reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

nefi 2700? Oj to rzeczywiście nie za duża, ale to tylko skorzyścia dla Ciebie! Mój "Mały" w 35 tyg ważył 2400! Coś czuję, że będzie gigant ;) a następna wizyta 5 marca :/

Ahahaha moja Księżniczka w 35 tc ważyła 3300 :-D:-D:-D:-D:-D:-D nie przebijecie Kobietki, nie przebijecie :-D:-D

Nefi
ale Ty już bliziutko terminu w pon będziesz... po co do szpitala??>

reklama
vill, _Lina mam się zgłosić bo z hipotrofia wczesniej zdiagnozowana powinnam wczesniej być w szpitalu i leżec (mam stały monitoring malucha przez to, że jest mniejsza bo wiesz zagrożenie, że łozysko wysiądzie jest), ale nie wiem czy mnie przyjmą. mam stres w tym temacie i to spory.

nefi no w sumie w pn to może być kiepsko - większość zgłasza się zazwyczaj w pn właśnie do szpitala, ale myślę, że Ci się uda; ostatecznie jak Cię przyjmą dzień później to też na pewno nic się nie stanie, tylko wiadomo - Twoich nerwów szkoda, dlatego trzymam kciuki, co by Cię w pn ładnie przyjęli i mieli wszystko pod kontrolą. I na pewno wszystko będzie jak należy ;-)

kamila nie martw sie ja tez nie znam znam wage tylko z 29 tygodnia a tak to juz do porodu nie bede wiedziala chyba ze przed porodem zrobia mi usg:-)

dokładnie ja uważam, że vill ma racje. jak leżałam w szpitalu to potrafili sie o 500g pomylic :tak: także wiesz kamila my znamy wage mniej więcej.

Mata, gratuluje udanej wizyty i walcz z tym grzybkiem niech do porodu ślad po nim zaginie :-)

Kasiulek no to powodzenia w spa i daj znać co tam ci szykują za zabiegi ;-):-)

nefi chyba nie jest tak źle skoro nie wzięli cie od razu do szpitala, dzidzia może jeszcze podrosnąć, jest mała ale jeśli chodzi o poród SN to bajka dla ciebie by była urodzić calineczkę :tak:

i ja jestem już po wizycie, niestety USG nie miałam, szkoda :-( ale może doczekamy do USG prywatnie na 1marca...
no ale wieści jakieś są z dziś dość optymistyczne
lekarz przebadał mnie na fotelu, pobrał mi wymaz na paciorkowca, którego już zrobiłam w szpitalu no ale skąd miałam wiedzieć a on nie pytał :-D
badanie należało do średnio przyjemnych no ale wniosek jest taki, że wybadał mi rozwarcie na 2 palce i już główka jest bardzo niziutko tak więc kazał nam być przygotowanym że w każdej chwili może się zacząć poród :happy2::-) dostałam skierowanie na badania do laboratorium i mam już jutro je zrobić a jak będę miała wszystkie wyniki to jeszcze do niego na wizytę mam się wcisnąć czyli za ok tydzień... jak doczekamy :-D

Marcelek podczas badania tętna skopał przyrząd pani położnej, fajny to był widok, ale przynajmniej szybko go pani namierzyła i posłuchaliśmy bicia serduszka :-D

reklama
Hmm moja wizyta była dość zabawna :sorry2:

Położna:
" Ale urosłaś przez ten tydzien"
" Pod koniec tygodnia możesz zostać mamą, ale lepiej byłoby w przyszłym"
"Rusza sie niesamowicie, drąży glowa chociaz nie jest w kanale jeszcze"
" W zeszlym tygodniu skonczony 35 a macica 37 cm, w tym tyg 36 skonczony a macica...prawie 39 :-D"
-->"ŻE CO?!"
a ona sie juz smiała..
"Masz torbe spakowana?"
"Mysle, ze maly to on nie jest, ale tez nie jest wielki- napewno długi wiec to wiadomo"
--> "To wtedy ile wg Ciebie ma ?"
"3,5- 4 kg"
--> "Ale to koncowa waga czy teraz???"
"Teraz :-D"
--> CHYBA SOBIE ŻARTUJESZ !
":-D wpisze Ci wizyte na 8 marca ale watpie , ze sie spotkamy :-D"
"No to super zostaje mi chodzenie i curry.."
":-D Powodzenia :-D "

heh :sorry2:
I coś mam z suwakiem schrzanione to 36 + 3 dni

Do góry