reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
cieszę się że wszystko dobrze u was na wizytach, maluszki rosną zdrowe i co raz bardziej na monitorku przypominają już człowieka a nie fasolkę :)

ja mam co raz większy stres przed wtorkiem, oczywiście że nie biorę innej opcji pod uwagę jak usłyszeć, że moje dziecko jest zdrowe i rozwija się prawidłowo, nie widziałam mojego maleństwa od 26 lipca a to było wieki temu i tak czytam o waszych ruchliwych maluszkach, machających raczkami, kręcącymi się, uciekającymi :-) i tak bardzo chcę zobaczyć tak samo brykającego szkraba
ale niestety mam wspomnienie z zeszłego roku kiedy to w 11tc nie ujrzałam bijącego serduszka :-(

piszecie tak dużo że nie nadążam w wątkach, ale trochę nadrabiam wieczorem przed snem kiedy teściowa już też dogorywa po długim dniu przed TV :)

pozdrawiam was i do usłyszenia

anula - wierzę że wszystko będzie u Ciebie ok a we wtorek dasz nam znać o cudownie ruchliwym małym stworzonku :) Wszystko będzie dobrze! chociaż rozumiem nerwy... Trzymaj się mocno!

Witam moje Panie, ja wczoraj byłam na wizycie i załozyli mi Karte Ciąży i zaczynam wszystko z wagą 49 kg i ciśnieniem 110/80
odebrałam też wyniki badań i okazało się, że moja morfologia jest raczej zła niż dobra dostałam żelazo i mulitiwitaminy do uzupełnienia no ale żelaza to mi zawsze brakowało, ogólne macicna powiększa się prawidłowo pojawiające się krostki i bolące plecy to podobno standardowy objaw na tym etapie ciąży i ma minąc... zobaczymy jak szybko.
Jedyne co mnie martwi to badanie na p/CMV bo okazało się, że moje IgM jest ujemne ale IgG mam dodatnie i wynosi 138,4 a powinno być poniżej 0,5... zatem badanie mam powtórzyć. naczytałam się wczoraj o tym CMV i trochę sie zdenerwowałam bo okazało się ze choroba wygląda jak zwykle przeziebienie i jest niebezpieczna dla maluszka... i to bardzo mam nadzieje ze wyniki będą ok ale to dopiero za miesiac sie dowiem bo mam wizyte w połowie września.
Pocieszające jest to, że dostałam wkońcu skierowanie na USG :) pierwsze i mamy wizyte w pierwszych dniach września :) 1 albo 2 musze sie zapisać bo wczoraj pokręciałm terminy i umówiłam sie o tydzień za wcześnie... :) już nie mogę się doczekać. Wczoraj z M, oglądaliśmy USG z 10 tygodnia czyli z okresu jak nasza dzidzia wyglada teraz i M na koniec powiedział duży ten moj szkrab już jest :)
A no i M. też dostał skierowanie na badania krwi - musimy okreslić grupe jego krwi laboratoryjnie bo ja mam 0- wiec moze byc konflikt.

K&M grupą krwi i konfliktem się nie martw, ja mam grupe krwi O rh+ a mąż O rk-, i lekarka mówiła że przy pierwszym dziecku nie ma to znaczenia. Po porodzie dostaje się odpowiedni zaszczyk, żeby przy kolejnej ciąży nie było problemów.

Anemie też niestety mam i również dostałam witaminy do łykania. Mam nadziej, że szybko się z nią uporamy.

A ja w poniedziałek mam wizyte i juz nie moge sie doczekać:)

K&M, to bardzo dobrze, że IgG masz dodatnie! Tzn. że przechorowałaś już CMV. Najważniejsze, że IgM jest ujemne, tzn. że obecnie jesteś zdrowa.

ja tez mam IgG podwyrzszone ale mi sie miesci w normie,bedzie dobrze niemartw sie bo dzidzia tez sie zamartwia i napewno na dore niewyjdzie ;) wiem wiem latwo mowic gorzej zrobic ;) masakrajak umnie parno duszno leje sie zemnie i cos mnie brzuszek dzisiaj boli a nawet mnie kroocze tak zaczelo bolec ze doslownie niemoglam przejsc kawalek ale przeszlo :( zaczynam sie zastanawiac co to moze byc oby z dzidizusiem bylo wszystko dobrze jeszcze dotego wczoraj mnie tak krzyze bolaly :(

Ja mam wizytę w środę, wiem pisałam już o tym setki razy, ale najzwyczajniej nie mogę się już doczekać
A boje się tak samo jak Ty anula, boję się,że nie usłyszę serducha.
Staram się myśleć pozytywnie ale ciężko idzie.

ja niestety serduszka mojego maleństwa nie słyszałam ale widziałam jak bije na usg :)) dzisiaj wizyta u lekarza ale pewnie dostane skierowania na badania itp bo usg miałam we wtorek, Pani pielęgniarka w rejestracji założyła mi kartę ciąży, zrobiła także wywiad o chorobach w rodzinie itp. Wyliczyła że to przełom 10/11 tyg a dzisiaj zaczęłam 10 wiec dużo się nie pomyliła :) i termin porodu mam wyznaczony na 16 marca, a z wtorkowego usg jak pisałam wcześniej mam na 2.04 ale lekarz się pomylił bo napisał mi że to niby 7tydzień :p a z prywatnego usg co byłam 1.08 miałam termin na 22 marca więc od 15 marca muszę już być przygotowana :) wieczorkiem zdam relacje z wizyty :)

reklama
K&M a dużo masz powyżej normy tego IGG CMV ??
Bo w zasadzie podwyższone IGG oznacza że chorobę już przeszłaś ...

Mnie wyszedł IGM wynik wątpliwy ( a to niestety może oznacza że właśnie choruję ).. Nie miałam podanych norm... Też mam powtórzyć badanie za jakiś czas zobaczyć czy spada czy nie ..

Do góry