reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

No dokladnie atomowka+tylko ze twoj termin juz tuz tuz a ja jeszcze ze 2 tyg jak nic:-D

Amandla-ja przede wszystkim dla dzieciatka chce ten sn a po drugie musze szybko wrocic do treningow.

A i tak bedzie jak Pan w brzucholu zaplanuje:-D

reklama
No więc jestem :)

Godzinka czekania, przyjął pan konsultant- ten sam co ostatnio ( kiedy to było..aha 33 tc). No wiec cisnienie ok, badania ostatnie sprawdził jeszcze ok i pogadanka o wywolywaniu. No, że 10-12 dni po terminie standardowo, no ale, że dziecko dość duże, plus moje wysokie BMI to może o te 2-3 dni szybciej zabukować. No i jeszcze moga zaproponować ten masaż.
Na co ja, że jak najbardziej chce najpierw spróbowac tych masazy jak czekac do samej indukcji.
Więc ok, powiedzial, ze moge umowic sie z polozna w poniedzialek na masaz, ale tez moze mi zaproponowac teraz jesli mi to nie przeszkadza. No skąd - juz nie chcialam mowic, ze w pl to wiekszosc ginow to faceci i zagladaja cala ciaze do nas i naprawde nikomu nic zlego do glowy nie przychodzi - oni tacy przerazeni oferuja to badanie/masaz przez te wariatki oskarzajace o molestowanie chyba :/ Wiec zawolal polozna - chyba jako przyzwoitke tylko ;), m za kurtynka no i masażyk.
Nie ukrywajmy bolało ale są gorsze rzeczy ( np poród :-D ) , a ja zdecydowanie wole sprobowac tego nim dojdzie juz do wywolywania.
Ogolnie mały w kanale nie jest ;/ , szyjka zamknieta, dluga ale miekka- wiec łatwo się poddała :tak: Czyli bez problemu ją rozwar, nawet przez blony czuł głowke małego :-)
Zaraz po badaniu jak sie wycierałam z żelu zauważyłam odrazu troche czopa ;-)

Wtedy zaczął wypiełniac papiery do indukcji i stanęło, że na przyszłą środę- więc 9 dnia po terminie. Miedzyczasie w poniedzialek mam sie umowic z polozna na drugi masaz :tak: Wtedy zorientował się.... że połókowe miałam w polsce i nie maja danych o położeniu mojego łozyska :/
Ja mu powiedziałam szczerze, że po przylocie tu położna mowiła, ze napewno mi zrobia dodatkowy scan skoro nie mialam a swoje musza wiedziec.. No i dobrze w sumie, ze z nim dzis mialam spotkanie- bo wtedy w 33 tygodniu tez z nim to sam stwierdzil, ze to jego nie dopatrzenie ..
Wiec telefon i dodatkowe USG ;-)
Poszlismy i sie okazalo, ze pani ultrasonografistka (tak to sie pisze??) to Polka :) Alez milo bylo po polsku pogadac :p
Szybko sprawdzila, lozysko jest ok, wody ok, a nasz maluszek nie jest aż tak wielki ma prawie 3700 :))
Jajca przysłonił nogami, ale szybko na buziola najechala jeszcze wiec miło ;-)

Tak wiec po masazu, w planie jeszcze jeden by to ruszylo samo z siebie- jak nic to w przyszłą srode stawiamy sie juz po naszego bąbla w szpitalu ;-)
Pierw monitor dziecka, potem żel na 6 godzin, po nim druga dawka, dojdzie do 4-5 cm na porodowke, tu epidural , przebicie wód (chociaz nie wiem czy to jeszcze przed porodowka nie) i powinno juz poleciec ;-) Jak nie to wtedy kroplowka.

A w drodze powrotnej jak maly sie rozszalał to myslalam, ze umreeee mialam podrazniona ta szyjke a ten mnie sie krecil glowa ciskal w nia aaaa:sorry2:
M. się śmiał, że go ktos po głowce postukał to teraz ma zagadkę i szuka skąd to heheh :-D

To czekamy..jak na bombie..ale max. do przyszlej srody ;-)

Angel, ale dobre wieści przynosisz:) widzisz i Ty też się doczekasz Dorianka, a może jeszcze szybciej pójdzie i nie trzeba będzie do środy czekać:) Trzymam kciuki za postępy!

No angel super wiesci ;) mój pan consultant tez po polozna polecial jak mi robił masaz ;-) proponowala mi ze za rękę mnie potrzyma ;D Hihi spoko
U mnie przebicie wód załatwilo sprawę żadnych dragow nie trzeba było . Ale dorianek kluska 3700 ładnie ;) trzymam kciuki zeby cię wzięło szybciej

reklama
Do góry