reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

na tym etapie ciąży to już nie ma sensu sugerować się terminem wg USG, najbardziej odpowiedni był w przedziale 5-7tc wtedy można najlepiej określić termin porodu na podstawie USG, jeśli nie miało się wiedzy odnośnie terminu owulacji i zapłodnienia, które chyba tylko przy monitoringu cyklu jest możliwe

Teraz dzieciaczki rosną różnym tempem, ja mam termin na 7 marca wg OM i USG robione we wczesnej ciąży ok 7tc,
2 listopada juz na USG wyszło że termin wg wielkości dziecka określony jest na 2 marca,
a USG z 17 listopada już mi wskazało termin na 20 luty :szok::rofl2:

reklama
Ja mam standardowe ciśnienie na wizytach 130/80; ostatnio trochę się spieszyłam na wizytę i wyszło mi najpierw 140/95 i położna już była zaalarmowana, ale jak wyjaśniłam, że trochę szybko szłam, bo przez korki na ostatnią chwilę i za drugim razem było niższe to już się uspokoiła.
Kawy nigdy nie piłam, bo mi po niej niedobrze było. Za to teraz sięgam czasami po kawę zbożową (obowiązkowo słodka, choć od lat niczego nie słodziłam i z mlekiem) - wcześniej w ogóle nie piłam.

MaMicurina najwyżej obie na kwiecień wylądujemy ;-)u mnie niby usg potwierdziło termin z OM (21.03), ale ja monitorowałam dokładnie swój cykl i owulację (i wiem kiedy igraszki były) i raczej obstawiam 7 dni później albo nawet kwiecień, jeśli wszystko będzie w terminie. Zobaczymy - i tak juz zostaniemy z "marcówkami" (no chyba że nas wyrzucą :-D)

MaMicurina tak myślałam z tym terminem :-). Ale kto wie czy się na marzec nie załapiesz :tak:
mam nadzieję :)...byle zdrowo :)

a powinien byc na ? to co dzidzia zamala jak na sredniaka ze az na kwiecien ?mi juz 14 dni sie przesunał do przodu
31 marca...a bo to z moim okresem i cyklem byly cyrki...ale dzidzia ma wszystko ok i rosnie dobrze wiec...moze byc czasem 1 kwiecień...chociaz analizujac historie porodow najblizszej rodziny...żadna nie przekroczyła 39tyg

MaMicurina najwyżej obie na kwiecień wylądujemy ;-)u mnie niby usg potwierdziło termin z OM (21.03), ale ja monitorowałam dokładnie swój cykl i owulację (i wiem kiedy igraszki były) i raczej obstawiam 7 dni później albo nawet kwiecień, jeśli wszystko będzie w terminie. Zobaczymy - i tak juz zostaniemy z "marcówkami" (no chyba że nas wyrzucą :-D)
o! jak miło :)

Dziewczynki ja dziś mam wizytę 4d. No i właśnie będzie wszystko mierzył sprawdzał.... No i cholerka sie denerwuje. Zamiasta się wyspać po podróży to od rana siedze w kibelku. maskara. wieczorem dam znać.
Czuje ze synuś kopie, rusza się ale est jakiś niepokój....

reklama
Do góry