reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
no u mnie tez tylko macanko brzucha. ja miała usg w 32 tyg - ostatnie i babka nie byla w stanie powiedzieć ile mniej wiecej wazy. A teraz tylko macają brzusio.....

aaa i bardzo polecaja ten odkurzacz to wyciagania dziecka:szok: ja już wolalbym miec cesarke

Matko Angel a kto przez macanie wyczuwa masę płodu? toć to może jakiś jasnowidz haha

Tylko w UK położne jasnowidzki moja droga :-)
Pozostaje sie tylko z tego śmiać bo ile mozna sie denerwowac ;-)

Mówie- jak sie uda pojdziemy prywatnie jeszcze raz- no taki mam KAPRYS zeby wiedziec, czy dzieciaczek ma 2, 5 kg czy 4,5 :sorry2:

bylam dzis u ginka ;]
- szyjka bez zmian,zalecenia bez zmian!!
- zrobilam sobiue wczoraj badanie siurkow i wyszlo ze mam wszystko poza norma
- swedza mnie stopy i dlonie i tylko to puchnie
-lekarz kazal zrobic badania oprcz standartow kazal zrobic aspat alat czyli watrobowe podejrzewa cholestaze ;/
- 30 stycznia ,am pryjsc z badaniami i zobaczymy co dalej z tym fantem
- mloda ulozona w poprzek czyli glowa pod zebrami a nogi na miednicy meh

angel a wiesz jaką mają skuteczność te położne? bo aż ciekawa jestem, może nam się wydaję inaczej, ale da się jakoś przez macanie ocenić wielkość dzieciątka?? co dziewczyny w uk mówią?

no tak jeszcze o metodzie sprawdzenia położenia płodu słyszałam, że można to jakoś wymacać , ale wagę :nerd::szok:

z bakteriami jak są w moczu to woda i sok z żurawiny mogą sobie poradzić, ale nie przy poważniejszej infekcji a teraz to nie mamy na co czekać że przejdzie, leczyć, leczyć i jeszcze raz leczyć co by do porodu trafić w pełni zdrowia

a wizyty kolejne cieszą, że dzieciaczki zdrowo rosną a co do ułożenia to podobno do 34 najpóźniej do 36tc mają czas na zajęcie właściwej pozycji czyli główką w dół,

ja mam wrażenie że mój mały znów mi psikusa zrobił i znowu jest ułożony miednicowo jakoś tak go czuje po bokach, jutro mam wizytę u dr mruka, jak bedzie USG to zobaczę czy mam słuszne podejrzenia, chyba że znów się przekręci :-)

ktoś ma jeszcze jutro wizytę?

renia no to książka, dobry filmik i słodkie lenistwo - dbamy o siebie mówiąc krótko, co by się Maluszek nie spieszył

No i właśnie barddzo wczoraj fotkę chciałam buźki, ale wiadomo że na tym etapie ciąży ciężko buźkę dorwać, bo się maluszek powoli do szyjki przymierza, ale udało się doktorkowi zrobić takie ujęcie ;)

Zobacz załącznik 426766
No i niby termin porodu na 7.03 :szok:, ale przy większości danych i tak +/- 19-25 dni, więc nadal się upieram przy kwietniu ;-)

vill a gdzie ty do kwietnia niby chcesz jesli 32 tydz juz masz?!!!:tak:musialabys mega przenosic ciaze chyba

ciesze sie ze wizyty udane

No jeszcze połozenie- jak cie moge może wymacaja. Ale mase płodu?? Jak usg sie myli, to przez bęben okreslic czy dziecko ma 2000-3000-4000-4500?? DUPA.
no raczej dupa, bo mnie masę lekarz liczył ze średniej wszystkich wymiarów a nie z tego gdzie co wymacał :-D
ale położne w UK muszą być skuteczne skoro od tylu lat tam jest taki system... po prostu u nas jest inaczej i my jesteśmy do innego systemu przyzwyczajone, a i tam jak ktoś chce wiedzieć więcej na temat ciąży/dziecka to idzie do prywatnej kliniki, zapłaci i mu szczegółowych informacji udzielą

Ostatnia edycja:
reklama
aaa i bardzo polecaja ten odkurzacz to wyciagania dziecka:szok: ja już wolalbym miec cesarke

no ja za odkurzacz podziękowała :no:

bylam dzis u ginka ;]
- szyjka bez zmian,zalecenia bez zmian!!
- zrobilam sobiue wczoraj badanie siurkow i wyszlo ze mam wszystko poza norma
- swedza mnie stopy i dlonie i tylko to puchnie
-lekarz kazal zrobic badania oprcz standartow kazal zrobic aspat alat czyli watrobowe podejrzewa cholestaze ;/
- 30 stycznia ,am pryjsc z badaniami i zobaczymy co dalej z tym fantem
- mloda ulozona w poprzek czyli glowa pod zebrami a nogi na miednicy meh

Dobrze, że szyjka trzyma, a reszta to pikiuś. Pan Pikuś ;-)

MaMicurina bo dla mnie poród o czasie to w 40 tc (wiem, 38 tc też jest ok), a ten z mojego liczenia skończy się na początku kwietnia i dla mnie osobiście nie ma mowy o przenoszeniu do 03.04, więc daję dzidziusiowi czas do Wielkanocy ;-) A kiedy się dzidziuś zdecyduje??? Tylko spokojnie czekać.

Do góry