reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

Ivi,Nefi u mnie w szpitalu sie z opłatami nie kryja, na drzwiach jest napisane DRUKOWANYMI co ile kosztuje. dawno nie była ale nie liczę ze karta zniknęła:) hahahah

Vill badz silna i wytrwaj w swoim postanowieniu, no chyba ze M cos wychlapie.Dobrych wynikow i przyjemności z podglądania malutkiej (a co tam) no i wagi przyzwoitej.
sama pewnie nic tam na monitorku nie zobaczysz bo jak sama piszesz dla Ciebie to czarne magia.

Maruusia no co Ci będę pisać , nie juz takie "mruki" i teksty nie wzruszają.
jak on taki mądrala" to ja bym mu nie do końca wierzyła czy te globułki pomogą i czy to tylko grzybek.
bo ja swedzi i piecze to tez może jakies bacteriusy sie przypałętały.
zrob sobie wymaz. koniecznie. jak skierowania nie dał to prywatnie.
Mnie i Linie
wyszło E.Coli i cos tam jeszcze wiec antybiotyk musi być podany. a to bardzo wazne przy porodzie bo dziecko przechodzi przez kanał i jak sa bakrerie to złapie.

reklama
Mini, Marusia no współczuje.. Nie ma nic gorszego jak chamskie zachowanie lekarza wobec kobiety w ciąży :no::angry::crazy:
Tak jak lezałam w szpitalu, 8 rano obchód i nadzieja, ze dowiem sie cos wiecej- a po**** lekarza gbura bardziej zajal moj kolczyk w z jezyku :wściekła/y::wściekła/y: Wyszedł waląc drzwiami a ja musialam czekac kolejne 24 godziny na kolejny obchod i jakies zdanie na temat mojej sytuacji!!!!

W dupe z nimi wszystkimi.

U mnie narazie spokój i mam nadzieje, ze naj najdluzej potrwa. Mam jeszcze paczke cltorimanozolum globulek - chociaz to G daje, wiec jak znowu tak porzadni mnie najdzie to wezme.
Najgorsze, ze pamietam jak bylam w 7 tc potwierdzic ciaze, to AKURAT nic nie mialam, a jednak ona na samolocie odrazu to zauwazyla :szok: To czasem sobie mysle- ze jak ja juz czuje to musi byc jakas masakra tam, a pewnie caly czas jest i nic nie czuje??!!

Bo powiem Wam, ze po tylu latach walki z tym przestaje wierzyc ,ze to tylko grzybek:/
Przydał by sie porząny lekarz i wymaz... Ale tutaj?? :-D :-D Moze po ciąży prywatnie sie uda tym zajać.

Reszczcie dziewczyn gratuluje wizyt!!!! Takie duze juz maluszki..jej dopiero co zazdroscilam jak ktoras pisala, ze jej ma juz 300 g! :-D

Jak finanse pozwolą to ok 34 t wybierzemy sie do tego polskiego gina po raz ostatni zobaczyc żuczka, ile waży i czy wszystko ok :happy:

Dziewczynki wróciłam z maratonu lekarskiego u poloznej - mały odwrócony - jak to mój mąż stwierdził w pozycji startowej ;-) zdrowiutki i silny, z uplywami i swedzeniem dostałam kremik, jeżeli nie pomoże w ciagu kilku dni to na badania, stwierdziła ze to jest spowodowane zasadowym środowiskiem pochwy, i jest bardzo powszechne , wiec w 98% pomaga kremik. Ale żadnych białek ani cukrow w moczu nie miałam wiec - szok ;-) zdrowieje pod koniec ciąży ;)
Na kardiologi zrobiono mi echo , bardzo dziwne uczucie , zawarta ona byłam ze hoho, dobrze ze w gabinecie mało światła bo by widział moja zburaczala twarz, rozebrana od pasa do góry, w jakiejś koszulinie szpitalnej a pan doktor mi ręce pod koszuline wkłada i scanuje serce ;( masakra
Powiedział ze według niego nie ma nic co zaklulo by go w oczy, ale musi przeanalizować zdjęcia i Wiśle raport do mojego konsultanta, w piątek znów do szpitala na konsultacje- oby było tak jak mówi - ;)

oj... w naszym szpitalu tez się nie kryją z opłatami... cennik na kilka metrów dosłownie wywieszony...i na stronie podany:D
ale co z tego;p
w każdym szpitalu jest ....yyy.jak mu tam... rzecznik praw pacjenta ... u nas zaraz nad porodówką:D jak się zagada dobrze to przytaknie, ze w ciąży oplat nie ponosimy za nic...takze jak widziałam cennik, a na nim napis "1850 zł" (porod SN, cesarka)... to mnie się śmiać chciało:D w każdym szpitalu rzecznik praw pacjenta ma druczki/oświadczenia, ktore podpisujemy, ze jestesmy w ciąży i nie mamy ubezpieczenia...i tyle. skarb panstwa pokrywa koszt. (warto na izbie przyjęć ładnie i miło poprosić o druczek odnośnie braku ubezpieczenia)
- ja z niego korzystałam jak miałam te badania prenatalne w .. 13 tyg? (tak się one nazywały!?) :-)
w wątku o sprawach socjalnych zamiescilam druczek, ktory dostalam - co by sie w razie czego nie uzerac z lekarzami;-))).
hasło: " to moze zadzwonimy do rzecznika praw pacjenta"...robi swoje:-)))
jak pisałam do rzecznika praw pacjenta odnosnie naszych rpaw w ciąży...to pisalam rowniez do swojego szpitala z pytaniem...dlaczego widnieją cenniki dla ciężarnych skoro jesteśmy objęte ubezpieczeniem bez względu na jego posiadanie.
nie odpisali - oczywiście..
kiedy wysłałam im ten druczek i zapytałam po raz drugi jak to w koncu się dzieje i dlaczego wykorzystuje sie niewiedze ciężarnych odpisano mi, że mamy prawo do bezplatnych porodów, opieki, itd... takze - druczek zadziałał;] jednak napisali bardzo mało z tego szpitala - widocznie było im głupio. no cóż:D

swoją drogą...ciekawe czy ja sobie Coca-Cole wyhodowałam...zobaczymy niedługo. Za tydzien wymazik.
w tym tyg krew i siusiu... a jutro diabełtologa odbębnić.

Ostatnia edycja:
Angel to znalazłam for you (ale to info z przed chyba dwoch lat)
Grozny a nawet smiertelny dla noworodkow
GBS czyli group B Streptococcus ,paciorkowce grupy B
wymaz:

Mozna porozmawiac z polozna na temat tych badan i czasem sie zgodza je wykonac bezplatnie przez NHS.

Inna metoda jest wykonanie tego badania prywatnie.
By wykonac badanie odplatnie nalezy zamowic zestaw do testu, ktory przysylaja bezplatnie.
Nalezy pobrać wymaz z dolnej części pochwy (przedsionek pochwy), a następnie z odbytnicy (tzn. po pokonaniu oporu zwieracza odbytu), dwoma roznymi wymazówkami. Próbka może być pobrana przez lekarza lub samą kobietę w domu.
Nastepnie nalezy wyslac wymaz do prywatnego laboratorium, ktorego adres jest na zalaczonej do testu kopercie.
Nalezy tez wyslac czek na 32£. Badanie powinno byc wykonane miedzy 35 a 37 tygodniem ciazy.
Po 48 godzinach od otrzymania wymazu, laboratorium poinformuje was o wyniku. Moze to zrobic listownie, przez telefon lub przez sms-a.
Ja kozystalam z sms-a bo najszybciej.
Wysylaja cos takiego:
RED - znaczy pozytywny
GREEN - znaczy negatywny

Na tej stronie mozna zamowic zestaw do wymazu.

Group B Streptococcus Screening Test

Dzięki Kindzia- troche to takie abstrakcyjne samemu sobie cos tam gmerac i wysylac :szok: Ładna cena trzeba przyznac.
Bede teraz jeszcze u lekarza 1 lutego to powiem jej, ze mam cos non stop i nic nie pomaga zobaczymy co powie :confused:

Na wszelki wypadek zamówiłam to skoro darmo, zobaczymy co lekarz powie.
Ile to mowisz trwa od wysylki zanim dostana i przebadaja?
I moze glupie pytanie- co znaczy CZEK na 32 f? Że tylko w formie czeku to mozna zaplacic nie da sie inaczej?

Ostatnia edycja:
Angel e tam, zadna sztuka, to tylko troche śluzu nabierasz na taki patyczeka, mi gin pobrał a ja do labka zanosiłam. Cena wiem sporo ale jakby Ci pszyło rodzic sn i masz gronkowca czy paciorkowca niewyleczonego to wiesz dla dziecka to jest sepsa, zapalenie opon itp. a sama piszesz ze łapia cie rozna syfy. pogadaj z gin na wizycie moze Ci pobierze za free.

Mnie tez sie trzymaja i mysle ze mam jakiegoś. Chyba tylko Mata jeszcze robiła i jej wyszło ze ma czysto.
Bo jak patrze ba te łacinskie nazwy . za tydz do gin z tym ide i nie dam sie zbyc.

Tym bardziej ze mam kolezanke co własnie zaniedbali jej to badanie, urodziła, i w domku po tyg sie okazało ze dziecko zle oddycha, sine cos nie hallo. do szpitala i tam jej powiedzieli ze je "w przeciagu trzymała" czaicie!!
i dlatego dziecko ma zapalenie opon mozgowych.. co za bradnie!! chłopczyk ma 3 latka ale wolniej sie rozwija, pozniej zaczał chodzic, dopiero teraz mowic. a szpital rece umył.

Dziewczyny a co do grzybka to wasi partnerzy tez sie lecza na grzybka jak wy??
U nich to jest bezobjawowe i wy mozec ie sie wyleczyc jeden seksik i znowu cholerstwo wraca.

reklama
Do góry