reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
Ola super że wizyta udana i że maluch już waży 2kg :-) i oczywiście super że masz takiego śmiesznego doktora przy którym można się nie krępować w niczym ale 15min leżąc rozkrakiem na fotelu i go słuchając bym nie wytrzymała :-):-)

no trzeba przyznać że lekarz rewelacyjny, z poczuciem humoru i ja zawsze się z nim świetnie dogadywałam,ale chyba tylko do końca ciąży będę do niego chodzić i potem na wizytę po połogu, bo niestety coraz droższy się robi, a na kasę chorych nie przyjmuje....
ALe jestem z niego zadowolna, prowadzi mi 2 ciążę i muszę znowu tak ucelować żeby w szpitalu go mieć przy porodzie:-)

agusia cieszę się, że wszystko ok.

jak kiedy bylam u ginekologa chyba z 20 lat mialam poprosilam o cytologie to lekarka mowi czym mam ja to zrobic?Ja na nia oczy i mowie siekiera jak sie da...Od tamtej pory byla zawsze mila
Genialne :-D
ola Twój lekarz przynajmniej ma poczucie humoru , dobrze że z Dzieciątkiem wszystko ok.
Oby Ci się udało
ucelować żeby w szpitalu go mieć przy porodzie

Co do opłat za poród rodzinny, to właśnie w listopadzie była taka sytuacja , ze położna po długiej nie obecności przy rodzącej koleżance chciała jej męża wyprosić (jak ją już odnalazł gdzieś na oddziale) i nakrzyczała na niego też odnośnie opłat, to jej odpowiedział, że swoje prawa zna i na pewno z sali nie wyjdzie, no i nie wyszedł…
A ten fartuch co niby się za niego płaci to tam wisi z miesiąc i każdy go zakłada :eek:

żadnych opłat! i bardzo dobrze tatuś powiedział, ze zna swoje prawa:D

w ogóle to...dobrze jest mieć wczesniej kupione wdzianko dla taty/osoby towarzyszącej przy porodzie ... te kapciochy, fartuszek i czepek.. w aptekach czy szpitalach mozna kupic takie zestawiki za grosze. Niech się nie mają czego czepiać dziady jedne:D

reklama
Do góry