reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

Ja po wizycie . Wyniki badań mam idealne , dzieciuś ma już 3,5 cm spał sobie w czasie USG więc można go było zmierzyć :tak:. Potem się rozbudził i machał rączkami i nóżkami .
To miało być to USG genetyczne ale chyba coś jej nie wyszło :shocked2: bo tylko sprawdziła fałd karkowy ... nic więcej . Jak dla mnie najważniejsze że serduszko biło :blink:
Super zobaczyć takiego wierzgającego robaczka :-)

reklama
gratulacje dziewczyny świetnie ze maluchy rosna si maja sie dobrze. Ja to USG genetyczne bede miala 16 wrzesnia ale nie spodziewalam sie z bede musiala za nie dodatkowo placic. dobrze, że pojawił sie tutaj ten temat to sie przygotuje finansowo na wizyte. ohhhhhh chyba bede musiala sobie jakas maszynke do robienia pieniedzy zakupić ;P

ok , zamówienie przyjęte , ale musisz poczekać aż znowu będzie chciał być Bobem Budowniczym , bo teraz jest na etapie listonosza Pata :-D

I tu mi właśnie MIni uświadomiłaś jak daleko w polu jestem z bajkami bo ja bym szukala zaczarowanego olówka hehehe ale jeszcze troszke i nadrobie zaległości jak maluch pojawi sie na świeci i bedzie chciał ogladac bajki :)

Mini super wiadomość gratuluję :)

u mnie też wyniki wszystkie z laboratorium dobre

Oj długie nerwy na poczekalni bo ponad godzinę opóźnienia miała dziś pani doktor, ale wizyta pierwsza klasa mąż był podczas USG i bardzo się cieszę bo mieliśmy je tak szczegółowe, z opisaniem każdego organu wewnętrznego maluszka, pokazał nam wszystko co było do pokazania choć taki on leniwy, że pani doktor musiała mu poświęcić bardzo dużo czasu na pobranie wszystkich potrzebnych dla USG genetycznego pomiarów. Ja musiałam pokasływać, przekręcać się na bok, bo maluszek tylko leniwie się przeciągał i pokazywał pięści na monitorku jak go pani doktor męczyła i potrząsała głowicą od USG :D wrażenie niesamowite
dzidziuś ma wszystko jak trzeba i gdzie trzeba :) główkę nosek uszka oczy, rączki paluszki, brzuszek serduszko, żołądek, nóżki stópki i paluszki maleńkie, jest przepiękny :D

kochane 55,7mm szczęścia :D

dzidziuś 13tc opis.jpg

kolejna wizyta 30 sierpnia na NFZ
a kolejna u pani gr prywatnie 20września z kolejnymi badaniami morfologi i moczu

Anula śliczne dzidzi . Fajnie że takie szczegółowe Ci zrobiła . Ja mimo że miałam mieć to połówkowe to tylko dziecko tak z grubsza obejrzała . No ale twierdzi że wszystko ok ....

Lenka oj nauczysz się ;-)

reklama
kochane a czym sie różni usg czy tam badania połówkowe od genetycznych?? i na nie isc lepiej prywatnie czy panstwowo, ja własnie nie wiem jak to bedzie z moim ginem bo ma stary aparat do usg i nie wiem czy takie badania moze zrobic? :/ i w którym tc iść najlepiej na takie badania? ja kolejna wizyte mam 20 wrzesnia i wtedy dopiero zapisze sie na usg i pewnie bede miała je dopiero w drugiej połowie pażdziernika, czy to nie za późno bedzie na takie badania?

Anula piekna dzidzia i jaka już duza, tylko pozazdorscic i czekac az nasze malenstwa tak urosna :)

Do góry