reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

Ewstra wszystko bedzie ok nie boj sie widzisz co u mnie bylo z tarczyca zaczelam brac leki i wszystko jest ok i Ty pewnie dostaniesz tableteczki i wszystko sie unormuje:-)

reklama
Ewstra nie zamartwiaj się tylko bo tez niedobrze. bedzie dobrze zobaczysz.
MaMicurina , to powozdzenia na USG. Moja wredotka nie chciała buxki pokazac. zasłoniła się łapkami. no i będziemy mieć niespodzianke :-D

Ewstra faktycznie wysoko, ale na pewno leki potrafią to doprowadzić do porządku

MaMicurina połówkowe miałam robione i wszystko było jak ta lala. Genetycznego nie, bo wszystko w porządku, wskazań nie było. Myślę, że to fałszywy alarm - bo lekarz nie stwierdził, że jest coś nie tak, tylko że nie jest pewien czy jest ok, bo wyraźnie nie mógł zobaczyć - jak to najprostszy sprzęt. Więc teraz pewnie dosatnę skierowanie do naszego szpitala na 3D i echo serca maluszka i wszystko co będzie trzeba - jeśli nie, to zrobię wszystkie badania prywatnie (ale nie sądzę że zajdzie taka potrzeba). W naszym szpitalu na pewno mają bardzo nowoczesny sprzęt do badań w tym kierunku i dobrych lekarzy (juz pisałam - z jednym miałam kontakt i w sumie go sobie chwaliłam, ale on zmienił przychodnię akurat jak zaszłam w ciążę i potem ja szukałam nowego lekarza, bo jego zastępca nie był dla mnie, ale do tego pierwszego nie sposób było się dostać, chyba że prywatnie) Moja gin też jest dobra w swoim fachu, dlatego jestem przekonana, że nie zbagatelizuje sprawy.
Póki co naprawdę sie nie martwię (pewnie - siedzi gdzieś tam coś z tyłu głowy), ale zamartwianie się teraz nic nie zmieni, dobrego da jeszcze mniej, więc uzbrajam się w cierpliwość i czekam na dalsze badania - na razie nie ma żadnych podstaw, by powiedzieć cokolwiek więcej.
Kuzynka M (po wielu latach anoreksji i bulimii - bez szans na macierzyństwo, jak widać nie dokońca) urodziła córeczkę bez przegrody sercowej - dziś mała ma ponad rok i jest okazem zdrowia. Medycyna dziś dużo może, a to tez jest podnoszące na duchu.
Czekać, czekać, czekać - na szczęście mam tyle zajęć, by nie mieć nawet czasu na zastanawianie się nad ewentualnymi problemami. Nie lubię gdybać. MIerzę się jedynie z faktami a nie domniemaniami.

Vill masz bardzo dobre podejśćie .. nie lekceważysz sprawy, ale nie popadasz w panikę i obłed..
bo wtedy tylko głupie i niepotrzebne decyzje sie podejmuje..
juz niedługo wizyta u gin, moze wcale nie bedziesz musiała "walczyc" o skierowanie tylko po prostu je dostaniesz

Oalvip gin z jajcami, fajne ma podejscie i ze jestes zadowolona ....młody rosnie.. hoho..
szkoda tylko ze nie przyjmuje na nfz

byłam dziś u lekarza bo mi ta sprawa z tymi skurczami nie dawała spokoju
zrobił mi badanie ginekologiczne i okazało się że główka rzeczywiście baaaaaaaaardzo się obniżyła powinno się tak zrobić dopiero w 36tyg więc jest stanowczo za wcześnie, może być to spowodowane dużym niedoborem magnezu przepisał mi jakiś mocniejszy i mam brać po 2 tabletki 3 razy dziennie i za tydzień zobaczymy co dalej

ale może to byc też zagrożenie przedwczesnym porodem i mówił że bez wątpienia coś to musiało spowodować- jakiś nadmierny wysiłek więc mam się oszczędzać teraz bardzo i dużo, dużo wypoczywać
ah i jeszcze przy okazji okazało się że mam grzybka :angry:

reklama
Vill dziewczyny mają rację! Takie rzeczy na połówkowym właśnie sprawdzają !! Jeśli wszystko było pięknie i idealnie, nei wierzę, że cos jest nagle nie tak :happy: Źle się łobuzerstwo ułożyło w brzuniu i tyle! To pomyśl wlasnie w UK skoro ostanie usg jest połówkoe i nic do konca to nigdy by takich wad nie wykrywali i co to by bylo?!
Chociaz moze zle porownanie bo tutaj to nei wiadomo czasem do kąd to wszystko zmierza.
My musimy byc tylko dobrej mysli, ze wszystko ok- przed tobą super badania, moze jak piszesz 3D i zobaczysz buziulkę :-) Napewno bedzie dobrze! Najwazniejsze, ze bedzie wszystko od A do Z sproawdzone!

Agusia co do clotrimanozolum to jeszcze lepiej Ci powiem- dostalam recepte na te globulki w 7 tc . W domu mialam opakowanie wiec mowie, super nie bede po aptekach latac odrazu wezme. Ale ulotka w ruch- i owszem w II i III trym mozna brac ale nie w I!! :szok: Wtedy tel do cioci , ona mowi faktycznie w PL nie dajemy clotri na poczatku i nie moze mi doradzic :szok: Olałam to bo sie balam serio. Spotkanie z polozna a ta - a gdziee tam tutaj to sie stosuje normalnie i mam brac!! :confused::baffled::dry::no:
Więc.. no własnie więc.. ;-)

A dziewczyny UK co wy o tym co podala mi kindzia o tym posiewie na streptoccocus ?? Ja sie powaznie zdenerwowalam :-( Zobaccie wszystkie laski co tu mialy od poczatku jakies grzybki i z nimi wlaczyly cala ciaze z automatu zrobiony mialy posiew i wsio. A tu...
Kolejna rzecz co ew trzeba samemu sie zainteresowac, a w wkoncu dosc powazna.. Czy ja za wiele oczekuje by poprostu czuc sie pod dobra opieka w ciazy?????????? A nie czuje zpelnie nic. Wizyta z lekarzem odnosnie podejrzenia zakrzepicy po 3 tygodnia ( z laski przesuniete)- a łącznie po PIĘCIU tygodniach od mojej wizyty w szpitalu po przylocie , wizyta z polozna od ostatniej po 6 tygodniach.. Zero badan, powiem Wam nie sadzilam, ze w tak wyjatkowym momencie zycia bede tak zagubiona i nieszczesliwa pod wzgledem medycznej opieki :-(

Ostatnia edycja:
Do góry