reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

Kasiulka - &&&&&&&&
Kadza - to szykujesz się do porodu:)
matitka - o wow to też już na wylotku tak całkiem całkiem jesteś!!

ja mam wizytę dopiero 7 marca:sorry: i coś jej się doczekać nie mogę:baffled:
poza tym megaśnie mi się brzuch obniżył:eek: wstaję przedwczoraj rano i przy ubieraniu się stwierdziłam,że nie ma mojego pępka:-D:-D był tak wysoko i taki sterczący, a teraz go ledwo wymacam jest tak nisko:-D hehe przynajmniej lepiej mi się oddycha, ale spanie to masakra....

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny melduje sie i ja - po wizycie
cisnienie na poczatku duze ( ale myslalam ze usmaze sie zywcem w poczekalni ) a po 10 min juz normalne :-p w moczy troche bialka czyli jak za kazdym razem tylko sladowe ilosci :) czyli ok, a teraz waniejsze ... moja polozna dzwonila do szpitala i referowala mnie na piatek na clinic , bo wedlug niej powinnam miec indukowany porod, zeby mi kuleczka za bardzo nie utyla , bo po co sie meczyc jak mozna ciaze zakonczyc tydzien wczesniej i miec lzejszy porod z mniejszym ryzykiem komplikacji ... zobaczymy co powiedza w piatek w szpitalu

co do GBS to tak jak mowilyscie dziewczyny , ale ona w sumie wydaje sie ze slusznie stwierdzila ze posiew robia na to z moczu jak odsylaja do lab, ale nie robia w 37 tyg gdyz 37 wyjdzie ze masz a w 38ze juz nie albo odwrotnie, po za tym odsetek zachorowan jest bardzo maly, nawet jezeli matka byla nosicielem , okres inkubacji to ok 10 dni ale najczesciej objawy sa po 24 h , czidzia nie budzi sie do jes=dzenia , slabo je, jestapatyczna , nie moczy i nie brudzi wystarczajacej ilosci pieluch. wiec stwierdziala ze jako matka zauwaze ze cos jest nie tak, a wtedy do doctorka. stwierdziala ze w swojej karieze spotkala tylko jeden przypadek dziecka zarazonego GBS i tak szybko zostalo to wykrye , wiec uspokoila mnie troche :tak: uff kamien z serca , zobaczymy teraz o powiedza w szpital w piatek....

trzymam kciuki za wasze wizyty , niech dzidzki nie wariuja i grzeczne beda :tak::tak::tak:

mata-dobre wiesci z grzybkiem zatem:-)

dziewczyny fajnie ze juz macie "na wylocie ":-):tak:

ola mnie sie tez jakos luzniej zrobilo pod biustem-nie mocno ale jest...czy to nie za wczesnie?

Mamicurina- brzuszek czasami sie lekko obiża już 4 tyg przed porodem. wiec nie martw sie

agusia- ciesze ze wizyta udana

olavip- dzidzia widzę sie obniżyła:-) najwaznijsze ze się lepiej oddycha. Mój brzusio na kolanach leży, ale najwygodniej jak sie rozkraczę i leży między nogami

matitka- no to coraz bliżej tego dnia:-)

mata-kow- dobrze ze grzybek tak ładnie sie leczy:-

kadza- super:-)

hmm ciekawe jak Kasiulka...

cieszę się ze wszystkich udanych wizyt! gratulacje dziewczyny :tak:

Mami
-powodzenia! ciekawe ile Twój brzdąc waży..

Mami -powodzenia na wizycie. Co do brzuszka to niekoniecznie za wcześnie, jednej się obniży mc przed porodem innej dwa dni przed - a my jesteśmy miesiąc, więc obie z tych co się nam prędzej obniżył - i tyle:-):tak:

Wszystkim gratuluję udanych wizyt i cieszą dobre wieści które przynosicie

A mam pytanie, czy brzuszek się zawsze obniża? Bo mi się chyba obniżył ale dosłownie minimalnie albo mi się tylko wydaję, bo chyba nikt tego nie zauważył oprócz mnie

reklama
atomówka mnie się w poprzedniej ciąży nie obniżył - przynajmniej nie zauważyłam takiego czegoś ... Do ostatniej wizyty Borys nie był wstawiony w kanał a wizytę miałam kilka dni przed porodem - więc jak się obniżył ( czego nie zauważyłam ) to tylko kilka dni lub godzin przed porodem :tak:

Do góry