reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

malitka a czemu wcześniej leżałaś w szpitalu ??
Skracanie się szyjki pod koniec ciąży ba nawet rozwarcie to może być normalna sprawa , choć pewnie lekarz wie kiedy taka sytuacja jest normalna a kiedy przechodzi w patologiczną :confused: i może stąd te różne decyzje ....

wtedy jakos bylam w 28 tygodniu jak sie to zaczelo rozwarcie mialam na 1.5 centymetra a szyjka niecale 2 cm i skurcze.
Lezalam tak dlugo bo do szpitala mialam 30 km i lekarze sie bali ze w razie czego nie zdarze, a pozniej jeszcze dwa razy mi wody polecialy.

reklama
atomowka super wiesci:-)no i bardzo ladnie wazy:-)i ciesze sie ze u Ciebie ciaza starsza bo niby idziemy tak samo a moj Kuba wazyl na usg 1200 bo chyba bym tu w pory narobila jak by sie okazalo ze zle wazy:-)
waga sie tutaj nie kieruj bo ona orietacyjna taka jest. Ostatnio kolezanka miala mala corcie urodzic cos kolo 2900 a prawie kilogram sie lekarz pomylil wiec z tym roznie no i co usg i inny sprzet to inna wage pokazuje.

Pamietam z Tymkiem bylo 3300g w czwartek przed porodem tydzien a juz na innym sprzecie w innym szpitalu dwa dni przed porodem 2750g, urodzil sie z waga 2890

Jestem po spotkaniu z położną ;-)
COś czuję, że zdąrze urodzić nim cokolwiek orzekną z tą zakrzepicą :-) Miałam to spotkanie na 10 lutego..i połozna mi mowie, ze dopiero na nim lekarz zadecyduje o dalszym badaniu i diagnozowaniu. A ja jej na to, jak to mozliwe czekac miesiac, leki mi sie koncza, to nie jest błaha sprawa. Pokazałąm wszystko co miałam, no to zadzwonila gdzies tam pogadała i udało się przesunąć wizyte na 1 lutego :dry: 33 tc. A jak do tego czasu skoncza sie leki to nie mam wyjscia jak..znowu isc tam gdzie wtedy na izbe :szok: Swoich zastrzykow mam jeszcze 12, ew. wykupie ta recepte co mi wtedy dali.. Juz bym wolala to olac jak znowu isc tam kwitnac 8 godzin :-D
No i co to tyle.. Wizyta z lekarzem 33 tc..a z polozna 36 juz :szok: Przeciez to jest KONIEC ŚWIATA 36 tydzien ciazy :-D

Dzis mi powiedziała, ze młody głowa w dół jest, jak one to macaja. Czyli wypina mi sie dupskiem cały czas :-) Ale ma sporo miejsca jeszcze sie obraca ;-) Mam 31 cm długosc macicy, ale nie wiem czy to dobrze czy źle :O Serduszko pykało a jak.

I drazni mnie to wazenie !! Ej no, wage wpisowa do ksiazki wazyla u mnie w domu, bylam bez butow w cienkim topie i lekkich portkach. A teraz wazy w butach, jeansach, bluzce no i sie nie dziwie ze 2 kg pokazuje, tyle te ciuchy miec powinny. I co to za sens ma byc, tylko glowe suszy- a roznica 8 kg a 10 to wkoncu spora :wściekła/y: Eeeeee do dupy :p

Angel kurcze Ty to masz przejścia z tą słuzba zdrowia, ale dobrze, że wizytę Ci chociaz na 1 przesuneli.
Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. Musi byc dobrze. Tylko nie odpuszczaj diagnozowania tej zakrzepicy nawet juz po ciąży. To sa powazne sprawy i nie wolno ich zaniedbywać.

Ja tez po wizycie u GP.

Siku ok. Ciśnienie było 105/79 - az się dziwie ze takie niskie po tym co mnie spotkało rano. MAły się rusza, pokopal doktorka troszke,serduszko mu biło dobrze. I nadal ułożony główka w doł:-) NA moje popękane naczynka na nogach- tak to jestw ciązy i mam duzó odpoczywac ale tez spacerowac, I najwazniejsze - wkońcu mam ZWOLNIENIE:-)))

reklama
Do góry