reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

kadza, Aadka, agusia gratuluje dobrych wieści
Kasiulka no to nic tylko tydzien czekania ;)
lina niestesty nieznam sie.. nie stresuj sie bedzie dobrze mysle ze moze to byc infekcja... ale nie jestem lekarzem..
ja jutro ide na ktg i mam nadzieje ze mnie jakis ginek zbada..
nusia tylko gratulowac wizyty ze sie z nim dogadalas ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Lina najlepiej bedzie jak poradzisz sie lekarza, w necie to NIE WOLNO wrecz porownywac takich wynikow!
Kasiulka no cóż to CZEKAMY :))
Agusia ło matko ale chłop jak dąb bedzie :-) I dziwne, ze Ci położna decyduje o wywolywaniu, moja to taka memła , ze nic zdania nie ma z niczym pomierzy pogada i tyle.. No ale ciekawe co Ci zadecyduje!
Nusia no ładnie witam w klubie wielkomacicowych :-D Moja na prawie 39 tydzien wiec dlatego polozna mowila, ze moze w tydzien polece :-D Bedzie dobrze , tez juz mam nerwa nie powiem.. tak dlugo odliczalo sie te dni..a tu nagle bach czuje sie jakbym z nienacka byla wrzucona w "okres porodowy" gdzie tylko czekac az sie cos zacznie dziac :szok:

Lina a masz jakieś normy podane ?? Ja nie pomogę bo nie bardzo się znam , ale być może na tym etapie ciąży pewne normy mają prawo być przekroczone ... Kiedy masz wizytę ??

To czym sie u Ciebie kieruja?
Ja juz np nie wiedzialabym co powiedziec przez tel dzwoniac do szpitala, ze cos sie dzieje ;)
Wg poloznej teraz w sobote koncze 37 :sorry: A teraz mialam dwa spotkania tydzien po tygodniu i oba w ksiazce opisane jako 36/40 :-D Czeski film ;)

A wlasnie przypomnialo mi sie cos, jak mowiono, ze rowno w polowie ciazy czuje sie pierwsze ruchy :-) Ja poczulam w 18 tygodniu i 5 dniu, wiec tu tez wypada w 37 tydzien :-D No ciekawe, ciekawe :evil:

a ja poczulam w 15 tyg i 5 dniu pierwsze ruchy wiec juz dawno powinnam rodzic ;-) wiec nie zgadzam sie z ta teoria ;-)

pytalam sie ostatnio czemu sa takie roznice i powiedziala mi ze jak dziecko jest ulozone macica bardziej napieta itp tez ostatnio zauwarzylam ze wpisuja mi juz tydzien do przodu ale bardzo szybko poprosilam by to zostalo poprawiona bo moja polozna z przychodni spojrzala na wizyte szpitalna, no i z 1 usg mam termin i tego sie trrzymaja, dla tego tak warzne jest dla nich by byl juz 37 tydzien bo jak cos beda mala mogli spokojnie wyciagnac.

nusia no to fantastyczne wieści u Ciebie

Lina - dokładnie - do lekarza; popatrzyłam na te Twoje wyniki w M jak Mama - to co tam podali (bo nie wszystko), to w okolicach normy, ale może świadczyć o bakteryjnym zakażeniu dróg moczowych lub nerek. No albo właśnie źle pobrana próbka. Tak czy inaczej, skonsultuj to z lekarzem, to będziesz spokojna

A wlasnie przypomnialo mi sie cos, jak mowiono, ze rowno w polowie ciazy czuje sie pierwsze ruchy :-) Ja poczulam w 18 tygodniu i 5 dniu, wiec tu tez wypada w 37 tydzien :-D No ciekawe, ciekawe :evil:

Łeee - to ja na pewno rodzę w kwietniu, bo po ukończeniu 42tc (czyli przed 5.4. ani rusz - tylko tyle mi pewnie nie dadzą czekać) ;-)

reklama
Hej dziewczęta: garść informacji ode mnie, a wiec chyba nie doczekam indukcji porodu, dzisiaj odszedł mi czop rano, nie czuję skorczy, ale jednostajny ucisk w dole brzucha. Zrobili mi usg, grzes podrosl wazy 3 kg. Pozdrawiam

Do góry