reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

Ja też po wizycie. 3 minuty trwała. Spytałam się, czy będę miała jeszcze jakieś usg, ale lekarka powiedziała, że nie ma potrzeby. Tylko mi przypomniała, że mam jednak dietę trzymać:zawstydzona/y:. Heh, żegnajcie słodycze:-(.

reklama
MaMicurina - piękne wieści, jest radość:)

matitka-
​ odpoczywaj ladnie, lezec, lezec, lezec w wyrku! trzymam kciuka:-)

tricia - ​oj znam ten ból :D ja czekoladoholiczka ... a nie mogę. ahah. dasz rade;-))) juz blizej niz dalej:)

Ja rowniez po wizycie i przypomnialo mi sie co 6 lat temu przechodzilam, teraz na to pozwolic sobie nie moge czyli 6 tygodni w szpitalu.
Szyjka krotka, rozpulchniona jak to lekarz powiedzial ale kanal zamkniety.
Mam duzo wiecej odpoczywac wytrwac przynajmniej 4 tygodnie a za 2 kontrola.
Jesli pojawia sie skurcze to od razu do niego czy sie porod nie zaczyna i wtedy szpital.
Inny lekarz inne podejscie, nie wiem jaka wczesniej mialam szyjke ani co bo wedlug tamtego bylo wszystko ok.
jeny co z tymi szyjkami tak sie zaczyna:-(

Ja też po wizycie. 3 minuty trwała. Spytałam się, czy będę miała jeszcze jakieś usg, ale lekarka powiedziała, że nie ma potrzeby. Tylko mi przypomniała, że mam jednak dietę trzymać:zawstydzona/y:. Heh, żegnajcie słodycze:-(.
o to faktycznie ekspresowo!

malitka a czemu wcześniej leżałaś w szpitalu ??
Skracanie się szyjki pod koniec ciąży ba nawet rozwarcie to może być normalna sprawa , choć pewnie lekarz wie kiedy taka sytuacja jest normalna a kiedy przechodzi w patologiczną :confused: i może stąd te różne decyzje ....

Tricia porażka z tą wizytą . Zwłaszcza że pod koniec ciąży powinno się chyba być dość czujnym ... a może to tylko nasze polskie przyzwyczajenie :huh:

Oj te szyki powariowały widzę... ale tak jak Mini pisze, to że się skracają i rozpulchniają znaczy, że do porodu sie szykują, ale oby nie za szybko ;-) ja jakoś od 33-34 tyg chodziłam z krótka szyjka i rozwarciem na pół palca

gratuluje udanych wizyt!

Ja dziś śmigam do miasta do prywatnego gabinetu gina, będzie mi te wymazy gbs robić (za darmo), potem zawiezie do laboraorium i przywiezie do ośrodka wyniki :tak: super - bo takie badanie jakos 50 zł kosztowało, nie wiem czy to sie od stycznia zmieniło, ale cieszy mnie to, że nie będe musiała sama z tym jeździć ;-)

ja mam rozpulchnioną i krótką szyjkę od 20tego któregoś tygodnia, ale dopiero tydzień temu miałam założony pesar, no ale wydaje mi się, że jakby było naprawdę źle to wylądowałabym w szpitalu, więc pocieszam się, że jeszcze nie jest najgorzej:) lekarka kazała mi wcinać nospę żeby zapobiec skurczom, które miewam codziennie, ale nie jakimś wielkim natężeniu. GBS mam za 2 tygodnie pobierane, a do tej pory leżeć i nie fikać. Grunt to wytrzymać:)

MaMicurina duży synek to i duże jajka :):) Gratki

Mata Ty to sie masz z tym grzybiem, lubi Cie widać i sie już chyba nie odczepi

Dziewczyny z miękkimi szyjkami i rozwarciami prosze sobie tu żartów nie robic, grzecznie czekać na wyznaczony termin a nie już by dzidzę tuliły
Jak trzeba niech tatusiowie trochę rygoru wprowadzą i maluchy ustawią

Ja wczoraj byłam na USG
Niestety nie wiem czy Aleks ma nadal jajunie czy może cipcia się pokazała bo się zakrył wstydzioch mały, ale wierzę,że nic się nie zmieniło
WG USG większy bo ciąża określona na 31t4 d więc lekarz mówi,że moge powrócic do pierwotnego teminu porodu czyli początek marca, a nie 21
Niestety po raz drugi wstydziochowi coś nie pasowało i zakrył ryje tzn zakrył oczka łapką i udało się zobaczyć i zrobic fotkę tylko ustkom i noskowi
Swoją droga i nos i usteczka ma po tatusiu ... kurcze no, a chciałabym żeby mój nosek miał haha
Główka największa, reszta troszkę mniejsza ale nie przejmuję się bo z tego co widzę, to wszystkie maluchy mają jakies różnicę
Przepływy ok, ilośc wód ok, generalnie wszystko dobrze
No i Aleks waży już 1714 gram hihi kawał chłopa i rośnie

edit: dziś na 17 mam wizytę więc zobaczymy jak wyniki, krew, mocz i przeciwciała więc trzymajcie kciukasy

reklama
atomowka - ​nasza maleńka tez ma głowkę większą ciut od reszty;p odchyły takie to norma;p rośnie ładnie dzidzia widzę. super. kciuki zaciśnięte! :-)))

Do góry