reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

tricia wiesz nie porownuj USA do Polski:)tu u lekarza musisz przeparadowac z gola pupa przez caly pokoj lekarza zeby usiasc na fotelu do badania przynajmniej w moim przypadku tak jest na poczatku bylam czerwona jak burak a teraz to juz normalka chociaz za kadym razem mysle o nas kobietach ile musimy przejsc:)

reklama
Tricia ja jak miałam 1 USG to musiałam latac z gołą dupą po trzech pokojach, bo przyjęli mnie gdzie indziej, a USG był w innym pokoju
Potem podczas badania wszedł sobie jakiś lekarz, spojrzał mi na twarz, potem na krocze i sobie poszedł
Ja też nie będę się czuła komfortowo jak moj TZ będzie przy badaniu dowcipnym, on też nie więc po co się zmuszac?

witajcie dziewczyny co do badania dowcipnego to rozmawiałam z moim J specjalnie chcialam znać jego zdanie i powiedział, że bardzo chcetnie ze mna pojdzie. Jeśli chodzi o warunki to w tym gabinecie do ktorego ja chodze nie ma problemu bo fotel do badania jest za parawanem, fakt kozetka jest w 2 czesci gabinetu i trzeba tam przejść. Ja radze sobie z tym w taki sposób, że zawsze na badania ubieram tunike i jak ide na kozetkę to zakrywa mi pupę. wiec czuję sie mniej skrępowana:) jak ja wam zazdroszcze tych wizyt ja juz nie mogę sie doczekać swojej :((((

Ja mialam usg 31 sierpnia i teraz nie wiem kiedy bede miala drugie:( 23 wrzesnia mam wizyte u lekarza zobaczymy po wizycie ale najchetniej to codziennie chodzila bym na usg zeby moc zobaczyc dzidzie:)

A to faktycznie widze roznice w tym "szczegole"- w UK parawan jest zaraz obok lezaka i usg dosłownie parawanem zakrywasz sie razem z calym urzadzeniem , dostajesz przescierdalo i owijasz sie w pasie, siadasz na krzeslo zzaslonietymi kolanami i wklada dopochwowo wogole tam nie zagladajac ;)

A bez meza nie wyobrazam sobie badania ( no teraz w zeszlym tygodniu bylo nie planowane wiec go nie bylo) i nawet przez mysl by mi nie przeszlo ze moglby nie chciec byc tam ze mna przez to ze badanie jest dopochwowe ;O
Ale każdy ma swoja wizje tego badania, wiadomo ;)
Ciekawa jestem tego badania w przyszla srode..cos czuje, ze tez dopochwowo bedzie..hmm

A u Nas jak już miniesz setki pokoi albo przejdziesz ileś metrowy pokój to kładziesz się z gołą dupą na łóżku, słyszysz nogi szeroko i jazda
Całe badanie musiałam miec nogi szeroko rozłożone jak podczas stosunku, niczym nie przykryta
Nie było to komfortowe, a jeszcze jakby TZ był ze mną to już w ogóle

A u Nas jak już miniesz setki pokoi albo przejdziesz ileś metrowy pokój to kładziesz się z gołą dupą na łóżku, słyszysz nogi szeroko i jazda
Całe badanie musiałam miec nogi szeroko rozłożone jak podczas stosunku, niczym nie przykryta
Nie było to komfortowe, a jeszcze jakby TZ był ze mną to już w ogóle

jakas masakra !!! tu w uk ja mialam tylko jedno usg dopochwowe i tak jak mowi Angel- pelna dyskrecja. A wogole to oni tu glownie mowia zeby przyjsc z pelnym pecherzem i jest przez brzuch... ja raz nawet w 6 tyg mialam przez brzuch. to chyba tu jest akurat lepsze

Ja to wogole jak poszlam na to dopochwowe to nie wiedzialam ze takie bedzie myslalam ze pojezdzi po brzusiu i zobacze dzidzie i sobie pojde a tu wchodze a on do mnie prosze zdjac majteczki a ja do niego "słucham" :)i mu mowie ze mialo byc po brzuchu a ten do mnie mowi ze po brzuchu bedziemy pozniej jezdzic:)no i co trzeba bylo zdjac te majteczki i przespacerowac sie z gola pupa na kozetke:)

reklama
A właśnie ja mam jutro to USG prenatalne, nikt mi nie mówił żebym przyszła z pełnym pęcherzem a Wy tu piszecie że szłyście wypełnione
Co mam zrobic ?

Do góry