reklama
nusia181
Fanka BB :)
no u mnie tez tylko macanko brzucha. ja miała usg w 32 tyg - ostatnie i babka nie byla w stanie powiedzieć ile mniej wiecej wazy. A teraz tylko macają brzusio.....
aaa i bardzo polecaja ten odkurzacz to wyciagania dziecka ja już wolalbym miec cesarke
aaa i bardzo polecaja ten odkurzacz to wyciagania dziecka ja już wolalbym miec cesarke
Angel.
Zwierzoholik;)
Matko Angel a kto przez macanie wyczuwa masę płodu? toć to może jakiś jasnowidz haha
Tylko w UK położne jasnowidzki moja droga :-)
Pozostaje sie tylko z tego śmiać bo ile mozna sie denerwowac ;-)
Mówie- jak sie uda pojdziemy prywatnie jeszcze raz- no taki mam KAPRYS zeby wiedziec, czy dzieciaczek ma 2, 5 kg czy 4,5
Kasiurek1983
bylam dzis u ginka ;]
- szyjka bez zmian,zalecenia bez zmian!!
- zrobilam sobiue wczoraj badanie siurkow i wyszlo ze mam wszystko poza norma
- swedza mnie stopy i dlonie i tylko to puchnie
-lekarz kazal zrobic badania oprcz standartow kazal zrobic aspat alat czyli watrobowe podejrzewa cholestaze ;/
- 30 stycznia ,am pryjsc z badaniami i zobaczymy co dalej z tym fantem
- mloda ulozona w poprzek czyli glowa pod zebrami a nogi na miednicy meh
-lekarz kazal zrobic badania oprcz standartow kazal zrobic aspat alat czyli watrobowe podejrzewa cholestaze ;/
Kasiurek1983
a i urosept na mocz ma na bakteryje
anula_mm
czekając na...
no tak jeszcze o metodzie sprawdzenia położenia płodu słyszałam, że można to jakoś wymacać , ale wagę
z bakteriami jak są w moczu to woda i sok z żurawiny mogą sobie poradzić, ale nie przy poważniejszej infekcji a teraz to nie mamy na co czekać że przejdzie, leczyć, leczyć i jeszcze raz leczyć co by do porodu trafić w pełni zdrowia
a wizyty kolejne cieszą, że dzieciaczki zdrowo rosną a co do ułożenia to podobno do 34 najpóźniej do 36tc mają czas na zajęcie właściwej pozycji czyli główką w dół,
ja mam wrażenie że mój mały znów mi psikusa zrobił i znowu jest ułożony miednicowo jakoś tak go czuje po bokach, jutro mam wizytę u dr mruka, jak bedzie USG to zobaczę czy mam słuszne podejrzenia, chyba że znów się przekręci :-)
ktoś ma jeszcze jutro wizytę?
z bakteriami jak są w moczu to woda i sok z żurawiny mogą sobie poradzić, ale nie przy poważniejszej infekcji a teraz to nie mamy na co czekać że przejdzie, leczyć, leczyć i jeszcze raz leczyć co by do porodu trafić w pełni zdrowia
a wizyty kolejne cieszą, że dzieciaczki zdrowo rosną a co do ułożenia to podobno do 34 najpóźniej do 36tc mają czas na zajęcie właściwej pozycji czyli główką w dół,
ja mam wrażenie że mój mały znów mi psikusa zrobił i znowu jest ułożony miednicowo jakoś tak go czuje po bokach, jutro mam wizytę u dr mruka, jak bedzie USG to zobaczę czy mam słuszne podejrzenia, chyba że znów się przekręci :-)
ktoś ma jeszcze jutro wizytę?
MaMicurina
renia no to książka, dobry filmik i słodkie lenistwo - dbamy o siebie mówiąc krótko, co by się Maluszek nie spieszył
No i właśnie barddzo wczoraj fotkę chciałam buźki, ale wiadomo że na tym etapie ciąży ciężko buźkę dorwać, bo się maluszek powoli do szyjki przymierza, ale udało się doktorkowi zrobić takie ujęcie
Zobacz załącznik 426766
No i niby termin porodu na 7.03 , ale przy większości danych i tak +/- 19-25 dni, więc nadal się upieram przy kwietniu ;-)
vill a gdzie ty do kwietnia niby chcesz jesli 32 tydz juz masz?!!!musialabys mega przenosic ciaze chyba
ciesze sie ze wizyty udane
Perelandra
no raczej dupa, bo mnie masę lekarz liczył ze średniej wszystkich wymiarów a nie z tego gdzie co wymacałNo jeszcze połozenie- jak cie moge może wymacaja. Ale mase płodu?? Jak usg sie myli, to przez bęben okreslic czy dziecko ma 2000-3000-4000-4500?? DUPA.
ale położne w UK muszą być skuteczne skoro od tylu lat tam jest taki system... po prostu u nas jest inaczej i my jesteśmy do innego systemu przyzwyczajone, a i tam jak ktoś chce wiedzieć więcej na temat ciąży/dziecka to idzie do prywatnej kliniki, zapłaci i mu szczegółowych informacji udzielą
Ostatnia edycja:
reklama
V
villandra8
Gość
no ja za odkurzacz podziękowała
bylam dzis u ginka ;]
Dobrze, że szyjka trzyma, a reszta to pikiuś. Pan Pikuś ;-)
MaMicurina bo dla mnie poród o czasie to w 40 tc (wiem, 38 tc też jest ok), a ten z mojego liczenia skończy się na początku kwietnia i dla mnie osobiście nie ma mowy o przenoszeniu do 03.04, więc daję dzidziusiowi czas do Wielkanocy ;-) A kiedy się dzidziuś zdecyduje??? Tylko spokojnie czekać.