reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

malitka a czemu wcześniej leżałaś w szpitalu ??
Skracanie się szyjki pod koniec ciąży ba nawet rozwarcie to może być normalna sprawa , choć pewnie lekarz wie kiedy taka sytuacja jest normalna a kiedy przechodzi w patologiczną :confused: i może stąd te różne decyzje ....

wtedy jakos bylam w 28 tygodniu jak sie to zaczelo rozwarcie mialam na 1.5 centymetra a szyjka niecale 2 cm i skurcze.
Lezalam tak dlugo bo do szpitala mialam 30 km i lekarze sie bali ze w razie czego nie zdarze, a pozniej jeszcze dwa razy mi wody polecialy.

reklama
atomowka super wiesci:-)no i bardzo ladnie wazy:-)i ciesze sie ze u Ciebie ciaza starsza bo niby idziemy tak samo a moj Kuba wazyl na usg 1200 bo chyba bym tu w pory narobila jak by sie okazalo ze zle wazy:-)
waga sie tutaj nie kieruj bo ona orietacyjna taka jest. Ostatnio kolezanka miala mala corcie urodzic cos kolo 2900 a prawie kilogram sie lekarz pomylil wiec z tym roznie no i co usg i inny sprzet to inna wage pokazuje.

Pamietam z Tymkiem bylo 3300g w czwartek przed porodem tydzien a juz na innym sprzecie w innym szpitalu dwa dni przed porodem 2750g, urodzil sie z waga 2890

Jestem po spotkaniu z położną ;-)
COś czuję, że zdąrze urodzić nim cokolwiek orzekną z tą zakrzepicą :-) Miałam to spotkanie na 10 lutego..i połozna mi mowie, ze dopiero na nim lekarz zadecyduje o dalszym badaniu i diagnozowaniu. A ja jej na to, jak to mozliwe czekac miesiac, leki mi sie koncza, to nie jest błaha sprawa. Pokazałąm wszystko co miałam, no to zadzwonila gdzies tam pogadała i udało się przesunąć wizyte na 1 lutego :dry: 33 tc. A jak do tego czasu skoncza sie leki to nie mam wyjscia jak..znowu isc tam gdzie wtedy na izbe :szok: Swoich zastrzykow mam jeszcze 12, ew. wykupie ta recepte co mi wtedy dali.. Juz bym wolala to olac jak znowu isc tam kwitnac 8 godzin :-D
No i co to tyle.. Wizyta z lekarzem 33 tc..a z polozna 36 juz :szok: Przeciez to jest KONIEC ŚWIATA 36 tydzien ciazy :-D

Dzis mi powiedziała, ze młody głowa w dół jest, jak one to macaja. Czyli wypina mi sie dupskiem cały czas :-) Ale ma sporo miejsca jeszcze sie obraca ;-) Mam 31 cm długosc macicy, ale nie wiem czy to dobrze czy źle :O Serduszko pykało a jak.

I drazni mnie to wazenie !! Ej no, wage wpisowa do ksiazki wazyla u mnie w domu, bylam bez butow w cienkim topie i lekkich portkach. A teraz wazy w butach, jeansach, bluzce no i sie nie dziwie ze 2 kg pokazuje, tyle te ciuchy miec powinny. I co to za sens ma byc, tylko glowe suszy- a roznica 8 kg a 10 to wkoncu spora :wściekła/y: Eeeeee do dupy :p

Angel kurcze Ty to masz przejścia z tą słuzba zdrowia, ale dobrze, że wizytę Ci chociaz na 1 przesuneli.
Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. Musi byc dobrze. Tylko nie odpuszczaj diagnozowania tej zakrzepicy nawet juz po ciąży. To sa powazne sprawy i nie wolno ich zaniedbywać.

Ja tez po wizycie u GP.

Siku ok. Ciśnienie było 105/79 - az się dziwie ze takie niskie po tym co mnie spotkało rano. MAły się rusza, pokopal doktorka troszke,serduszko mu biło dobrze. I nadal ułożony główka w doł:-) NA moje popękane naczynka na nogach- tak to jestw ciązy i mam duzó odpoczywac ale tez spacerowac, I najwazniejsze - wkońcu mam ZWOLNIENIE:-)))

reklama
Do góry