reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
Betko - oby lekarka miala racje jednak brzucha nie znaywaj bartus bo moze byc diewczynka na tym etapie tym bardziej na 11 tygodniu !!!! narzady zewnatrze u chlopca i dziewczynki wygaldaja tak samo ;/ juz ktoras z dziewcyzn o tym pisala ;] i ciesze sie ze wsio ok ;]

Witam kochane, własnie wróciłam z usg
smilie1.gif
) z dzidzia wszystko ok, duża 5,9cm ma już, ciąża o 1 dzień młodsza niż mam w suwaczku, dzieciaczek rozwija się prawidłowo, bardzo sympatyczna Pani ginekolog zmierzyła nam dokładnie dzidzie, policzyła wszystkie paluszki, sprawdziła kręgosłup, oczka, mózg, sprawdziła także kośc nosową i przeziernośc karku i wyszła 0.81 więc prawidłowo a także posłuchaliśmy z mężem po raz pierwszy serduszka
smilie1.gif
)) wrażenia niesamowite, maluszek się ruszał, zaciskał pięści, ssał kciuka
smilie1.gif
, dostalismy aż 5 zdjęc naszego malca :) powiem wam szczerze że dopiero teraz dociera do mnie że noszę pod serduszkiem małą istotkę bo tak to nie dowierzałam jeszcze
smilie1.gif
) jestem bardzo szczęśliwa a do mojego M również dopiero dzisiaj tak na maxa dotarło bo aż się popłakał jak zobaczył to 6cm ruchliwe malenstwo
smilie1.gif
wieczorkiem wrzucę zdjęcia bo mąż wziął do pracy się pochwalić wszystkim.
aaaaa i badanie miałam również dowciapnie i na każdym badaniu jest ze mną mój mąż, ma taką pracę że się może na chwile wyrwać (urząd) i jego na szczęście nie rusza to że gin np wkłada mi sądę dowciapnie jak on to mówi wszystko jest dla ludzi :) i mam także szczęście do lekarzy do których chodzę na usg bo żadnemu nie przeszkadza że wchodzi ze mną mąż.

Atomówka może jak twój TŻ zobaczy tą ruszającą się małą istotkę zmięknie i jakoś się miedzy wami ułoży, czego bardzo Tobie życzę! Czekamy na relację z wizyty :)

Beatka super ze z twoim maluchem również wszystko ok, niech rośnie zdrowo :))) moja dzidzia przez 3tygodnie urosła 4,3cm :)

zapomniałam jeszcze dodac ze łóżysko mi sie tworzy na tylniej scianie

Ostatnia edycja:
lastpetunia ale super :)
Tez bym chciala zobczyc juz swoja dzidzie, bo jak wczesniej pisalam mialam usg dopochwowe i lekarz mi nie pokazal dzidzi:( super ze dzidzia zdrowa i duza:)

Beatka cieszę się,że wz dzidzią wszytko ok :)

Ja tam w sumie nie miałam mu za złe i nie uważam żeby to było coś złego,że nie wszedł ze mną na to pierwsze badanie
Po pierwsze sama nie wiedziałam czy to będzie przez brzuchol czy przez pochwę więc tez się wachałam
A po drugie on nie chciał wejśc, bo właśnie gdyby to było badanie przez pochwę to powiedział,że nie chce patrzec jak ktoś obcy wkłada mi coś tam, a po drugie bał się,że lekarz powie,że z dzidzią coś złego się dzieję
Jutro przed wyjściem zapytam się czy badanie będzie przez brzuchol, jak tak to P wchodzi ze mną :)

Kobiety jestem po wizycie!!
mimo jakiś głupich obaw,że cosik nie tak, to wszystko jest w jak najlepszym porządku!;-) Lekarz zrobił badania (przeziorność karku, przepływ krwi w żyłach, obejrzał serduszko itp)<swoją drogą jakoś mniej tych badań miałam w 1wszej ciąży>
mam zdjęcie, wszystko super i pan doktor jeszcze zasugerował płeć, ale na razie nic nie mówię, bo jak sam stwierdził jest jeszcze dość wcześnie żeby to stwierdzić i na następnej wizycie może się upewnimy.

Załączniki

• usg.jpg
    usg.jpg
    21 KB · Wyświetleń: 48
Wiem Dziewczyny, że na tym etapie trudno określić płeć, więc tak do końca się nie nastawiam:).
Najważniejsze, że dzidzia zdrowa.

Lastpetunia gratulacje również dobrych wieści, ja wczoraj też pierwszy raz słyszałam bicie serduszka i zgadzam się wrazenie niesamowite.

doris w 12 tygodniu dowcipne badanie ?? no co ty juz przez brzuszek idzie a pozatym to jest maz wiec chyba juz nieraz widzial i wie czym to pachnie ;)
Ja pod koniec 13 tygodnia miałam dowcipne. Bo tak po prostu lepiej widac, a przy badaniu USG jest ważny każdy detal.
I przy badaniu prenatalnym dowcipnym był mój mąz, który siedział na tej koztce co ja leżałam tylko w nogach moich. I wcale nie zwracał uwagi na to że mam coś między nogami i pan doktor tym kręci we wszystkie strony. Jak dzidzi zobaczył to nie oderwał więcej wzroku od monitora :D

Cześć Dziewczyny:)

Jestem już po usg prenatalnym, mój dzidziuś ma 54 mm, na początku nie był za bardzo ruchliwy ale pożniej się rozkrykał. dostaliśmy 6 zdjęć, jedno dzidziusia a reszta jego części ciała( układ moczowy, żołądek, serduszko, głowa i brzuszek) i płytke DVD z całego badania. Przyzierność karkowa 1,1 mm Wszystko było prawidłowo, pierwszy raz słyszałam bicie serduszka super uczucie:). Ryzyko urodzenia dziecka z wadą, obliczone przez komputer na podstawie mojego wieku i przeprowadzonego badania bardzo bardzo małe:)

Mój mąż wczoraj pierwszy raz był na wizycie i bardzo mu się podobało. Niestety badanie było ,,dowcipne" bo niestety ale przez brzuch było kiepsko widać.

No i chyba będziemy mieć synka:) Pani doktor i my również widzieliśmy siusiaka:). Od samego początku czułam, że będzie chłopiec ale pocichu liczyłam na córke. No nic trzeba będzie za jakiś czas popracować nad drugą fasolką:). Wiem,że tak do końca nie można się jeszcze nastawiać na płeć ale ciesze się, że będzie synek. Chociaż przez moment wstyd się przyznać ale miałam łezke w oku:)

Na koniec zdjęcie chyba Bartusia:) troche nie wyrazne bo robiłam zdjęcie Zobacz załącznik 388408komórką,skanera niestety nie mam

Nie nastawiaj sie na chłopca, że to na bank chłopiec. Ja miałam badanie w 13 tygodniu ostatnie. USG 4D prenatalne na bardzo dobrym sprzęcie. Też widzieliśmy . coś między nogami, mój mąż od razu stwierdził że to siusiak ale lekarz mu powiedział że na tym etapie to może byc również nabrzmiała łechtaczka (która jest de facto u kobiet fizjologicznym odpowiednikiem penisa), i że on da mu zdjęcie tego "siusiaka" i on sobie będzie w domu analizował. W 13 tygodniu nie powiedział na pewno że to chłopak, a odwrócony był dzieciaczek w dobrą stronę.
Czekam jeszcze miesiąc na połówkowym w 20 tygodniu też pójde na USG 4D To wtedy mam nadzieje sie dowiedziec na 100 % kto mieszka w brzuszku.

reklama
Do góry