reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

nefi 2700? Oj to rzeczywiście nie za duża, ale to tylko skorzyścia dla Ciebie! Mój "Mały" w 35 tyg ważył 2400! Coś czuję, że będzie gigant ;) a następna wizyta 5 marca :/

Ahahaha moja Księżniczka w 35 tc ważyła 3300 :-D:-D:-D:-D:-D:-D nie przebijecie Kobietki, nie przebijecie :-D:-D

Nefi
ale Ty już bliziutko terminu w pon będziesz... po co do szpitala??>

reklama
vill, _Lina mam się zgłosić bo z hipotrofia wczesniej zdiagnozowana powinnam wczesniej być w szpitalu i leżec (mam stały monitoring malucha przez to, że jest mniejsza bo wiesz zagrożenie, że łozysko wysiądzie jest), ale nie wiem czy mnie przyjmą. mam stres w tym temacie i to spory.

nefi no w sumie w pn to może być kiepsko - większość zgłasza się zazwyczaj w pn właśnie do szpitala, ale myślę, że Ci się uda; ostatecznie jak Cię przyjmą dzień później to też na pewno nic się nie stanie, tylko wiadomo - Twoich nerwów szkoda, dlatego trzymam kciuki, co by Cię w pn ładnie przyjęli i mieli wszystko pod kontrolą. I na pewno wszystko będzie jak należy ;-)

kamila nie martw sie ja tez nie znam znam wage tylko z 29 tygodnia a tak to juz do porodu nie bede wiedziala chyba ze przed porodem zrobia mi usg:-)

dokładnie ja uważam, że vill ma racje. jak leżałam w szpitalu to potrafili sie o 500g pomylic :tak: także wiesz kamila my znamy wage mniej więcej.

Mata, gratuluje udanej wizyty i walcz z tym grzybkiem niech do porodu ślad po nim zaginie :-)

Kasiulek no to powodzenia w spa i daj znać co tam ci szykują za zabiegi ;-):-)

nefi chyba nie jest tak źle skoro nie wzięli cie od razu do szpitala, dzidzia może jeszcze podrosnąć, jest mała ale jeśli chodzi o poród SN to bajka dla ciebie by była urodzić calineczkę :tak:

i ja jestem już po wizycie, niestety USG nie miałam, szkoda :-( ale może doczekamy do USG prywatnie na 1marca...
no ale wieści jakieś są z dziś dość optymistyczne
lekarz przebadał mnie na fotelu, pobrał mi wymaz na paciorkowca, którego już zrobiłam w szpitalu no ale skąd miałam wiedzieć a on nie pytał :-D
badanie należało do średnio przyjemnych no ale wniosek jest taki, że wybadał mi rozwarcie na 2 palce i już główka jest bardzo niziutko tak więc kazał nam być przygotowanym że w każdej chwili może się zacząć poród :happy2::-) dostałam skierowanie na badania do laboratorium i mam już jutro je zrobić a jak będę miała wszystkie wyniki to jeszcze do niego na wizytę mam się wcisnąć czyli za ok tydzień... jak doczekamy :-D

Marcelek podczas badania tętna skopał przyrząd pani położnej, fajny to był widok, ale przynajmniej szybko go pani namierzyła i posłuchaliśmy bicia serduszka :-D

reklama
Hmm moja wizyta była dość zabawna :sorry2:

Położna:
" Ale urosłaś przez ten tydzien"
" Pod koniec tygodnia możesz zostać mamą, ale lepiej byłoby w przyszłym"
"Rusza sie niesamowicie, drąży glowa chociaz nie jest w kanale jeszcze"
" W zeszlym tygodniu skonczony 35 a macica 37 cm, w tym tyg 36 skonczony a macica...prawie 39 :-D"
-->"ŻE CO?!"
a ona sie juz smiała..
"Masz torbe spakowana?"
"Mysle, ze maly to on nie jest, ale tez nie jest wielki- napewno długi wiec to wiadomo"
--> "To wtedy ile wg Ciebie ma ?"
"3,5- 4 kg"
--> "Ale to koncowa waga czy teraz???"
"Teraz :-D"
--> CHYBA SOBIE ŻARTUJESZ !
":-D wpisze Ci wizyte na 8 marca ale watpie , ze sie spotkamy :-D"
"No to super zostaje mi chodzenie i curry.."
":-D Powodzenia :-D "

heh :sorry2:
I coś mam z suwakiem schrzanione to 36 + 3 dni

Do góry