reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
Nusia to Ty się ciesz :) trzymam kciuki i czekam na relację :-)

A słuchajcie czy jest jeszcze robione jedno takie dokładne usg czy po połówkowym to już koniec i jak się dopomnimy to wtedy będzie ????

Nusia powodzenia na wizycie, napewno bedzie wszystko ok, trzymam kciuki!!!
A my idziemy na USG za tydzień, już się doczekać nie mogę żeby podglądnąć malucha i usłyszeć potwierdzenie że Roksanka to Roksanka i pysiorka między nóżkami nie ma :))

Nusia, też tak mam że przed USG trzęsę się jak galareta.
_Lina ja mam ustawione jeszcze 2 USG w 30 tc, a później w 35 tc. W sumie się zdziwiłam, że moja lekarka kazała umówić mi się jeszcze na 35 tc. Myślałam, że na nfz przysługują 3 USG (12 tc, 22 tc, 30 tc). Generalnie się cieszę, będzie łatwiej przed porodem przewidzieć wielkość maleństwa.

Lina po 30tc powinno byc jeszcze jedno z nfz-tu,
ułozenie malucha czy głowka w doł, teoretyvczna waga, stan łozyska itp
ja z synkiem miała je w 36tc

A ja miała isc na obiazenie glukoza 75g
i zaspałam i jutro na wizyte nie pojde bo z czym ? wyniku jeszcez nie bedzie
zatem za tydzien pojde do gin:

JAK długo trzeba czekać na wyniki glukozy ??
Wizytę mam w poniedziałek ale we czwartek mam jeszcze USG i wtedy za jedną wizytą w przychodni zrobią bym sobie tą glukozę , tylko nie wiem czy zdążą mi wyniki do piątku przyjść ...

reklama
Mini jak wysyłaja wyniki gdzies do laboratorium to możesz podejść do recepcji w ośrodku albo babeczkom co będa pobierac i powiedzieć, że maja byc szybko - wtedy z laboratorium powini je przefaksować jeszcze tego samego dnia - u nas w każdym bądź razie jest taka mozliwość. Na glukozę będziesz czekac tyle co na podstawowe wyniki krwi czy moczu :tak:

Do góry