reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

Iwi super zdjecia ;) az Ci zazdroszcze :)

Ja tez dzis bylam na u Pani doktor i mialam USG. Dzidzia jest i jest wszystko dobrze... pozostaje mi wierzyc mojej Pani Doktor na slowo... bo ja tam nic nie widzialam... jej USG jest bardzo stare i ledwo mozna cokolwiek rozpoznac :( Strasznie mi przykro, bo porownuje te wizyty z wizytami z pierwszej ciazy, gdzie Pani Doktor byla super specjalistka i miala wypasiony sprzet 4D i co wizyte wszystko bylo super widac i slychac ...
tak wiec wierze Mojej Pani Doktor, ze jest ok i ciesze sie KROPECZKA jaka zobaczylam :)
Pani Doktor wymierzyla MOja Kropeczke na 1,2 cm co tez mnie bardzo cieszy :)
Kolejna wizyta za miesiac, z tym, ze sobie mysle, ze bede szukac kogos kto ma lepszy sprzet chociaz na 1 lub 2 wizyty, zeby zobaczyc Maluszka :)

reklama
Dziewczyny byłam dzisiaj na usg i słyszałam bicie serduszka mojej fasolki lub fasolka :D:D:D Jestem taka szczęśliwa że zaraz oszaleje :)))

angel pewnie ze zobaczysz w 12 tygodniu juz wsyztsko widac masz dzien wczesniej wizyte hehe ja tez sie doczekac niemoge a ja juz bede w 15-16 ooooooo ale to leci masakra hehe a tak niedawno dowiedzialam sie ze jestem w ciazy i sie oswajalam ztym

Po wczorajszej wizycie na usg, mały obywatel mierzy już 48 mm, serducho bije 140/min, BPD - 17 mm, HC-64mm, przezierność karku NT 0,9mm, widoczne kości nosowe i poza tym wszystko w normie:) Odetchnęliśmy za małżonem solidnie, strasznie się stresowałam przed tym usg:) Jak zwykle mam lekkie opóźnienie co do wyliczeń wieku ciąży z OM, bo według USG jest to 11 tydz. 4 dni.

A ja dziś byłam zrobić sobie badanie krwi , byłam bardzo dzielna mimo że pani postawiła przede mną cztery fiolki na krew :szok::-D
Wyniki jutro
Mi ostatnio pobrali siedem:szok:.

Na genetyczne idę w przyszłym tygodniu, dokładnie za tydzień w czwartek. Musiałyście przed badaniem wypić dużo wody? Bo ja takie zalecenie dostałam.

reklama
tricia - dużo wody to pewnie do usg przez brzuch będziesz miała ;)

gratulacje dla wszystkich mamuś:) super tak widzieć swoje kruszynki.. albo móc zobaczyć/posłuchać ich serduszek... :)

Do góry