reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

marusia to faktycznie wizyta do... ja bym mu raczej cos powiedziala, jak kiedy bylam u ginekologa chyba z 20 lat mialam poprosilam o cytologie to lekarka mowi czym mam ja to zrobic?Ja na nia oczy i mowie siekiera jak sie da...Od tamtej pory byla zawsze mila
agusia to dobrze ze wszystko ok, no i by do piatku nic nie wykry...

reklama
Dziewczyny a co do grzybka to wasi partnerzy tez sie lecza na grzybka jak wy??
U nich to jest bezobjawowe i wy mozec ie sie wyleczyc jeden seksik i znowu cholerstwo wraca.

No niestety taka prawda :confused2:
Kilka razy dostalismy leczenie razem - nic nie dalo.
Treaz jedynie gumki ratuja, ze on sie nie zaraza jak u mnie teoretycznie nic nie ma a wychodzi po paru dniach. Wczesniej sexik , a po paru dniach oboje..
Boże, jak mam tego dość mówiąc szczerze..

Ja sie smialam , ze jakbysmy mieli problem z zajsciem to przy tych nawracajacych infekcjach to bez szans wogole :confused2: Dobrze, ze jeden raz starczył :-D

melduję się po KTG, badanie trwało ok 15 min., później musiałam godzinę czekać na lekarza, żeby zinterpretował wynik. Lekarz odnośnie KTG nie powiedział słowa (głupia mogłam sama zapytać), ale przyjmuję że jakby było źle to by coś powiedział ;) zresztą jak on coś wpisywał w karcie to sobie popatrzyłam na wykres, był harmonijny nie było jakiś mega odskoczni. A lekarz skupił się na cukrzycy, nadciśnieniu czy czuje ruchy, czy boli mnie brzuch, czy wody mi się sączą itd

agusia fajnie że ok

Ją za panny jak czasami przytrafil się grzybek do zawsze oprócz dla mnie globulek lekarz też przepisywał jeszcze maść dla narzeczonego a teraz jak jesteśmy małżeństwem również zawsze proszę jakąś maść dla męża żeby sobie smarował grzybek się pojawi, przeważnie lekarz przepisywał Clotrimazolum ale z tego co dwa wiem to można kupić także bez recepty ale więcej się płaci. No a teraz jak jest ciążą to jak jestManta napisała no sex :-) jakoś nie mam ochoty i mi teraz to nie potrzebne, na szczęście mąż wyrozumiały i rozumie wszystko i jakoś wytrzymuje i może też przez to miałam tylko na samym początku ciąży grzybka iiałam wtedy na 6 dni Pimafucin a tak kto grzybek mnie nie chwycił w ciąży ale raz tego mnie coś tam siedziało ale lekarz zrobił wymaz i nic nie było.
Kasiulka super że wizyta się udała :-)

Ostatnia edycja:
Clotimanozolum to akurat stały element naszej apteczki :confused2: Teraz dowiozłam tez dwie tubki nowe ( to 3,5 zeta kosztuje).

Agusia wlasnie a co to za kremik Ci przepisano??

Kasiulka super, że wszystko dobrze.

Matko sexik kiedy to było. :szok: Teraz to juz prawie znowu ze mnie dziewica :-D:-D:-D:-D ehhh co ta ciąża robi z człowiekiem :-D:-D:-D:-D:rofl2:

hejka i ja melduje się poi wczorajszej wizycie - ogólnie stan szyjki się unormował, rozwarcie na 1cm/1palec czy jak kto tam woli;-)
mój lekarz mnie rozwala -najpierw mnie skrzyczał bo mu powiedziałam,że czuje parcie na krocze i że brzuch mi się stawia-a ten oburzony że kto jak kto ale ja nigdy nie narzekałam i mam mu tego nie robić bo jestem jedyną taką pacjentką!:eek: no dobra to mówię "dobra doktor to wsio jest ok nic nie boli" hehe. wyłożyłam się na fotelu do badania a ten zbadał, stwierdził,że szyjka nie jest zła, po czym oparł się o moje kolano i walnął 15min kazanie, że nie chce słyszeć tekstów w stylu "ciąża to nie choroba" i że przecież muszę na siebie uważać i serio 15 min mnie opierniczał i tłumaczył że mam się oszczędzać,bo inaczej za mc na wizycie będziemy już o szpitalu gadać i podtrzymaniu itd... a ja rozwalona na fotelu przypominam:-D
no to jak skończył te wypociny to ubrać się i USG.
WYszło na to że ciąża jest ok i jest niby ten 30tc skończony ale mały ma większe rozmiary o całę 3 tyg i ma już 2KILOSY! Mój doktorek stwierdził, że pewnie z 5kilo będzie na końcu (ach to jego poczucie humoru...)

reklama
No Ola to jest wizyta!! Na poprawe ostatnio panującego tu wisielczego nastroju :confused2::-D
Gratulacje 2 kg szczescia!! :-) :-)
Kurcze mamy 2 dni różnicy ciekawe czy i moje dziecie dobija 2 kg :-)

Do góry