reklama
matitka
Fanka BB :)
mialam w pierwszej ciazy tez wiec tak dla pewnosci chcialam zobaczyc czy powtorki z rozrywki nie ma..no to widze ze szyjkowcow u nas ci dstatek ;/ albo tew dzieciaki trakie duze albo nie wiem ;/
jestes kolejna z rzedu dziewczyna co problem z szyjka ma ;/
a jednak sie powtarza.
MaMicurina
jeny co z tymi szyjkami tak sie zaczyna:-(Ja rowniez po wizycie i przypomnialo mi sie co 6 lat temu przechodzilam, teraz na to pozwolic sobie nie moge czyli 6 tygodni w szpitalu.
Szyjka krotka, rozpulchniona jak to lekarz powiedzial ale kanal zamkniety.
Mam duzo wiecej odpoczywac wytrwac przynajmniej 4 tygodnie a za 2 kontrola.
Jesli pojawia sie skurcze to od razu do niego czy sie porod nie zaczyna i wtedy szpital.
Inny lekarz inne podejscie, nie wiem jaka wczesniej mialam szyjke ani co bo wedlug tamtego bylo wszystko ok.
o to faktycznie ekspresowo!Ja też po wizycie. 3 minuty trwała. Spytałam się, czy będę miała jeszcze jakieś usg, ale lekarka powiedziała, że nie ma potrzeby. Tylko mi przypomniała, że mam jednak dietę trzymać. Heh, żegnajcie słodycze:-(.
Mini55
&&&&&
malitka a czemu wcześniej leżałaś w szpitalu ??
Skracanie się szyjki pod koniec ciąży ba nawet rozwarcie to może być normalna sprawa , choć pewnie lekarz wie kiedy taka sytuacja jest normalna a kiedy przechodzi w patologiczną i może stąd te różne decyzje ....
Skracanie się szyjki pod koniec ciąży ba nawet rozwarcie to może być normalna sprawa , choć pewnie lekarz wie kiedy taka sytuacja jest normalna a kiedy przechodzi w patologiczną i może stąd te różne decyzje ....
mata-kow
mama do kwadratu :)
Oj te szyki powariowały widzę... ale tak jak Mini pisze, to że się skracają i rozpulchniają znaczy, że do porodu sie szykują, ale oby nie za szybko ;-) ja jakoś od 33-34 tyg chodziłam z krótka szyjka i rozwarciem na pół palca
gratuluje udanych wizyt!
Ja dziś śmigam do miasta do prywatnego gabinetu gina, będzie mi te wymazy gbs robić (za darmo), potem zawiezie do laboraorium i przywiezie do ośrodka wyniki super - bo takie badanie jakos 50 zł kosztowało, nie wiem czy to sie od stycznia zmieniło, ale cieszy mnie to, że nie będe musiała sama z tym jeździć ;-)
gratuluje udanych wizyt!
Ja dziś śmigam do miasta do prywatnego gabinetu gina, będzie mi te wymazy gbs robić (za darmo), potem zawiezie do laboraorium i przywiezie do ośrodka wyniki super - bo takie badanie jakos 50 zł kosztowało, nie wiem czy to sie od stycznia zmieniło, ale cieszy mnie to, że nie będe musiała sama z tym jeździć ;-)
Amandla
ja mam rozpulchnioną i krótką szyjkę od 20tego któregoś tygodnia, ale dopiero tydzień temu miałam założony pesar, no ale wydaje mi się, że jakby było naprawdę źle to wylądowałabym w szpitalu, więc pocieszam się, że jeszcze nie jest najgorzej lekarka kazała mi wcinać nospę żeby zapobiec skurczom, które miewam codziennie, ale nie jakimś wielkim natężeniu. GBS mam za 2 tygodnie pobierane, a do tej pory leżeć i nie fikać. Grunt to wytrzymać
MaMicurina duży synek to i duże jajka Gratki
Mata Ty to sie masz z tym grzybiem, lubi Cie widać i sie już chyba nie odczepi
Dziewczyny z miękkimi szyjkami i rozwarciami prosze sobie tu żartów nie robic, grzecznie czekać na wyznaczony termin a nie już by dzidzę tuliły
Jak trzeba niech tatusiowie trochę rygoru wprowadzą i maluchy ustawią
Ja wczoraj byłam na USG
Niestety nie wiem czy Aleks ma nadal jajunie czy może cipcia się pokazała bo się zakrył wstydzioch mały, ale wierzę,że nic się nie zmieniło
WG USG większy bo ciąża określona na 31t4 d więc lekarz mówi,że moge powrócic do pierwotnego teminu porodu czyli początek marca, a nie 21
Niestety po raz drugi wstydziochowi coś nie pasowało i zakrył ryje tzn zakrył oczka łapką i udało się zobaczyć i zrobic fotkę tylko ustkom i noskowi
Swoją droga i nos i usteczka ma po tatusiu ... kurcze no, a chciałabym żeby mój nosek miał haha
Główka największa, reszta troszkę mniejsza ale nie przejmuję się bo z tego co widzę, to wszystkie maluchy mają jakies różnicę
Przepływy ok, ilośc wód ok, generalnie wszystko dobrze
No i Aleks waży już 1714 gram hihi kawał chłopa i rośnie
edit: dziś na 17 mam wizytę więc zobaczymy jak wyniki, krew, mocz i przeciwciała więc trzymajcie kciukasy
Mata Ty to sie masz z tym grzybiem, lubi Cie widać i sie już chyba nie odczepi
Dziewczyny z miękkimi szyjkami i rozwarciami prosze sobie tu żartów nie robic, grzecznie czekać na wyznaczony termin a nie już by dzidzę tuliły
Jak trzeba niech tatusiowie trochę rygoru wprowadzą i maluchy ustawią
Ja wczoraj byłam na USG
Niestety nie wiem czy Aleks ma nadal jajunie czy może cipcia się pokazała bo się zakrył wstydzioch mały, ale wierzę,że nic się nie zmieniło
WG USG większy bo ciąża określona na 31t4 d więc lekarz mówi,że moge powrócic do pierwotnego teminu porodu czyli początek marca, a nie 21
Niestety po raz drugi wstydziochowi coś nie pasowało i zakrył ryje tzn zakrył oczka łapką i udało się zobaczyć i zrobic fotkę tylko ustkom i noskowi
Swoją droga i nos i usteczka ma po tatusiu ... kurcze no, a chciałabym żeby mój nosek miał haha
Główka największa, reszta troszkę mniejsza ale nie przejmuję się bo z tego co widzę, to wszystkie maluchy mają jakies różnicę
Przepływy ok, ilośc wód ok, generalnie wszystko dobrze
No i Aleks waży już 1714 gram hihi kawał chłopa i rośnie
edit: dziś na 17 mam wizytę więc zobaczymy jak wyniki, krew, mocz i przeciwciała więc trzymajcie kciukasy
reklama