reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

żadnych opłat! i bardzo dobrze tatuś powiedział, ze zna swoje prawa:D w ogóle to...dobrze jest mieć wczesniej kupione wdzianko dla taty/osoby towarzyszącej przy porodzie ... te kapciochy, fartuszek i czepek.. w aptekach czy szpitalach mozna kupic takie zestawiki za grosze. Niech się nie mają czego czepiać dziady jedne:D
pewnie że dobrze zrobił. A co do fartucha i kapci. Mojego położna sama zaprowadziła przed wejście i razem kupili kapcie i za 5zł wydała mu ten płaszcz... Nie powiedziałabym żeby u nas w szpitalu jakoś super dbali i przejmowali się ludźmi ale to po prostu takie ludzkie chyba wyjaśnić gdzie w co się zaopatrzyć.....

reklama
Jestem, jestem!
Melduję się krótko tylko tutaj.

Kasiulka, agusia gratuluję udanej wizyty, olavip Tobie też choć kazanie :confused:...

Ja miałam być na USG między 13-14; przychodze o 13, kartka że lekarz od 14 dziś :crazy: Poszliśmy więc jeszcze inne sprawy załatwić, wróciliśmy o 14 - oczywiście pęłna poczekalnia ludzi; dziś niestety ciężarne nie były uprzywilejowane jak ostatnio, więc dobra godzina czekania (cierpliwość M została poddana ciężkiej próbie, ale zniósł prawie po męsku i prawie nie marudził...).
Płeć nadal nieznana, myślę, że M widział ogólnie na tym monitorze jeszcze mniej niż ja :-p

Dzidzia 1954 g, powoli wstawia się główką w dół (zapisał, że położenie główkowe) 32tc+1d

No i na tym koniec dobrych wieści. Zaniepokoiło mnie, że ogląda serducho i ogląda i ogląda :confused2:
No i mamy tak: obserwacja w kierunku braku ciągłości przegrody międzykomorowej w odcinku błoniastym; wskazane badanie echa serca płodu.
Więc pewnie w pt gin da mi skierowanie - będę walczyć o to. Mam nadzieję, że to tylko fałszywy alarm i wszystko okaże się jednak w porządku.
Na gimnastykę do szkoły juz nie zdążyliśmy, ale wykład zaliczony i przy okazji od razu się dowiedziałam, że nasz szpital ma odpowiedni sprzęt do takich badań oraz, że mój pierwszy lekarz (który potwierdził moją ciążę) jest właśnie specjalistą od tego typu diagnoz.
Jestem dobrej myśli - lepiej wszystko dobrze zbadać. Będzie dobrze - wierzę w to z całego serca.

Dziewczyny jak się nazywa ta maść na infekcje intymne, którą można bez recepty kupić?
clotrimazol?

villll- no jasne ze bedzie ok ;] jesli na oowkowych i genetycznych nic nie znalezli to teraz pewnie dzidz sie zle ulozyl ;] ja tak z natim mialam ze niby powiekszona lewa komora serca a ikazalo sie pozniej ze wsio najlepiej jest i dzis tak samo ;] po mimo wczesniactwa !!

Ostatnia edycja:
villandra-nic się nie martw, dobrze, że zawczasu lekarz wyłapał jakies ewentualne komplikacje ze zdrówkiem maluszka. Pozostaje być dobrej myśli. Będziemy tu mocno za Was kciuki trzymać. Dla współczesnej medycyny leczenie większości wad serduszka nie stanowi problemu, będzie dobrze :) musi być!

marusia- prostak z tego Twojego lekarza i tyle! nie przejmuj się. Najważniejsze teraz abyś spokojnie uporała sie z grzybkiem.
agusia, kasiulka-super, że wszystko u Was dobrze!
olavip - zazdroszczę takiego 'kontaktowego' lekarza. Mój to raczej milczek. Wszystko muszę od niego wyciągać :/

villandra bądź dobrej mysli. ja sama wiem najlepiej jak to sie człowiek denerwuje w takich chwilach.
trzymam kciuki i czekam na dobre wieści po dodatkowych badaniach. wierzę, że będzie dobrze.

vill nic sie nie martw , pewnie jak Kasiurek pisze źle się pchełka ułożyła
Swoją drogą nieźle duży już maluszek, prawie 2 kg waży
Ja jak teraz miałam USG to też ten medyk chyba z 5 minut oglądał serducho, aż przestałam oddychać z nerwów ale ostatecznie powiedział,że wszystko ok więc nie wiem o co chodziło

reklama
Angel nie wiem jutro po odbiór recepty , napisze jak odbiore ;)
A dziewczyny ja słyszałam ze crotlimazolum nie wolno w ciąży używać ;( ja zazwyczaj tez mam w apteczce .

Ale wam wszystkim zazdroszczę ze wiecie ile dzieciaczki ważą itd. Cieszę sie razem z wami ale smutno mi tez chciałabym wiedzieć jak przybiera na wadze ;( a u nas tylko macice mierza ;((( my niby tydzień do przodu ze wzrostem ale co z tego jak rożne myśli chodzą po głowie ...

Do góry