reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

kochane a czym sie różni usg czy tam badania połówkowe od genetycznych?? i na nie isc lepiej prywatnie czy panstwowo, ja własnie nie wiem jak to bedzie z moim ginem bo ma stary aparat do usg i nie wiem czy takie badania moze zrobic? :/ i w którym tc iść najlepiej na takie badania? ja kolejna wizyte mam 20 wrzesnia i wtedy dopiero zapisze sie na usg i pewnie bede miała je dopiero w drugiej połowie pażdziernika, czy to nie za późno bedzie na takie badania?
Anula piekna dzidzia i jaka już duza, tylko pozazdorscic i czekac az nasze malenstwa tak urosna :)
odnoście badania USG genetycznego znalazłam bardzo szczegółowy opis Gynae.pl - Informacja Ginekologiczna - Gabinet USG 3D/4D

reklama
To pewnie zależy od sytuacji, z tego ,co piszą koleżanki.
Ja miałam przez brzuch i mąż oglądał, bardzo się wzruszył:), widział pierwszy raz .

Hej ja też dziś na wizycie byłam
Okazało się ,zresztą jak myślałam,że ciąża jest młodsza wg USg wyszło dziś równo 10 tygodni więc nie widziałam ąz tyle na ile liczyłam. Bo to aż 16 dni różnicy w porównaniu do OM.
Ale serducho bije mocno, Jak na ten etap ciąży wszystko rozwija się prawidłowo
Przyzierność w normie 0,85 mm fałd 1,4 mm tak więc cieszę się,żę póki co wszystko ok
Pani dr jednak kazała badanie powtórzyć po 2 września aby było dokładnie po 11 tygodniu,żeby wtedy dokładnie określić przyzeirność i resztę bo dzidzia będzie już większa i powiedziała,żebym na lepszy sprzęt poszła
Fasolka ma 30,5:):):)

Wyniki badań dobre, wszytko w normie, tokso nie przechodziłam więc mam uważać bardzo na mój zwierzyniec

Mamy z facetem konflikt serologiczny ale to chyba nic strasznego z tego co czytałam
Moja sister z mężem też ma i miała obydwie ciąże zdrowe, jedynie przez cesarkę rodziła

atomówka super wieści :) gratuluje

co do toxo to bardziej niż na koty uważaj na to co jesz czyli mięsko, kuwety mi lekarz zabroniła sprzątać a poza tym uważa że koty to nie problem bo rzadko od nich się idzie zarazić, z wiadomego powodu tylko w kocich odchodach są te bakterie
z konfliktem w pierwszej ciąży nie masz powodu się martwić, nie jest to też wskazanie co cesarki jedynie po porodzie dostaniesz zastrzyk z immunoglobuliny a w kolejnej ciąży zrobisz badanie na przeciwciała, dziś to żaden problem już na szczęście bo ja z mężem też mamy konflikt

tak więc teraz trzymam kciuki za kolejną wizytę we wrześniu i już będziesz spokojna bo mija też okres podwyższonego ryzyka o ciążę, ja dziś się jezcze do mojego brzuszka śmieję jak pomyślę o wczorajszym badaniu ze wszystko jest dobrze :-) teraz niech dzidzia tylko pięknie rośnie i doskonali to co już w niej powstało :happy2:

ajako gdzie twoja relacja?

Ostatnia edycja:
ajako gdzie twoja relacja?

oj zasnelam wczoraj zaraz po kolacji, nie mialam juz na nic sily, ale dzis juz jestem, moi jeszcze spia, to mam chwilke dla siebie.

a wiec tak; zmienilam lekarza, poszlam do takiego, do ktorego chodzi badz chodzilo sporo moich kolezanek, przynajmniej jest tanszy, a dla mnie teraz kazdy grosz sie liczy.
Mam nadzieje, ze bedzie wszystko dobrze i bede zadowolona, generalnie chyba jest tak, ze jak wszystko przebiega pomyslnie to sie sie jest zadowolonym z lekarza;-) gorzej jak wynikaja problemy...no oby nie...

zbadal mnie i w koncu wiemu skad takie bole brzucha (dziwne tylko, ze bylam u dwoch innych i kazdy powiedzial, ze nic tam nie widzi, ze wszystko ok:confused:), a pamietam ze w pierwszej ciazy tak nie mialam. Mam spieta macice czy tez za bardzo napieta, twarda (przez to tez tego brzucha wcale, bo macica nie chce sie ładnie rozszerzac), dzidzius troche maly- 6 cm, ale glowke ma ok jak na ten tydzien.

w sumie to tez mnie nie dziwi, bo Jule tez mala urodzilam i bardzo chuda, jedynie z duza w miare glowa:-D

dotalam luteine i 3x dziennie nospe+ magnez i nakaz oszczedzajacego trybu zycia.

serduszko udalo sie zlapac przez chwile, bo sie dzidzia odwrocila i uciekla.

badan na razie zadnych, bo powiedzial, ze wystarczy mu to z czym przyszlam (caly zestaw od tamtego gina+ od pani doktor z przychodni morfologia, cukier, mocz)
powiedzial, ze wszystko ok, mam sie nic nie martwic, ciecie mi zrobi na ok. 10 dni przed terminem.
L4 wypisal (moje plany, zeby wrocic do pracy,nie wchodza w gre) wizyta za 3 tygodnie i da mi skierowanie na badania polowkowe (bede miala je za darmo ufff:-))

jak bedzie bardzo bolalo to w kazdej chwili dnia i nocy mam do niego dzwonic, albo jechac do szpitala
i to mnie najbardziej ucieszylo- poczulam sie zaopiekowana i bezpieczna, a szpital blisko jakby cos :tak:

Ostatnia edycja:
Atomowka super że z dzidzią ok :tak:

ajako to uważaj na siebie . Fajnie że trafiłaś na takiego konkretnego lekarza. A dlaczego bierzesz luteinę i nospę ?? Masz skurcze ???

ajako no i to jest badzo dobra wiadomość i cieszę się że miana lekarza ci poprawiła tak samopoczucie i że mam nadzieję twoje objawy z brzuszkiem ustąpią

reklama
Do góry