reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

Ivi,Nefi u mnie w szpitalu sie z opłatami nie kryja, na drzwiach jest napisane DRUKOWANYMI co ile kosztuje. dawno nie była ale nie liczę ze karta zniknęła:) hahahah

Vill badz silna i wytrwaj w swoim postanowieniu, no chyba ze M cos wychlapie.Dobrych wynikow i przyjemności z podglądania malutkiej (a co tam) no i wagi przyzwoitej.
sama pewnie nic tam na monitorku nie zobaczysz bo jak sama piszesz dla Ciebie to czarne magia.

Maruusia no co Ci będę pisać , nie juz takie "mruki" i teksty nie wzruszają.
jak on taki mądrala" to ja bym mu nie do końca wierzyła czy te globułki pomogą i czy to tylko grzybek.
bo ja swedzi i piecze to tez może jakies bacteriusy sie przypałętały.
zrob sobie wymaz. koniecznie. jak skierowania nie dał to prywatnie.
Mnie i Linie
wyszło E.Coli i cos tam jeszcze wiec antybiotyk musi być podany. a to bardzo wazne przy porodzie bo dziecko przechodzi przez kanał i jak sa bakrerie to złapie.

reklama
Mini, Marusia no współczuje.. Nie ma nic gorszego jak chamskie zachowanie lekarza wobec kobiety w ciąży :no::angry::crazy:
Tak jak lezałam w szpitalu, 8 rano obchód i nadzieja, ze dowiem sie cos wiecej- a po**** lekarza gbura bardziej zajal moj kolczyk w z jezyku :wściekła/y::wściekła/y: Wyszedł waląc drzwiami a ja musialam czekac kolejne 24 godziny na kolejny obchod i jakies zdanie na temat mojej sytuacji!!!!

W dupe z nimi wszystkimi.

U mnie narazie spokój i mam nadzieje, ze naj najdluzej potrwa. Mam jeszcze paczke cltorimanozolum globulek - chociaz to G daje, wiec jak znowu tak porzadni mnie najdzie to wezme.
Najgorsze, ze pamietam jak bylam w 7 tc potwierdzic ciaze, to AKURAT nic nie mialam, a jednak ona na samolocie odrazu to zauwazyla :szok: To czasem sobie mysle- ze jak ja juz czuje to musi byc jakas masakra tam, a pewnie caly czas jest i nic nie czuje??!!

Bo powiem Wam, ze po tylu latach walki z tym przestaje wierzyc ,ze to tylko grzybek:/
Przydał by sie porząny lekarz i wymaz... Ale tutaj?? :-D :-D Moze po ciąży prywatnie sie uda tym zajać.

Reszczcie dziewczyn gratuluje wizyt!!!! Takie duze juz maluszki..jej dopiero co zazdroscilam jak ktoras pisala, ze jej ma juz 300 g! :-D

Jak finanse pozwolą to ok 34 t wybierzemy sie do tego polskiego gina po raz ostatni zobaczyc żuczka, ile waży i czy wszystko ok :happy:

Dziewczynki wróciłam z maratonu lekarskiego u poloznej - mały odwrócony - jak to mój mąż stwierdził w pozycji startowej ;-) zdrowiutki i silny, z uplywami i swedzeniem dostałam kremik, jeżeli nie pomoże w ciagu kilku dni to na badania, stwierdziła ze to jest spowodowane zasadowym środowiskiem pochwy, i jest bardzo powszechne , wiec w 98% pomaga kremik. Ale żadnych białek ani cukrow w moczu nie miałam wiec - szok ;-) zdrowieje pod koniec ciąży ;)
Na kardiologi zrobiono mi echo , bardzo dziwne uczucie , zawarta ona byłam ze hoho, dobrze ze w gabinecie mało światła bo by widział moja zburaczala twarz, rozebrana od pasa do góry, w jakiejś koszulinie szpitalnej a pan doktor mi ręce pod koszuline wkłada i scanuje serce ;( masakra
Powiedział ze według niego nie ma nic co zaklulo by go w oczy, ale musi przeanalizować zdjęcia i Wiśle raport do mojego konsultanta, w piątek znów do szpitala na konsultacje- oby było tak jak mówi - ;)

oj... w naszym szpitalu tez się nie kryją z opłatami... cennik na kilka metrów dosłownie wywieszony...i na stronie podany:D
ale co z tego;p
w każdym szpitalu jest ....yyy.jak mu tam... rzecznik praw pacjenta ... u nas zaraz nad porodówką:D jak się zagada dobrze to przytaknie, ze w ciąży oplat nie ponosimy za nic...takze jak widziałam cennik, a na nim napis "1850 zł" (porod SN, cesarka)... to mnie się śmiać chciało:D w każdym szpitalu rzecznik praw pacjenta ma druczki/oświadczenia, ktore podpisujemy, ze jestesmy w ciąży i nie mamy ubezpieczenia...i tyle. skarb panstwa pokrywa koszt. (warto na izbie przyjęć ładnie i miło poprosić o druczek odnośnie braku ubezpieczenia)
- ja z niego korzystałam jak miałam te badania prenatalne w .. 13 tyg? (tak się one nazywały!?) :-)
w wątku o sprawach socjalnych zamiescilam druczek, ktory dostalam - co by sie w razie czego nie uzerac z lekarzami;-))).
hasło: " to moze zadzwonimy do rzecznika praw pacjenta"...robi swoje:-)))
jak pisałam do rzecznika praw pacjenta odnosnie naszych rpaw w ciąży...to pisalam rowniez do swojego szpitala z pytaniem...dlaczego widnieją cenniki dla ciężarnych skoro jesteśmy objęte ubezpieczeniem bez względu na jego posiadanie.
nie odpisali - oczywiście..
kiedy wysłałam im ten druczek i zapytałam po raz drugi jak to w koncu się dzieje i dlaczego wykorzystuje sie niewiedze ciężarnych odpisano mi, że mamy prawo do bezplatnych porodów, opieki, itd... takze - druczek zadziałał;] jednak napisali bardzo mało z tego szpitala - widocznie było im głupio. no cóż:D

swoją drogą...ciekawe czy ja sobie Coca-Cole wyhodowałam...zobaczymy niedługo. Za tydzien wymazik.
w tym tyg krew i siusiu... a jutro diabełtologa odbębnić.

Ostatnia edycja:
Angel to znalazłam for you (ale to info z przed chyba dwoch lat)
Grozny a nawet smiertelny dla noworodkow
GBS czyli group B Streptococcus ,paciorkowce grupy B
wymaz:

Mozna porozmawiac z polozna na temat tych badan i czasem sie zgodza je wykonac bezplatnie przez NHS.

Inna metoda jest wykonanie tego badania prywatnie.
By wykonac badanie odplatnie nalezy zamowic zestaw do testu, ktory przysylaja bezplatnie.
Nalezy pobrać wymaz z dolnej części pochwy (przedsionek pochwy), a następnie z odbytnicy (tzn. po pokonaniu oporu zwieracza odbytu), dwoma roznymi wymazówkami. Próbka może być pobrana przez lekarza lub samą kobietę w domu.
Nastepnie nalezy wyslac wymaz do prywatnego laboratorium, ktorego adres jest na zalaczonej do testu kopercie.
Nalezy tez wyslac czek na 32£. Badanie powinno byc wykonane miedzy 35 a 37 tygodniem ciazy.
Po 48 godzinach od otrzymania wymazu, laboratorium poinformuje was o wyniku. Moze to zrobic listownie, przez telefon lub przez sms-a.
Ja kozystalam z sms-a bo najszybciej.
Wysylaja cos takiego:
RED - znaczy pozytywny
GREEN - znaczy negatywny

Na tej stronie mozna zamowic zestaw do wymazu.

Group B Streptococcus Screening Test

Dzięki Kindzia- troche to takie abstrakcyjne samemu sobie cos tam gmerac i wysylac :szok: Ładna cena trzeba przyznac.
Bede teraz jeszcze u lekarza 1 lutego to powiem jej, ze mam cos non stop i nic nie pomaga zobaczymy co powie :confused:

Na wszelki wypadek zamówiłam to skoro darmo, zobaczymy co lekarz powie.
Ile to mowisz trwa od wysylki zanim dostana i przebadaja?
I moze glupie pytanie- co znaczy CZEK na 32 f? Że tylko w formie czeku to mozna zaplacic nie da sie inaczej?

Ostatnia edycja:
Angel e tam, zadna sztuka, to tylko troche śluzu nabierasz na taki patyczeka, mi gin pobrał a ja do labka zanosiłam. Cena wiem sporo ale jakby Ci pszyło rodzic sn i masz gronkowca czy paciorkowca niewyleczonego to wiesz dla dziecka to jest sepsa, zapalenie opon itp. a sama piszesz ze łapia cie rozna syfy. pogadaj z gin na wizycie moze Ci pobierze za free.

Mnie tez sie trzymaja i mysle ze mam jakiegoś. Chyba tylko Mata jeszcze robiła i jej wyszło ze ma czysto.
Bo jak patrze ba te łacinskie nazwy . za tydz do gin z tym ide i nie dam sie zbyc.

Tym bardziej ze mam kolezanke co własnie zaniedbali jej to badanie, urodziła, i w domku po tyg sie okazało ze dziecko zle oddycha, sine cos nie hallo. do szpitala i tam jej powiedzieli ze je "w przeciagu trzymała" czaicie!!
i dlatego dziecko ma zapalenie opon mozgowych.. co za bradnie!! chłopczyk ma 3 latka ale wolniej sie rozwija, pozniej zaczał chodzic, dopiero teraz mowic. a szpital rece umył.

Dziewczyny a co do grzybka to wasi partnerzy tez sie lecza na grzybka jak wy??
U nich to jest bezobjawowe i wy mozec ie sie wyleczyc jeden seksik i znowu cholerstwo wraca.

reklama
Do góry