reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

A poza tym mój P idzie ze mną, i wejdzie do środka na badanie co strasznie mnie cieszy, bo będzie widział malucha na własne oczy
Ostatnio jak byliśmy nei chciał wejśc, bo jak później powiedział bał się,że lekarz powie coś nie tak

Sorry, ale z tym Twoim panem naprawdę coś nie bardzo jest:no:. On sobie będzie wybierał, czy się boi czy nie, a to, że Ty wyboru nie masz żadnego, to już go nie interesuje? Zero wsparcia...

reklama
tricia ale nie kazdy lekarz pozwala wchodzic z mezem nie ktorzy chca zeby to znimi ustalic wczesniej moj co prawda ma gdzies czy przyjde sama czy z cala rodzinka ;) ehh ja tez mam w czwartek ale za tydzien :( a ze lerze sobie prawie caly czas to kurde ciagnie sie jak niewiem :(

Bozienka - mój lekarz mówił nawet, że nie przeszkadza mu obecność męża przy badaniu ginekologicznym. Podobno czasami panowie wchodzą z kobietą do gabinetu. No przesada jak dla mnie...
Atomówka - to badanie usg prawdopodobnie będzie waginalne, więc zastanów się,czy Ty chcesz, żeby chłopak oglądał, jak lekarz wkłada Ci sondę. Żeby znowu nie miał psychicznego urazu po tym... W Babce pracują naprawdę fajni lekarze, możesz poprosić o badanie waginalne na początku, a potem poprosić o brzuszne z wezwaniem męża do gabinetu. Trzymam kciuki, żeby go dzieciątko poruszyło!

Sorry, ale z tym Twoim panem naprawdę coś nie bardzo jest:no:. On sobie będzie wybierał, czy się boi czy nie, a to, że Ty wyboru nie masz żadnego, to już go nie interesuje? Zero wsparcia...

ej no bez przesady ;-) wszystko zależy od wrażliwości faceta na takie rzeczy i od tego czy takie towarzyszenie podczas badań czy porodu nie zmieni nastawienia do ciała partnerki. Są ludzie i ludziska ;-)

W pierwszej ciąży M był na wszystkich badaniach, nawet tych waginalnych, wszystko oglądał. Był od początku do końca porodu, widział wszystko co się działo (a nie są to przyjemne widoki), ale mój z tych, co go to nie rusza ;-)
Teraz chodze państwowo przed południem, M jest w pracy i niestety mi nie towarzyszy, ale ja jakoś nie czuję sie przez niego opuszczona :sorry2: wspiera mnie tak samo, jak poprzednio :tak: na połówowe chcę pojechać do mojego gina do prywatnego gabinetu, żeby M mógł maluszka pooglądać, bo nie może sie doczekać

doris w 12 tygodniu dowcipne badanie ?? no co ty juz przez brzuszek idzie a pozatym to jest maz wiec chyba juz nieraz widzial i wie czym to pachnie ;)

nie zawsze po 12 tc jest tylko przez brzuch, ja miałam do 16 tygodnia ostatnio waginalne, bo miałam problemy a waginalne jest dokładniejsze, szczególnie jak przez brzuch nie można malucha dobrze "złapać" ;-)

jak mój był na usg ze mną to wszedł dopiero jak go robiła przy badaniu nie był
ja teraz miałam też dopochwowo usg robione

doris w 12 tygodniu dowcipne badanie ?? no co ty juz przez brzuszek idzie a pozatym to jest maz wiec chyba juz nieraz widzial i wie czym to pachnie ;)

zgadzam sie z mata ;] czasem dokladniej widac wsyztsko badajac dziecko usg "dowicpnie" a jak np wychodzi mlodszy niz wiek ciazy to tym bardziej ;] moja kolezka w 16 tygodniu miala jeszcze dowcipnie bo nie szlo czegos zmierzyc bo sie cholerka (tak o core mowi w złosci) odwrocic odpowiednio ;]

TRZYMAM KCIUKI ZA DZISIEJSZE WIZYTY !!!!!

ja wczoraj bylam u gina- i znow mi badan krwi nie przpeisal ;/ i nie wiem czy tak zawsze robia hmm ale i tak za pare 2-3 tygodniemusze isc oddac krew do endokrynologa to od razu sobie morfologie trzasne ;]

pinula to 20 razem mamy wizytę :)

super że kolejne wizyty przebgły prawidlowo i czekam na wasze kolejne relacje, moze ktoras znowu pozna plec dziecka :)

z obnecnością na USG męża uważam że to fajne przeżycie i lekarz raczej nie ma nic przeciw takiemu badaniu, mąż za to musi zdecydować, bo nie zawsze lek jest w stanie zrobic badanie tylko przez brzuch. Ja byłam na badaniu z moim mężem, nie mam czego się wstydzić, pani dr uz\nała, że jej w niczym to nie przeszkadza i dyskretnie wykonała nawet usg przez pochwę zasłaniając mi papierowym recznikiem intymną czesc ciala :)

Cześć Dziewczyny:)

Jestem już po usg prenatalnym, mój dzidziuś ma 54 mm, na początku nie był za bardzo ruchliwy ale pożniej się rozkrykał. dostaliśmy 6 zdjęć, jedno dzidziusia a reszta jego części ciała( układ moczowy, żołądek, serduszko, głowa i brzuszek) i płytke DVD z całego badania. Przyzierność karkowa 1,1 mm Wszystko było prawidłowo, pierwszy raz słyszałam bicie serduszka super uczucie:). Ryzyko urodzenia dziecka z wadą, obliczone przez komputer na podstawie mojego wieku i przeprowadzonego badania bardzo bardzo małe:)

Mój mąż wczoraj pierwszy raz był na wizycie i bardzo mu się podobało. Niestety badanie było ,,dowcipne" bo niestety ale przez brzuch było kiepsko widać.

No i chyba będziemy mieć synka:) Pani doktor i my również widzieliśmy siusiaka:). Od samego początku czułam, że będzie chłopiec ale pocichu liczyłam na córke. No nic trzeba będzie za jakiś czas popracować nad drugą fasolką:). Wiem,że tak do końca nie można się jeszcze nastawiać na płeć ale ciesze się, że będzie synek. Chociaż przez moment wstyd się przyznać ale miałam łezke w oku:)

Na koniec zdjęcie chyba Bartusia:) troche nie wyrazne bo robiłam zdjęcie Zdjecie0101.jpgkomórką,skanera niestety nie mam

reklama
beatka teraz dopiero nazady sie zaczynaja ksztaltowac wiec z chlopczyka moze sie zrobic dziewczynka tez niby bylo widac cos pomiedzy nuzkami umnie w 12 tygodniu ale lekarz niechcial zgadywac niby mowila ze cos ma pomiedzy nuzkami ja tez to widzialam ale z tego tez moze sie zrobic dziewczynka wiec poczekaj do kolejnej wizyty :)
super ze wsyztsko dobrze z wami :) idzieciaczki slicznie rosna :)

Do góry