i rece zacieram ile ta moja kluseczka przybrala przez te 3 tygodnie-bo ja sporo w brzuchu zyskalam.

jestem po wizycie wiec polozna w szpitalu jak wychodzilam powiedziala mi ze mam nadzieje ze w czwartek sie juz nie zobaczymy:) poszlam na usg malenstwo moje ma 3kg i pozniej poszlam do konsultanta -trafilam na .....tu masa przeklenstw nawet nie zapoznal sie z moim przypadkiem jak zapytalam sie kiedy wywolanie to zrobil oczy -o co mi chodzi i ze za 2 tygodnie mam przyjsc , pytam sie go to juz mam nie przychodzic 3 razy w tyg do dziennej kliniki?a on a po co wogle tam bywasz no h...mnie strzelil , na koniec mowie ze konca mi sie leki na nadcisnienie i recepte niech mi wypisze a on mine taka zrobil ze co to ty leki bierzesz?a ile a jakie acha ...od czego jest ksiazka ciazowa od ...no co za ....nie jestem resistka ale powinien siedziec na palmie i kokosy zbierac

Ewstra współczuję - Ty normalnie nie masz lekko... Oj ja bym na Twoim miejscu chyba nie wytrzymała (zwłaszcza z moim charakterkiem ostatnich dni - warcząca nieco bywam) i powiedziała panu prosto z mostu, co by banany poszedł prostować :no:
Czyli, że w sumie z wywołania nici? Ale mam nadzieję, że nadal będą Cię kontrolować i że leki Ci jednak przepisał - po oświeceniu małpiatek jeden?

Ewstra a co to jest ten konsultant ?? ginekolog ??
Kurcze porażka - jak można się nie zapoznać z danymi na temat pacjenta :baffled: Irytujące !!!!
No i co z tymi lekami ?? przepisał ??

Mój mały miał zmartwienia mamy w nosie i postanowił się nie ruszać
Pojechaliśmy na izbę, podłączyli Nas pod KTG i jak okazało się,że zapis jest w porządku ale... no właśnie powinnam zostać w szpitalu co najmniej na 2 dni, a nie wykluczone,że aż do porodu
Słabe ruchy malucha są niepokojące i jak to powiedział Pan dr " lepiej w tym wypadku chuchać na zimne, niż zareagować za późno"
Szczerze na takie wieści nie byłam przygotowana i powiedziałam,że nie chce zostawać w szpitalu, oczywiście musiałam podpisać formułkę, że nie kładę się na patologię na własne ryzyko. Pan dr powiedział,że codziennie mam się stawiać na KTG teraz, a gdyby dziś wieczorem np po kolacji znowu Aleks robił cyrki i się nie ruszał natychmiast do szpitala.

I na koniec trochę fajnych wieści
Mały waży jakieś 3500 kg już jak nie więcej
Szyjka skrócona i w sumie to jestem gotowa do porodu
21 marca to podobno ostatni dzień w którym powinnam urodzić ( ze względu na cukrzycę) jeżeli do tego czasu uparciuch się nie wykluje pewnie będą wywoływać

reklama
atmówka wiem, że pobyt w szpitalu do fajnych nie należy, ale myślę, że lepiej już być w szpitalu, zwłaszcza że zostało tak niewiele tych dni, a tam być pod stałą kontrolą ( u mnie 4 razy dziennie słuchali tętna + godzinka KTG) i być spokojną niż zamartwiać się co chwilę czy aby na pewno wszystko w porządku (ja bym chyba osiwiała w tym drugim przypadku). No ale sama musisz wiedzieć, co lepsze dla Ciebie (bo przecież każda z nas zachowała by się inaczej).
Trzymam kciuki, co by Aleks grzeczny był i jednak meldował się regularnie, co byś mogła być spokojna. No i w najgorszym wypadku "zgarniasz" mój termin ;-)

Do góry