reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

MaMicurina wiem, jestem bardzo ciekawa jaki będzie finał wagi,
już niedługo:-)

Bardzo się cieszę, że są same pozytywne info z wizyt.

reklama
Rosną dzieciaczki naprawdę ładnie :)) ale ja też myśle, że te wagi troszkę przekłamują, także tak na 100% nie można być pewnym i sugerować się tym jak wyliczają :)

Więc i My jesteśmy po wizycie -

Mała ma 3500-3600 - przestała rosnąć z czego wyrodna matka się cieszy jak szalona ;-) obwód główki i brzuszka w okolicach 32-33 cm - poza tym łożysko, wody wszystko ok. Pozamykana jestem na 4 spusty i szyjka się skracać przestała :confused2::confused2::confused2: czyli czekamy pewnie do marca na jakieś postępy bo póki co nic nie wskazuje na jakieś oznaki porodowe :confused2::confused2: czop, który miał teoretycznie wypaść - okazało się, że albo to było oczyszczanie się organizmu z czegoś zbędnego albo był to fragment - bo na 100% cały nie wypadł ;-)

Dziewczyny wizytowe wczorajsze - super wieści - tylko się cieszyć :-):-):-)
Ola nie martw się moja Kruszyna w równym 35 tc miała 3300 także luzik może i Twoje Maleństwo odpuści ;-)
Atan - Ciebie to lada dzień zabierze :-):-):-) nie ma też co się martwić :-)

tak tak dzieciaczki ładnie już ważą i kto by pomyślał, że takie cudeńka w naszych brzuszkach siedzą hehe ja jutro mam wizyte zobaczymy co tam słychać u mojego maleństwa nom i ciekawa jestem ile waży w sumie brzuszek mam mały ale kto tam wie :p

reklama
monika no to wszystko ok :-)

nusia no to dokładny termin lekarz podał :confused2: czyli, że na poród dopiero? ;-) Generalnie to chyba jednak nie tak źle, co?

patka ja w wagę usg zdecydowanie nie wierzę, więc się nie martw - zresztą jak cc, to mniejsze znaczenie chyba...

olavip cieszę się, że i u ciebie ok

Angel ja też mam zamiar dołączyć do tej garstki marcówek (luty zdecydowanie mi nie odpowiada :no:). Mam nadzieję, że Lina też wytrwa z nami :-)

Do góry