reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
MantaZG bo my narzekamy na swoja słuzbe zdrowia, ale tam nie jest różowo pod wieloma innymi względami .

Ostatnia edycja:
Angel współczuję z serca. I nie wiem co doradzić, bo pojęcia nie mam jak to wszystko funkcjonuje (albo i nie funkcjonuje) na Wyspach... Trzymam kciuki, żeby było wszystko w porządku, żeby cała ta historia, którą masz za sobą była tylko jednorazowym epizodem, który należy do historii. No i może faktycznie wizyta u jakiegoś innego lekarza nie jesst takim złym pomysłem - choćby tylko dla własnego spokoju.

normalnie ajm szokd! ja też myślę, ze powinnas Angel udac się na prywatną wizytę, już niedużo czasu zostało do finiszu i nie ma sensu się denerwować, a lepiej sprawdzić samemu skoro na służbę zdrowia nie ma co liczyć! Prawdę mówiąc moje koleżanki mieszkające w Anglii, te które mogły to na czas ciąży i porodu wracały do Polski bo nie wierzyły w wyspiarskie położnictwo, no i jednak trochę w tym racji miały. Zrób wszystko, żeby te ostatnie tygodnie być spokojna o siebie i maleństwo. Banda debili normalnie za przeproszeniem z tych lekarzy!

Na wyspach jest tak ze trzeba byc systematycznym
jest wizyta wyznaczona w szpitalu, z midwife.. trza zaliczyc
jesli opuscisz, nie pamietam ile, dwie, trzy? to Cie skreslaja
i wtedy trza sie zapisywac od nowa
a Angel była w pl,
i na połowkowym tez tam nie była.

...
to nie jest tak ze system jest zły (moim zdaniem)
wiele moich kolezanek chodziło i rodziło tam, ja chodziłam do 7mc ..
wiadomo ze mozna zle trafiać ale i tak uwazam ze nie jest tam zle
ale ciąłosc musi byc.
...
tu przyjechała w 7mc i tak dostałam cała "litanie" na badania,
te ktore robiłam w uk tez,
gina guzik obchodziło ze miałam je zrobione..
wiec to chyba idzie w dwie strony

Ja tylko na chwilkę
Wizyta u ginki ok
Szyjka zamknięta i długa, a to dziwne uczucie w macicy to grawitacja połączona z ułożeniem i sporą już masą płodu
Przeciwciała ok tzn nie wykryto więc tylko się cieszyć i oby tak dalej
Następna wizyta 8.02 i wtedy też następne USG będę miała ( jupi)

Angel współczuje, ale nie denerwuj się za bardzo

reklama
Do góry