reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

mi np. wyszła na USG teraz powiększona jedna komora serca, ale podobno to norma na tym etapie ciązy, więc dobrze, że sprawdzą dokładnie. villandra dobrze, ze się nie "nakręcasz" tylko czekasz. upierdliwe to czekanie i głowa tez gdzies tam mimo chodem o tym mysli, ale ja tez wierzę, że będzie wszystko dobrze. ściakam kciukasy :tak:

Angel ja tez zagubiona jestem. wiem, że lekarz od USG super specjalista, tylko nie wiem co mój prowadzący zrobi z wiedza jaka mu przyniose od speca od USG. mój gin zajał się mną w połowie ciązy i cały czas nie wiem co o nim mysleć. raz super, raz masakra. co do Twojej zakrzepicy to serio ja bym jeszcze próbowała poszukac opinii o polskiech lekarzach, nie znam niestety nikogo z Londynu, jeszcze w Irlandii to bym podpytała, ale Londyn niestety nie bardzo mam kogo spytać. moje kumpele serio częśc opieki ok "miejscowa" ze tak powiem, ale kontrolnie to tez do polskich ginów chodza, czuja się własnie bezpieczniej, szczególnie jak cos się dzieje.

Ostatnia edycja:
reklama
angel- no ja wlasnie sie zastanawiam nad tym testem... chyba zamowie i zobacze jak tam bedzie....... z tym ze ja nigdy nie mialam najmniejszych problemow z grzybkiem... ostatnio czulam lekki dyskomfort tam ale zmmienilam mydlo i znow wszystko jest ok... wiec niewiem co z tym testem robic - czy nie robic - oto pytanie

renia no to książka, dobry filmik i słodkie lenistwo - dbamy o siebie mówiąc krótko, co by się Maluszek nie spieszył

No i właśnie barddzo wczoraj fotkę chciałam buźki, ale wiadomo że na tym etapie ciąży ciężko buźkę dorwać, bo się maluszek powoli do szyjki przymierza, ale udało się doktorkowi zrobić takie ujęcie ;)

Zobacz załącznik 426766
No i niby termin porodu na 7.03 :szok:, ale przy większości danych i tak +/- 19-25 dni, więc nadal się upieram przy kwietniu ;-)

własnie tuni zapomniałam napisac, że mi świetnie na bakcyle w moczu zrobiło picie własnie wody mineralnej z naturalnym sokiem żurawinowym. ja tez miałam cały czas jakies świństwa bakcylowe w moczu, a żurawinka baaardzo. pomogła. fakt soczek swoje kosztuje, ale przynajmniej naturalnie wszystko poszło, a i w wit. C sie podbuduje człowiek :tak:

angel muszę przyznać że wraz z upływem ciąży coraz bardziej przeszkadza mi że tu nic nie badają... ale co możemy zrobić, tylko na następną decydować się już w pl... ja na przykład dziś byłam po raz 3 na badaniu krwi na anty geny i jak zapytałam pielęgniarki co jest nie tak to powiedziała że dane moje były źle wypełnione... a ja się denerwowała... w przyszłym tygodniu idę do lekarza to się dowiem co i jak...
a z drugiej strony moja znajoma miała usg co miesiąc, chodziła prywatnie i mały urodził się z rozczepieniem podniebienia... teraz z perspektywy czasu mówi że lepiej że nie wiedzieli, bo nie było takie duże jak czasami się zdarza a ona się nie denerwowała w ciąży...

Ech a ja mam tyle "syfu" ze szkoda gadać,
we wtorek do gina i bo boje sie jak cholera co on na to

z posiewu:
wyhodowano nastepujace bacterie w warunkach tlenowych

1.Staphylococcus aureus sprawdziłam to gronkowiec złocisty!!!

2.E.Coli - w sumie te nie takie grozne

3.Streptococcus agalactiae sprawdziłam to paciorkowiec typu B!!!

4. hodowle w kierunku grzybow drożdzopochodnych -ujemna

..... grzybka nie mam a cały czas mi mowiono i leki na grzybka dostawałam, bo swedziało i piekło czasami..
a cały najgorszy syf sie wychodowł i sobie był...

............

ja mam dokłądnie tak samo im bliżej tym mam więcej wątpliwości jak można z macania określić położenie??
najwyraźniej można, bo mój gin wymacał, że Dzidzia się odwróciła głową w dół, potem spojrzał w kartę ciąży - ostatnio było ułożenie miednicowe więc jeszcze sprawdził na usg i okazało się, że miał rację

Ewstra tylko bez paniki, dostaniesz leki i będzie ok.

renia odpoczywaj wiec , leż do góry pęporkiem a grzybkiem się nie przejmuj

kindzia to do lekarza i nie temu zaradzi

Oj kindzia no własnie ja sie obawiam, ze i mi walono calyczas na grzyba a okaze sie, ze moj problem tkwi dzie indziej :/ Normalny grzyb by poszedl w pizdziet po tych antybiotykach,a tak nawroty i nawroty.
No ale o to chodzi by szybciej wykryc, wiec do lekarza po leki i problem z glowy nie?? ;-)

reklama
najwyraźniej można, bo mój gin wymacał, że Dzidzia się odwróciła głową w dół, potem spojrzał w kartę ciąży - ostatnio było ułożenie miednicowe więc jeszcze sprawdził na usg i okazało się, że miał rację

Ewstra tylko bez paniki, dostaniesz leki i będzie ok.

renia odpoczywaj wiec , leż do góry pęporkiem a grzybkiem się nie przejmuj

kindzia to do lekarza i nie temu zaradzi

No jeszcze połozenie- jak cie moge może wymacaja. Ale mase płodu?? Jak usg sie myli, to przez bęben okreslic czy dziecko ma 2000-3000-4000-4500?? DUPA.

Do góry