reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
gratuluje dobrych wiadomosci dziewczyny :)

troche wam zazdrosze tych usg tu na wyspach robia 2 usg i to tyle.... a prywatnie kosztuje to fortune... ja narazie 27/09 ide na badanie na downa a 25/10 usg... wiec musze dlugo czekac nim zobacze dzidzie....

dziewczyny super że wieści z wizyt są dobre,gratuluję ślicznych maluszków

dla mnie też mówiła jaka jest płeć,ale mówi że nie jest pewna bo wszystko jest jeszcze możliwe przy takich maluszkach
a pytałam się o badania przezierności karkowej to mówiła że robi się to do 8 cm maluszka,a nasz ma już 8,7 ale mówiła że nie widzi żadnych nieprawidłowości i z maluszkiem wszystko jest w porządku

a ja niewiem ile ma moj/moja :( wiem ze jego BPD wynosi 40 mm a FL 20 mm i tyle :( moze sie dowiem 15 :) oile urwis da sie zmierzyc bo jak narazie to puka do mamusi i ruchliwy zniego bobasek :) albo ruchliwa :)

pinula no bo niby po co ma zwracac jak na to moze sobie popatrzec codziennie (co prawda bez urzadzanka ;) ) a na dzidizusia raz na jakis czas moj moze sobie zrobi wolne zatydzien i pójdzie zemna bozeeeeeeee jaka ja mam zgage codziennie otej samej godzinie po tabletkach po jedzeniu niewazne po czym i tak zgaga jest :(
olavip ja stawiam na chlopczyka zgadlam ??'''

lasteputina slicznosci :) a jaki duzy :) :-)

Ostatnia edycja:
Bozienka - no niby tak...ale tak nieśmiało to mówię.... Bo po cichu liczę że tym razem będzie chopcyk;-) Ale to 12 tydz wg usg, a to wcześnie (zwłaszcza że z Jagodą dowiedziałam się w 24tyg płci) ale lekarz sam powiedział,że wątpi,ale możliwe,że to są wargi sromowe z łechtaczką, ale potem stwierdził,że niemożliwe żeby aż tak były opuchniętę i wychodzi że `synek, ale zobaczymy następnym razem kto tam siedzi w brzuchalu:p

ola hehe ja tam widze ze latara swieci :) ja licze ze bedzie dziewczynka tez pomiedzy nuzkami cos mialo ten moj cosiek ale lekarz mowil ze niechce zgadywac ehhh zycze zeby byl chlopczyk :) zdrowy sliny i kochany :D

reklama
Szokujecie mnie trochę. Naprawdę macie Wy lub Wasi partnerzy jakikolwiek problem z obecnością faceta przy usg dopochwowym?:szok: Rozumiem przy porodzie, ale przy usg? Szczerze mówiąc pierwszy raz spotkałam się z takim podejściem...
W ogóle nie wiem, czy wy przy takim usg leżycie nago od pasa w dół z tą rurą w środku? Ja byłam zawsze przykryta, chyba, że to latem było i miałam na sobie spódnicę, to spódnica wszystko zakrywała.

Super, że same dobre wiadomości z wizyt:tak:. Szkoda, że u mnie nie było szans, żeby chociaż spróbować określić, co młode ma między nogami.

Do góry