reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
agusia- jak to co ci powie, ze jest niewiele przypadkow zachorowan i, ze nie jest to badanie konieczne...

mini- ja na bank do nastepnej wizyty wytrwam... zobaczycie bede ta co przenosi..........

mi to juz sie niechce z nimi walczyc tutaj... szkoda nerwow..........:dry:

malo zachorowan a jezeli wystepuja to sa koszmarne w skotkach, uposledzenia a nawet smierc noworodka a proste badanie moze przed tym uchronic... paranoja , zapewe masz racje takabedzie odpowiedz. na moje ostatnie pytnie na temat badan ginekologicznych , stwierdziala ze to przez higiene i mozliwosc zakazenia podczas badania... a to kuzwa sredniowiecze jest czy co? wrrrr paranoja

agniesia ale jak wykryją paciorkowca to nie leczą dziecka tylko Ciebie ( tak mi dziś mówiła ginka ) :sorry2: Więc chyba to dla dziecka nie ma znaczenia czy masz czy nie ....
Cztery lata temu w Polsce też nie robili tego badania - nie wiem od kiedy wszedł obowiązek robienia GBS :confused:

Tunia kurcze doczytałam że to dla dziecka jednak groźne - zmyliły mnie te antybiotyki podawane ciężarnej ...

Kurcz ale to dziwne bo mnie przy Borysie nie wyszedł paciorkowiec a miałam podawane antybiotyki i Borys też miał bo mu znaleźli paciorkowca w uszku :sorry2: :dry:

ja jestem ciekawa jak oni tu to rozwiazuja, bo u nas w szpitalu po 6h od porodu mozesz isc do domu... a ten paciorkowiec po ilu sie ujawnia ?

uhg chyba niechcem o tym myslec...

Hej dziewczyniki

Ciesze sie ze u was ok i wizyty tez dobrze.

Mi od 14 zalozyli cewnik, skurcze pojawily sie prawie natychmiast co 4 min, ale takie spokojnie do zniesienia, na ktg pokazywalo do 80, poozniej po odlaczeniu pojawialy sie co 2 min, az teraz sie uspooilo. To chyba po to zebym sie spokojnie wyspala. Polozna mowi, ze ten cewnik nie wywola porodu, a jedynie przygotuje szyjke pod oxy. Mam nadzieje ze przez noc zrobi sie fajne rozwarcie. Wiecie co taka dziwnie spokojna sie zrobilam az sama sie dziwie. Buziaki dla was i dzieciatek tych w brzuszkach i poza nimi

Kasiulka - powodzenia w takim razie:) mi po cewniku oxy zadziałało cudnie, rozwarcie się robiło prawie niezauważenie a urodziłam błyskawicznie! życzę Tobie też tak szybkiego porodu :)

reklama
Maruusia no to dołanczasz do szczęsliwie oczekujących ;-)
kamilaedi - super, że tasiemka też dobrze przebiegła ;-)
Kasiulka kciuki za Ciebie - niech sie Grześ urodzi szybciutko i mało boleśnie :-)

Do góry